Baks ['], Gin i Mundek

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro sie 27, 2008 7:33

anna09 pisze:
kasia86 pisze:Jestem bardzo ciekawa jak Ci to pojdzie! :lol:

Poszło całkiem nieźle 8) Gin ma jako tako umyte ząbki a ja jedynie kilka ran kłutych :D Bronił się uzbrojonymi łapkami (jakoś nie mam odwagi zabrac się za obcięcie pazurków :oops: ) i zaciskając usta, ale ja się nie poddałam i zęby i tak umyłam :twisted: Teraz jeszcze bardziej doceniam spokój Baksia przy myciu ząbków :D Mam nadzieję, że Ginuś się w końcu przyzwyczai i nie będzie się tak mocno opierał (no i muszę mu obciąć pazurki :roll: ).

Pozdrawiamy odwiedzające nas ciocie i życzymy spokojnej nocy :D

iii...udało się :D niesamowite :D , ja nie wyobrażam sobie złapać któregoś z moich łobuzów i wymyć zęby...obawiam się że skończyłoby się to nieciekawie :twisted:
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Śro sie 27, 2008 20:22

iwona_35 pisze:
anna09 pisze:
kasia86 pisze:Jestem bardzo ciekawa jak Ci to pojdzie! :lol:

Poszło całkiem nieźle 8) Gin ma jako tako umyte ząbki a ja jedynie kilka ran kłutych :D Bronił się uzbrojonymi łapkami (jakoś nie mam odwagi zabrac się za obcięcie pazurków :oops: ) i zaciskając usta, ale ja się nie poddałam i zęby i tak umyłam :twisted: Teraz jeszcze bardziej doceniam spokój Baksia przy myciu ząbków :D Mam nadzieję, że Ginuś się w końcu przyzwyczai i nie będzie się tak mocno opierał (no i muszę mu obciąć pazurki :roll: ).

Pozdrawiamy odwiedzające nas ciocie i życzymy spokojnej nocy :D

iii...udało się :D niesamowite :D , ja nie wyobrażam sobie złapać któregoś z moich łobuzów i wymyć zęby...obawiam się że skończyłoby się to nieciekawie :twisted:

Warto spróbować :D Nie taki diabeł straszny :D Skoro udało się umyć zęby Ginusiowi, to chyba wielu innym kotom też można :wink:

Cioteczki Kochane, dziękujemy za kciuki, które okazały się skuteczne :D Baks NIE ma grzybicy :dance: :dance2: Rozmawiałam z wetem telefonicznie i powiedział, że wynik jest negatywny oraz, że ta zmiania może być zmianą alergiczną (cokolwiek mogło ją wywołać, również antybiotyk) i jako taką leczymy. Zresztą już dzisiaj zauważyłam, że wygląd uszka się poprawia :D Za tydzień idziemy do kontroli.
Ulga ogromna, bo to nie był odpowiedni czas na grzybicę :wink:

Dzisiaj dla odmiany filmiki :wink:
http://pl.youtube.com/watch?v=t8xq5jH6_Ww
http://pl.youtube.com/watch?v=_XA-mj-qYhU

Pozdrawiamy wszystkie ciocie :D
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Śro sie 27, 2008 20:41

Byłam pewna, że to nie grzybica. To nie wyglądało na to i wspaniale, że nie jest :D

Filmiki świetne, szczególnie podobalo mi się "mycie synchroniczne" :lol:

To może, wobec powyższych wieści, zrobimy instruktażowe cięcie pazurków w sobotę około 13-tej?

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Śro sie 27, 2008 20:48

mb pisze:To może, wobec powyższych wieści, zrobimy instruktażowe cięcie pazurków w sobotę około 13-tej?

Bardzo chętnie :D Zapraszamy! :D
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Post » Śro sie 27, 2008 20:53

Rety, ale je wytresowałaś! 8O :wink:
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Śro sie 27, 2008 21:00

anna09 pisze:
mb pisze:To może, wobec powyższych wieści, zrobimy instruktażowe cięcie pazurków w sobotę około 13-tej?

Bardzo chętnie :D Zapraszamy! :D

Bedę więc :D

mb

Post » Śro sie 27, 2008 21:25

mjs pisze:Rety, ale je wytresowałaś! 8O :wink:

Prawda? :wink: Ma się ten talent do tresury 8)

mb pisze:Będę więc :D

Bardzo się cieszymy i czekamy :D

anna09

Post » Czw sie 28, 2008 7:53

wspaniale ,że to nie grzyb :D .

A tak przy okazji, weszłam na filmiki, nie wiedziałam,że chłopcy maja tyle filmików :D :D :D :D no, no....profesjonaliści :D :D :D

i widac , jak strasznie się kochają :D
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

Post » Czw sie 28, 2008 7:57

http://www.youtube.com/watch?v=hCEvIhSL ... re=related

a tutaj widać,że trochę im się przytyło :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :D :D :D :D

===================

oglądają filmiki ,znalazłam cos takiego..wprawdzie zasmiecam wątek..ale spójrzcie...jak dla mnie niesamowite:
http://www.youtube.com/watch?v=0iXHim3T ... re=related
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

Post » Czw sie 28, 2008 13:33

anna09 pisze:Cioteczki Kochane, dziękujemy za kciuki, które okazały się skuteczne :D Baks NIE ma grzybicy :dance: :dance2: Rozmawiałam z wetem telefonicznie i powiedział, że wynik jest negatywny oraz, że ta zmiania może być zmianą alergiczną (cokolwiek mogło ją wywołać, również antybiotyk) i jako taką leczymy. Zresztą już dzisiaj zauważyłam, że wygląd uszka się poprawia :D Za tydzień idziemy do kontroli.
Ulga ogromna, bo to nie był odpowiedni czas na grzybicę :wink:

Dzisiaj dla odmiany filmiki :wink:
http://pl.youtube.com/watch?v=t8xq5jH6_Ww
http://pl.youtube.com/watch?v=_XA-mj-qYhU

Koteczki tak zadbane, ze nie moglo byc mowy o grzybicy!!!:D
Ja obejrzalam filmik jak nawzajem sie myja.Sliczne, kochane koteczki. :1luvu: :D
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pt sie 29, 2008 20:44

iwona_35 pisze:wspaniale ,że to nie grzyb :D .

A tak przy okazji, weszłam na filmiki, nie wiedziałam,że chłopcy maja tyle filmików :D :D :D :D no, no....profesjonaliści :D :D :D

i widac , jak strasznie się kochają :D

O tak, wspaniale, że to nie grzyb :D Poczułam ogromną ulgę :D

Chłopcy mają trochę filmików, ale najfajniejszych momentów oczywiście nie da się uchwycić, bo dzieją się nagle i niespodziewanie :wink:

Chłopaki się kochają, choć jak w każdym nawet najlepszym związku :wink: zdarzają się kłótnie. Czasem jest tak:
Obrazek
A czasem tak:
Obrazek Obrazek :D
Chłopakom zdarzają się poważne kłótnie. Zwykle powód jest taki sam... Baks ma już dość zabawy, a Gin jeszcze by się bawił i nachalnie zaczepia Baksa. Wtedy zabawa przeradza się w bijatykę przy dżwiękach Baksiowego warczenia :wink: Ostatnia taka bójka miała miejsce, kiedy ja brałam kąpiel (przy uchylonych drzwaiach, bo chłopaki mają w łazienkę kuwetę). W pewnym mommencie usłyszałam tupot kocich łapek, odgłos szamotaniny, warczenie Baksia i łup, drzwi do łazienki zatrzaśnięte :lol:

iwona_35 pisze:a tutaj widać,że trochę im się przytyło :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :D :D :D :D

Eee tam, przytyło. Nie słyszałaś o tym, że kamera pogrubia :wink:

kasia86 pisze:Koteczki tak zadbane, ze nie moglo byc mowy o grzybicy!!! :D

Niestety grzybica może się pojawić jako efekt kuracji antybiotykowej, a Baks dostawał antybiotyk i dlatego ta zmiana mogła być grzybicą. Ale na szczęście nie była :D

Słodkie lenistwo :D
Obrazek Obrazek
Wypoczynek na balkonie :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Baksiu obserwuje latającą ćmę :lol:
Obrazek
Słodki pycholek śpiącego Ginusia :D
Obrazek
Zdjęcia ze spaceru po klatce (czasem sobie wychodzimy :D ):
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Jutro odwiedzi nas ciocia Mb i będzie mnie uczyła obcinać pazurki :D

Pozdrawiamy wszystkie ciocie i życzymy udanego ostatniego wakacyjnego weekendu :D

anna09

Post » Pt sie 29, 2008 21:51

anna09 pisze:Jutro odwiedzi nas ciocia Mb i będzie mnie uczyła obcinać pazurki :D

Już czuję dreszcz emocji :lol:

A dla rozgrzewki, przed południem, zrobię obcinanie pazurków swoim dziewczynom :smiech3:

To będę miała dzień :!:

mb

Post » Sob sie 30, 2008 21:56

Pazurki obcięte :D
Chłopaki zachowały się, jak prawdziwi twardziele: spokój, rutyna, opanowanie :wink: :lol:
Zapytali tylko, czy to na pewno konieczne :lol:

Wizyta była, jak zawsze, niezwykle miła :D
W związku z czym, jak zawsze, zasiedziałam się dłużej niż (przez przyzwoitość) planowałam :lol:
A w drodze powrotnej zwiedziłam - przez przypadek - prawie całą Krowodrzę, bo widząc autobus 194 z napisem Krowodrza Górka, wsiadłam do niego w przekonaniu, że zawiezie mnie w pobliże "moich stron". I rzeczywiście, zawiózł. Tyle tylko, że najpierw objechaliśmy całą Krowodrzę, aż po stację PKP Łobzów :ryk:

mb

Post » Nie sie 31, 2008 14:34

mb pisze:Pazurki obcięte :D
Chłopaki zachowały się, jak prawdziwi twardziele: spokój, rutyna, opanowanie :wink: :lol:
Zapytali tylko, czy to na pewno konieczne :lol:

Wizyta była, jak zawsze, niezwykle miła :D
W związku z czym, jak zawsze, zasiedziałam się dłużej niż (przez przyzwoitość) planowałam :lol:

To ja tez zapraszam na obcinanie pazurkow u moich kotkow! :D
Tylko spokoju by nie bylo, opanowania tez nie! :lol:
Ostatnio wetka im obciela, bo ja jestem cykor. :oops: :lol:

A Ginus i Baksiu to grzeczne kotki. :D
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie sie 31, 2008 21:55

Dziękujemy cioci Mb za przemile spędzony czas i obcięcię pazurków chłopakom :D To było mistrzowskie wykonanie :D Dlatego chłopaki byli tak grzeczni. Mam wątpliwości, czy będą tak samo grzeczni, kiedy to ja zabiorę się za obcinanie ich pazurków :roll: Bo oni są czasem grzeczni :wink: No dobrze, generalnie są grzeczni, tzn. rozrabiają w granicach normy :lol:

Pozdrawiamy wszystkie ciocie i życzymy miłego początku tygodnia :D

Kotek mojego kuzyna zachorował :( Zrobili mu badania i czekają na wyniki, ale z objawów to chyba jest niewydolność nerek :( Mój kuzyn bardzo to przeżywa i martwi się o kotka, a ja się martwię o nich obu :( Proszę o kciuki za zdrowie Peanut'a.

anna09

[poprzednia][następna]