Kocia Koalicja 2 - listonosz do nas przyszedł :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 23, 2009 20:33

Też nie rozumiem jak kot może się znudzić 8O I to taki KOT :D
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Wto cze 23, 2009 23:16

No chyba się jednak [raz na kwartał] odezwę :roll:

WSZYSTKIM OSOBNIKOM NIEROZUMIEJĄCYM ZNIEWALAJĄCEGO WDZIĘKU KOCIEJ KOALICJI MÓWIMY STANOWCZE NIE :evil:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro cze 24, 2009 14:02

Monostra pisze:
sylwiah2 pisze:Myślę że to dobrze dla niego iż "znudzil" sie swoim pierwszym opiekunom :wink:

Sylwio, ja kiedyś, gdy Trykot pakował się na kolana, przytulał się pyszczkiem do twarzy i mruczał powiedziałam bez zastanowienia "dobrze, że cię nie chcieli" :oops: . I potem głupio mi się zrobiło - wiadomo, dla kota to żadne "dobrze".

Co ty wypisujesz? 8O Jestem pewna, że jakby Trykota zapytać o zdanie, to wymiauczałby, że bardzo dobrze się stało! :lol:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Śro cze 24, 2009 14:09

JoasiaS pisze:
Monostra pisze:
sylwiah2 pisze:Myślę że to dobrze dla niego iż "znudzil" sie swoim pierwszym opiekunom :wink:

Sylwio, ja kiedyś, gdy Trykot pakował się na kolana, przytulał się pyszczkiem do twarzy i mruczał powiedziałam bez zastanowienia "dobrze, że cię nie chcieli" :oops: . I potem głupio mi się zrobiło - wiadomo, dla kota to żadne "dobrze".

Co ty wypisujesz? 8O Jestem pewna, że jakby Trykota zapytać o zdanie, to wymiauczałby, że bardzo dobrze się stało! :lol:

tajest! zgadzam sie z przedmówczynią, o! :)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro cze 24, 2009 14:19

AYO pisze:
WSZYSTKIM OSOBNIKOM NIEROZUMIEJĄCYM ZNIEWALAJĄCEGO WDZIĘKU KOCIEJ KOALICJI MÓWIMY STANOWCZE NIE :evil:

Nie ma takich 8) :twisted:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Śro cze 24, 2009 19:22

JoasiaS pisze:
Monostra pisze:

Aaaa, chyba ostałam źle zrozumiana. Nie chciałam się krygować :wink:, więc uściślę. Mam nadzieję, a nawet (no dobra, wyłączę skromność :twisted: ) wiem, że jest mu u mnie dobrze. Niedobry był stres i sam fakt zmiany domu.

Trykot został administratorem systemu podczas przesiadki na nowy sprzęt :wink: .
Weź mnie na kolanka, no weź. Zajmij się kotem, a nie maszyną. Żadne za chwilę, JUŻ! Ja ci pomogę, o tu nacisnę na klawisz!

I nacisnął. Zaznaczając aktywną partycję na 2 dysku fizycznym bez żadnego systemu. Tego nie da się cofnąć ot tak :evil:. Komp na szczęście uruchomił się ponownie i dało się odkręcić, więc jako administrator i główny użytkownik figuruje na tym kompie Trykot.
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Śro cze 24, 2009 21:05

Monostra pisze:
JoasiaS pisze:
Monostra pisze:

Aaaa, chyba ostałam źle zrozumiana. Nie chciałam się krygować :wink:, więc uściślę. Mam nadzieję, a nawet (no dobra, wyłączę skromność :twisted: ) wiem, że jest mu u mnie dobrze. Niedobry był stres i sam fakt zmiany domu.

Trykot został administratorem systemu podczas przesiadki na nowy sprzęt :wink: .
Weź mnie na kolanka, no weź. Zajmij się kotem, a nie maszyną. Żadne za chwilę, JUŻ! Ja ci pomogę, o tu nacisnę na klawisz!

I nacisnął. Zaznaczając aktywną partycję na 2 dysku fizycznym bez żadnego systemu. Tego nie da się cofnąć ot tak :evil:. Komp na szczęście uruchomił się ponownie i dało się odkręcić, więc jako administrator i główny użytkownik figuruje na tym kompie Trykot.

no i wszystko na swoim miejscu
proponuje jeszcze wprowadzic pozostalych dwoch adminietratorow lub jeśli sie nie da dokupic dwa kompy (no chyba ze ktorys sie zrzeknie figurowania)
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Sob cze 27, 2009 12:31

Monostra pisze:Trykot został administratorem systemu podczas przesiadki na nowy sprzęt :wink: .

Popłakałam się ze śmiechu :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Nie cze 28, 2009 11:39

Monostra pisze:Trykocio już nie kaszle ani nie kicha :D . Migładek już niepowiększony i niezaczerwieniony (obejrzałam wcześniej dokładnie u weta, żeby wiedzieć na co patrzyć :wink: ).
Trykot też wyszedł z futra. Chyba. Wyczesałam ogromne ilości, ale on ma taki materacyk futrzany, że dalej jest kudłaty. I nie kołtuni się prawie wcale. Lekko mu tylko pachy przypudrowałam, ale właściwie na wszelki wypadek.

Sylwio, ja kiedyś, gdy Trykot pakował się na kolana, przytulał się pyszczkiem do twarzy i mruczał powiedziałam bez zastanowienia "dobrze, że cię nie chcieli" :oops: . I potem głupio mi się zrobiło - wiadomo, dla kota to żadne "dobrze". Ale nadal po prostu nie rozumiem, jak można było tak łatwo oddać takiego kota :( . Ma wspaniały charakter. Kochający, wesoły, inteligentny. Zero agresji, nie niszczy, nie sika po domu, nie wisi na firance itd. Nawet jak linieje, to futro jest głównie na grzebieniu, a mało co po domu :wink: Dla mnie to akurat żadne powody do oddania, ale byłam przygotowana na różne ewentualności, jakieś "coś" - wiadomo, nawet jeśli było wszystko w porządku, to przy zmianie domu może być różnie. A to kocił aniołek :lol:. Zdemoralizował go nieco dopiero Sybirek :twisted: .

Ciesze się że migladek juz ok!
Ja tez sie ciesz ze go nie chcieli....majac kota rok w domu a patrzac na niego wygladal jak bidula,sama widzialas....Nie wierze ze wczesniej czy pozniej by sie im nie znudzil...lepiej wczesniej.Roczny kot to mlody kot.

Az mi sie oczy szklą kiedy czytam jak o nim piszesz....

:)
Obrazek
Obrazek

sylwiah2

Od: Śro gru 28, 2005 23:36

Post » Nie cze 28, 2009 22:23

dalia pisze:no i wszystko na swoim miejscu
proponuje jeszcze wprowadzic pozostalych dwoch adminietratorow lub jeśli sie nie da dokupic dwa kompy (no chyba ze ktorys sie zrzeknie figurowania)

Są dwa - na jednym jestem ja, w końcu jakieś prawa chyba jeszcze mam?! Szef może być jeden na kompie :wink: . Zostały etaty magazynierów - zgadnij jakie nazwy mają 2 dyski? :twisted: Zawsze nadaję dyskom nazwy, bo łatwiej pamiętam, gdzie co jest niż tylko przy literach i... no właśnie, brakuje mi 2 kotów do nazywania dysków :roll: .
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Nie cze 28, 2009 22:49

Zapakować Straszka?
:twisted:
Prawdziwi mężczyźni nie jedzą miodu, oni żują pszczoły.

sibia

Od: Śro gru 07, 2005 17:15

Post » Pon cze 29, 2009 9:37

Cześć KK :D

Co za pogoda, nawet porządnie na dwor nie można wyjść bo leje i leje :roll: dzisiaj niby przestalo, ale pewnie dzisiaj to już nikt nie bedzie mial czasu ze mną wyjść :roll:

Trykot, jesteś genialny :ok: ja nie umiem się zrobić administratorem :roll:
A może wtedy miałbym dostęp do kompa wtedy kiedy ja chcę, a nie wtedy kiedy Duża sobie wymyśli
Romek

kothka

Od: Wto lis 09, 2004 12:50

Post » Pon cze 29, 2009 16:09

Monostra pisze:
dalia pisze:no i wszystko na swoim miejscu

Są dwa - na jednym jestem ja, w końcu jakieś prawa chyba jeszcze mam?! Szef może być jeden na kompie :wink: . Zostały etaty magazynierów - zgadnij jakie nazwy mają 2 dyski? :twisted: Zawsze nadaję dyskom nazwy, bo łatwiej pamiętam, gdzie co jest niż tylko przy literach i... no właśnie, brakuje mi 2 kotów do nazywania dysków :roll: .

z tymi kotami to da się szybko nadrobić :lol:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Czw lip 02, 2009 13:53

Monostra pisze:(...)brakuje mi 2 kotów do nazywania dysków :roll: .

:twisted: :twisted: :twisted:
Może być Shila i Samba? 8)

smoczyca3g

Od: Pon kwi 07, 2008 11:24

Post » Pt lip 03, 2009 8:33

Dziękujemy za oferty :twisted: . Pożyczyłam dwa imiona od forumowych kotów, choć nie wiem, czy jedno to był dobry pomysł - patrzę na ten dysk podejrzliwie :lol: .

Sybirek w upał jednak wykonał następny rzut futrem :roll: . Ile on tego ma na litość?!
Trykot spędził wszystkie upalne dni śpiąc cały czas na grzbiecie i pokazując brzuszek - ma chyba odleżyny na kręgosłupie, a przynajmniej odciski. Nic dziwnego, że wieczorami domagał się mocnego i długiego masażu :lol:.
Weekend się zbliża, więc znowu leje :evil: . Nic to, i tak pojedziemy.
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

[poprzednia][następna]