Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] /dużo fot

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 13, 2007 13:10

A kto by o was miał zapomnieć? Super foty, a koty miodzio :1luvu:
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Od: Pt sty 07, 2005 21:13

Post » Śro lut 14, 2007 11:55

Pędzel a gdzie ty chłopie na drzwi włazisz/ Jeszcze sie obtłuczesz jak Bolo....no....
A one tak ładnie w parch się daja sfotgrafowac....no piękne , madre koty :1luvu:

justin888

Od: Pt sie 12, 2005 17:40

Post » Czw lut 15, 2007 0:02

Pędzel in action część kolejna.

Normalnie nie mogę wyjść z podziwu jak ten kocurcio się zmienił :)

Najpierw nieśmiały i stateczny, potem wycofany bo chory... teraz w zasadzie wyszliśmy na prostą ( no, pilnujemy pęcherza, ale - odpukać - od dłuższego czasu jest ok) i Pędzlasty zaczyna pokazywać co potrafi ;)

A potrafi nie tylko myć Franiowy łebek ale i poszaleć z centymetrem. Jeden już mi koty rozwaliły, teraz drugi w użyciu, jeszcze poproszę żeby załatwiły wagę i moje problemy z tłuszczykiem z głowy ;)

Ahhhhaaaaa!!!!!!! Będzie mój !!!!
Obrazek

Prrrawie.....
Obrazek

No ręce załamać tylko ....
Obrazek

Ais

Od: Nie sty 08, 2006 10:45

Post » Pt lut 16, 2007 12:23

boski madry Pędzel :D ...kocha swoją Panią i chche żeby Pani i sie zajmowała nim a nie jakimis głupotami w stylu tłuszczyki i inne takie.... :twisted:

:D :D :D :D
I niech pokazuje dalej co potrafi 8) :D

justin888

Post » Pt lut 16, 2007 12:29

No prosze jakie metamorfozy przechodzi kot jak znajdzie się już w swoim domku. Pędzel ależ ty masz szeroką łapę. No, no jaki fajowy ten Pędzelek jest. Pędzel i tak trzymaj żadnych chorób więcej. :P
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Post » Wto lut 20, 2007 22:42

No i stuknął nam wspólny roczek :)

Nam, czyli mi i Pędzelkowi ... jak to szybko zleciało.

Dziewczynom z grupy poznańskiej chciałabym bardzo, bardzo za niego podziękować - za wspaniałe publicity na kociarni, dzieki czemu kicia losem się przejęłam i zdecydowałam wziąć na tymczas. Catrinie i Aguesce za wyciągnięcie z Sycyna, Safiori za jeszcze lepsze publicity, dzięki czemu jeszcze zanim Pędzel do mnie przyjechał, zdecydwoałam że bedzie u mnie na stałe.
Za wspaniałą opiekę jaką miał u Safiori ::king:: , za ząbek zostawiony w Poznaniu, Corn za transport w komfortowych warunkach... za całego Pędzelka.

To niesamowity kot, o charakterze jakich mało. Zresztą, co ja będę pisać, kto go zna, choćby z mojego wątku, to wie :)

Takie coś do mnie przyjechało równo rok temu - tłuste na łebku (od leku na świerzba), przyjazne i nieco niepewne :

Obrazek

Stateczny, nieśmiały Pędzel wydawał się niewzruszony zmianami, jakie zachodzą w jego życiu. Niestety, i na nim stres się odbil - dopadły go pęcherzowe problemy. Miał trzy cewnikowania, przyplątało się brzydkie krwotoczne zapalenie pęcherza, najedliśmy się antybiotyków i strachu.

Taki był biedny kotecek :

Obrazek

Od kilku miesięcy jest na diecie i - oby nie zapeszyć- jest dobrze. No, może nie idealnie, mógłby siooosiać rzadziej w większych ilościach, ale nie narzekajmy.

Zdobył sobie wielkiego przyjaciela w osobie dzikusa Franciszka i towarzyszkę wspólnego spania - Tosię. Mam nadzieję, że mu ze mną dobrze....

Kocham go bardzo.

Piękny jest, prawda? :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ais

Post » Wto lut 20, 2007 23:52

cudny jest, przeciez wiesz :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Śro lut 21, 2007 9:05

Z okazji wspólnego roku życze wszystkiego najcudowniejszego!!!!

Pędzel jest cudny! Cały Pędzel!
i cudne jest to , ze jest u kogoś kto go tak kocha...bo co jak co ale sobie zasłużył :D :D :D :D
I że ma Frania i Tosię!

justin888

Post » Śro lut 21, 2007 9:11

Jest perfekcyjny :1luvu: To ja się bardzo cieszę że znalazł dom u ciebie i po nim widać że jest mu baaaardzo dobrze.
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Post » Śro lut 21, 2007 16:28

Pędzel trafił cudownie....
Ais ty też trafiłas cudownie....
jesteście dla siebie stworzeni.....

Wypiękniało kocurro... :1luvu:
Bolesław
Obrazek

agueska

Od: Śro gru 21, 2005 8:47

Post » Pt lut 23, 2007 16:20

Chyba moje koty uznały mnie za przedtawicielke ich gatunku.
Jestem chora, mam 38 w porywach do 38.5 stopni, kaszel, rozrywający ból głowy, dreszcze i początki kataru, a koty zamiast mnie obłożyć futerkami, mruczeć i uzdrawiać, najwyraźnej wykluczyły mnie ze stada ;)

Od dwóch nocy sypiam sama, nie pamiętam kiedy ostatnio coś takiego miało miejsce :(((

Tylko Pedzel przybiega na ratunek gdy dostaję ataku kaszlu, ale po sprawdzeniu że nie zeszłam jeszcze z tego świata, odchodzi.

I kto mnie uleczy ? :cry: ;)

Za to Kubus rodziców już po badaniu krwi . Nie widziałam wyników, ale podono podwyższona kreatynina. Łącząc z innymi objawami ( względnie ich brakiem) D. stawia na nadczynność tarczycy, zleciła dodatkowe badania krwi. Tak czy owak, podobno nie podobał jej sięKubusiowy pysio który po 2 tygodniach brania antybiotyku prawie się nie poprawił. Dobre wieści takie, że ogonek ładny i oczy nagle okazało się że wcale nie persie załzawione ;) tylko ładne i czyste :)

Idę zalec do łóżka. Może uda mi się zwabić któregoś ogona...

Ais

Post » Pt lut 23, 2007 20:53

I masz tu człowieczek pożytek z futerek :wink: :lol: Jak one chore to je targasz do weta chuchasz dmuchasz a jak mają okazać odrobinę wdzięczności to brak zainteresowania opiekunem :roll: Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Post » Pon lut 26, 2007 20:15

Kolejna fotka do naszego kociego fotobloga ;)

Moje koty wiedza, że mieszkanko mamy niewielkie, i pilnują, by nie zajmować za dużo miejsca :

Obrazek

Zanim jednak do tego doszło....

http://www.zippyvideos.com/677451837670 ... ejmuje_si/

;)

A poza tym, to muszę zaszczepić towarzycho a nie mam za co :(
pracy ciągle nie mam :(
Chyba porobię trochę kolczyków z resztek koralików jakie mi zostały, może ktoś na bazarku się skusi... ale tak glupio sama dla siebie wystawiac :(

Ais

Post » Wto lut 27, 2007 14:19

No piękny Pędzel na filmie, piękny.... :1luvu:

z pracą no niestety lekko nie jest, teraz sa jakieś targi pracy w internecie organizowane przez Gazete wyborczą...zycze powodzenia, bo nic tak nie dołuje ...

justin888

Post » Śro lut 28, 2007 8:37

Ais pisze:Kolejna fotka do naszego kociego fotobloga ;)

Moje koty wiedza, że mieszkanko mamy niewielkie, i pilnują, by nie zajmować za dużo miejsca :

Obrazek

Zanim jednak do tego doszło....

http://www.zippyvideos.com/677451837670 ... ejmuje_si/

;)

[/size]

Koty prześliczne u mnie było bardzo podobnie. Ostatnio na wierzchu Korinka leżała a w środku chyba Mortus spał :D ( w każdym razie któryś z kawalerów)
No fakt z praca jest kiepsko , my też to przerabiamy tylko że u mnie TZ bez pracy i on to źle znosi.
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

[poprzednia][następna]