Działkowa Czarna Armia. I goście. Do zamknięcia.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 06, 2014 17:14 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Ha! Widziałam dzisiaj Czarnego i wymiziałam porządnie:). I Grocha też (przeuroczy, mały pimpuch). Czarny faktycznie zrobił furorę i pięknie protestował, jak Avian wzięła go na ręce w celu zaprezentowania gawiedzi 8)

maneki

Od: Pon wrz 19, 2011 12:40

Post » Nie kwi 06, 2014 17:52 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Dziękuję za miłe odwiedziny! :kotek:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Nie kwi 06, 2014 19:26 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Pojęcia nie mam Avianko jak Ty tego pantera podnosisz. Widziałem jak się uginasz pod Marutkiem w ramionach... A on jest jakieś 2/3 Radoosława, I tak samo tkany grubą przędzą. Ty masz jakąś inną grawitację?
Byliśmy zwycięzcami?
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Pon kwi 07, 2014 9:05 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Villentretenmerth pisze:Pojęcia nie mam Avianko jak Ty tego pantera podnosisz. Widziałem jak się uginasz pod Marutkiem w ramionach... A on jest jakieś 2/3 Radoosława, I tak samo tkany grubą przędzą. Ty masz jakąś inną grawitację?
Byliśmy zwycięzcami?

też nie mam pojęcia, ale jednak to Avian zrobiła :). Chyba adrenalina zadziałała, a może tropikalny klimat w Palmiarni?;)

maneki

Od: Pon wrz 19, 2011 12:40

Post » Pon kwi 07, 2014 9:12 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Co zrobić - nikt go za mnie nie poniesie, większość się boi :twisted:
Obrazek

Avian

Post » Pon kwi 07, 2014 9:50 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

A fotki będą ? :D
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Pon kwi 07, 2014 10:12 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Może jutro, najpierw "obrabiałam" Tolka do ogłoszeń.
Obrazek

Avian

Post » Pon kwi 07, 2014 19:06 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Co zrobić - nikt go za mnie nie poniesie, większość się boi

To może przydomek mu zmień? To piękny kocur i jak słyszę ludziolubny. Ten "wściekły" może odstraszać.
Ja bym się chętnie do takiego tigra nocą przytulił, ale po trzech kocurach dostałem zakaz na dalsze rozmnażanie się. Stanowczy. I wydaje mi się, że Radzio jest dość charakterny i ma masę przekraczającą Alberta i Maru łącznie. (Oni chodzą w drużynie) Odisia nie liczę, bo choć łapki ma dłuuugie - jedynie się broni nigdy nie atakuje. Jest cierpliwy jak każdy kaleka.
Burasy po tygodniu siedzenia Marutka pod łóżkiem zaczęły wylizywać sobie uszy. Lubią się, przyjaźnią. Odik nie dołączył do partii.
Przyszedł do mnie i wyraźnie powiedział: "Z Tobą chcę być".
Kocham bezgranicznie moje koty: Bercika - pierwokotnego, który wychynął spod samochodu. Marutka, który daje tyle uczucia ile uniesie...
I Odiś z oczami Kleopatry... Prosił o dom, o ciepło... Popędziłem do Łodzi... Jest mi Przyjacielem.
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Post » Pon kwi 07, 2014 20:13 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

To nie imię, to miny i ogólna prezencja ;)

Tą fotkę już kilka razy pokazywałam, ale to jest właśnie cały Wściekły Radek, przed którym na wystawach tłumy mu schodziły z drogi :lol:

Obrazek

Obrazek

Radecki ma dłuuugie łapska i minę zakapiora :twisted:

Marutek od razu rokował dobrze jako przyszły kumpel dla innych kotów - altankowcy go przyjęli bez problemów :D
Obrazek

Avian

Post » Pon kwi 07, 2014 22:46 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Wiesz co, Avian, na dobranoc? Einsteinowi zrobili kiedyś zdjęcie z wywalonym językiem. Teraz jest wykorzystywane do reklamy jakiegoś banku - na pewno widziałaś. Facet odkrył teorię względności, a dla niektórych jest najważniejszy jego język.
Radek ma jedno zdjęcie ze "złą" minką. A to na pewno maleńkie kociątko w głębi serca :ok:
Ja tam wierzę w Radka. Im większy kot i charakterny też, tym bardziej malutki.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto kwi 08, 2014 6:34 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Ależ ta mina to jego atut! :mrgreen:
Kotka popierdółkę już mam, Groszka - to dla przeciwwagi po drugiej stronie Wściekły :lol:
Obrazek

Avian

Post » Wto kwi 08, 2014 9:47 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Masz i drugiego - Gagatka - on też Przyjaciel.
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Wto kwi 08, 2014 10:19 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Tak, Gaciu też jest taką kochaną popierdółką ;) Zawsze mówię, ze to kot jaki trafia się czlowiekowi raz w życiu :kotek:

Radecki w Palmiarni - tak leniwie i komfortowo mijał mu czas :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W piątek znów go zabieram, w weekend wystawa w Warszawie - to własnie tam debiutował rok temu :D Ciekawe, jak teraz Ci sami sędziowie go ocenią ;)
Obrazek

Avian

Post » Wto kwi 08, 2014 11:38 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Cudowne zdjęcia Avianku :D

Radek wyraźnie na wystawach odpoczywa, relaksuje się i jest w siódmym niebie :1luvu:

Kciuki trzymam za weekend w stolicy :ok: :D
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Wto kwi 08, 2014 14:48 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Ma boskie oczy. Jak Odik.
A zdjęcie Einsteina dobrze znam. Dobrze, ze TEORIĘ zrozumiałem wcześniej. Bo się nie uprzedzam. E = mc2 zawsze przed ozorem. Ozór był policzkiem dla nie słuchających (nie mylić z niesłyszącymi).
Avian. To taki cudo - kot. Po co go wyadoptowywać? Sama go adoptuj!
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

[poprzednia][następna]