DT u Bastet ♥ Trabcia i Toyka w DS. Orfik + dwie bidy

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw maja 14, 2020 21:55 Re: DT u Bastet ♥ NOWY BEJBIŚ - Orfik! + dwa nicponie!

Polityka ;) Hehe, miało być Polita, ale tablet sam zmienił ;) Fajne maluszki, bardzo się cieszę, ze Orfinio się dorobił rodzeństwa :) Teraz zdrówka kotkom! A Bastet duuuuzo siły :) A Tosi cierpliwości ;) do małych Hunow :)

Marmolada18

Od: Pt sie 24, 2018 10:34

Post » Czw maja 14, 2020 22:27 Re: DT u Bastet ♥ NOWY BEJBIŚ - Orfik!

Bastet pisze: W każdym razie pani Ewa, która jechała po kociaki, widziała na własne oczy, jak babcia nabierała strzykawkę krowiego mleka, kociaka brzuchem do góry, i wcisnęla mu całą strzykawę mleka na raz! A on leżał na plecach w jej ręce! :strach: :strach: :strach:

A są jakieś szanse, że ci ludzie pozwolą wykastrować swoje kotki? Albo chociaż kocura?

Bastet pisze:Nie podoba mi się ten chłopczyk, Kochane. Babcia chyba go źle nakarmiła. Strasznie jest wycofany, osowiały. Duży brzuszek. Źle się czuje... Dam mu owcę z serduszkiem bijącym na dobranoc, a jutro chyba do weta z nim... :roll:

Tak się zastanawiam, czy to na pewno jedynie o brak pokarmu kocic chodziło. Nie będę się jednak rozpędzać w rozważaniach.
Myślę, że jak mu babcia siłą wcisnęła strzykawkę do dzioba na raz, to się biedak mógł zapowietrzyć. Pewnie mu się potem nie odbiło.
Może doszła niestrawność.
Oby nic gorszego.
Biedak :(
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Od: Sob kwi 16, 2016 21:29

Post » Czw maja 14, 2020 22:49 Re: DT u Bastet ♥ NOWY BEJBIŚ - Orfik!

Stomachari pisze:
Bastet pisze: W każdym razie pani Ewa, która jechała po kociaki, widziała na własne oczy, jak babcia nabierała strzykawkę krowiego mleka, kociaka brzuchem do góry, i wcisnęla mu całą strzykawę mleka na raz! A on leżał na plecach w jej ręce! :strach: :strach: :strach:

A są jakieś szanse, że ci ludzie pozwolą wykastrować swoje kotki? Albo chociaż kocura?

Bastet pisze:Nie podoba mi się ten chłopczyk, Kochane. Babcia chyba go źle nakarmiła. Strasznie jest wycofany, osowiały. Duży brzuszek. Źle się czuje... Dam mu owcę z serduszkiem bijącym na dobranoc, a jutro chyba do weta z nim... :roll:

Tak się zastanawiam, czy to na pewno jedynie o brak pokarmu kocic chodziło. Nie będę się jednak rozpędzać w rozważaniach.
Myślę, że jak mu babcia siłą wcisnęła strzykawkę do dzioba na raz, to się biedak mógł zapowietrzyć. Pewnie mu się potem nie odbiło.
Może doszła niestrawność.
Oby nic gorszego.
Biedak :(

Tak. Sprawa już zgłoszona. Fundacja postara się ciachnąć te kocice tam i kocurka oczywiście też. O ile ci państwo wyrażą zgodę.

No co do kocurka to jest źle. Pozycja bólowa. Piszczy. Widać po nim dyskomfort. Brzuszek pękaty. Na wszelki wypadek (gdyby to był zachłyst) dałam mu antybiotyk, bo mam jeszcze po Orfisiu i pamiętam dawkowanie na wagę kotka. Ale nie jest dobrze. Trzymajcie kciuki, proszę Was .. Na mój gust kotu wlało się mleko do płuc. Jutro wet na cito.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Czw maja 14, 2020 22:55 Re: DT u Bastet ♥ NOWY BEJBIŚ - Orfik! + dwa nicponie!

Biedny maluszek :(
Gorąco życzę, żeby to nie były zalane płuca.
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Od: Sob kwi 16, 2016 21:29

Post » Czw maja 14, 2020 23:04 Re: DT u Bastet ♥ NOWY BEJBIŚ - Orfik! + dwa nicponie!

Trzymam za niego kciuki.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Czw maja 14, 2020 23:09 Re: DT u Bastet ♥ NOWY BEJBIŚ - Orfik! + dwa nicponie!

Dziękuję Kochane. Na wszelki wypadek dostał też espumisan (mam w kroplach dla niemowląt) na to wzdęcie. Dałam mu wszystko, co mam. Na szczęście moja szafka dla kociąt jest całkiem nieźle zaopatrzona. Jutro wet. Dobranoc.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Pt maja 15, 2020 0:17 Re: DT u Bastet ♥ NOWY BEJBIŚ - Orfik! + dwa nicponie!

Zdrowia maluchy!
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Pt maja 15, 2020 1:16 Re: DT u Bastet ♥ NOWY BEJBIŚ - Orfik! + dwa nicponie!

Ojej, żeby mu się udało :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pt maja 15, 2020 2:04 Re: DT u Bastet ♥ NOWY BEJBIŚ - Orfik! + dwa nicponie!

Za maluszka :ok:

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Pt maja 15, 2020 6:23 Re: DT u Bastet ♥ NOWY BEJBIŚ - Orfik! + dwa nicponie!

Oj, Ciociu, co z synkiem???
Zawsze mówiłem, że z dziewczynami łatwiej.
Co do imion to ... Lusia jest mamą (wirtualną), ja tatą (wirtualnym) to imiona niech im wybierze mama
rzeczywista :twisted: . No bo, nie ta mama co urodzi ale ta co wychowa :D
Drops.
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Pt maja 15, 2020 6:29 Re: DT u Bastet ♥ NOWY BEJBIŚ - Orfik! + dwa nicponie!

8O :roll: !
Ojej, i tak to jest jak się nie bywa na Naszych Kotach :(
Kasiu, maluchy cudne, wszystkie trzy. I ten chłopczyk biedny...
Trzymam najmocniejsze kciuki za wizytę u weta i za wszystko, jesteś wspaniałą Kocią Mamą, podziwiam jak zawsze. Tosię ucałuj ode mnie też, często myślę o niej, może niedługo już te ząbki da się uporządkować. Niech będzie dobry dzień!
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Pt maja 15, 2020 6:49 Re: DT u Bastet ♥ NOWY BEJBIŚ - Orfik! + dwa nicponie!

Wszystkie trzy jak malowane.
Niech ten chłopiec się szybciutko naprawi i niech brykają razem w trójkę :1luvu:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pt maja 15, 2020 7:03 Re: DT u Bastet ♥ NOWY BEJBIŚ - Orfik! + dwa nicponie!

Oby z maluszkiem było lepiej :ok:

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pt maja 15, 2020 8:37 Re: DT u Bastet ♥ NOWY BEJBIŚ - Orfik! + dwa nicponie!

Bastet pisze:Dziękuję Kochane. Na wszelki wypadek dostał też espumisan (mam w kroplach dla niemowląt) na to wzdęcie. Dałam mu wszystko, co mam. Na szczęście moja szafka dla kociąt jest całkiem nieźle zaopatrzona. Jutro wet. Dobranoc.

Jak minęła noc?

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pt maja 15, 2020 9:21 Re: DT u Bastet ♥ NOWY BEJBIŚ - Orfik! + dwa nicponie!

Trzymam kciuki. Jeszcze nad nospą bym się zastanowiła. Najlepiej w iniekcji. Espumisan zaczyna działać po 2-3 dobach. Trzeba było mu częściej dawać. Co kilka godzin.
Może nie wypróżnia się jak należy. Może robaki się rozszalały. Choć z w tej kwestii trzeba ostrożnie.
To malunie kocię jeszcze. Jest dużo mniejszy od siostry więc prawdopodobnie wcześniej problemy się zaczęły. Nie od ostatniego karmienia. Może być mocno zagazowany, zapchany... A to mocno bolesne. Może jakaś infekcja się plącze.
Ale dziś idziecie do weta więc winno coś się wyjaśnić.
:ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

[poprzednia][następna]