klaudiafj pisze:Haa! To ja Ci powiem, że usłyszałam od żony gazownika, że jak pieczesz ciasto w piekarniku gazowym to ciasto czuć gazem w smakuNormalnie masakra. A to było dlatego, bo powiedziałam, że piekarniki na gaz są lepsze, bo łatwiej w nich upiec ciasto. A całe życie piekła w gazowej jak my wszyscy, bo innych kuchenek nie było. Moja mama teraz też kupiła cały piekarnik gazowy, bo taki zna, taki lubi i w życiu ciasto gazem nie smakowało. To dopiero jakieś brednie.
Ludzie wymyślają różne rzeczy w które nie trzeba wierzyć. Ja mam kuchenkę gazową z elektrycznym piekarnikiem. Jest to o tyle wygodne ,że różne rzeczy piecze się w różnych temperaturach . Ustawiasz coś np. na 200*C pilnujesz czasu i masz pieczenie z głowy a przy gazowym piekarniku zawsze miałam problem z temperaturą i musiałam pilnować czy nie za blade , czy już się upiekło albo czy właśnie się nie pali. Ale wszystko jest kwestia przyzwyczajenia i wyczucia.

Normalnie masakra. A to było dlatego, bo powiedziałam, że piekarniki na gaz są lepsze, bo łatwiej w nich upiec ciasto. A całe życie piekła w gazowej jak my wszyscy, bo innych kuchenek nie było. Moja mama teraz też kupiła cały piekarnik gazowy, bo taki zna, taki lubi i w życiu ciasto gazem nie smakowało. To dopiero jakieś brednie.