Morelowo-Migdałowo ; niespotykanie spokojne koty..

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 20, 2013 17:46 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Moje bardzo lubią kaczuchę.
Ja zresztą też :wink:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Pon maja 20, 2013 18:23 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

MOej też lubią. Mieszam z wołowiną + dla Moreli serca. DZiś jadły chętnie - tak mnie wnerwiły, że wczoraj miały w miskach chrupy i żadnego mokrego. Trochę kociego mleczka. Śniadanie zjadły ale bez szału :roll . Po poł. tę kaczkę. Migdał wyrzygał, ale z ogromną ilością kłaków.
Daję już codziennie odkłaczacz.. Zupełnie nie wiem co robić.

Po ile w Waszych miastach kastruja psy? Tak z ciekawości, jeśli kto wie... Musiałam się zorientować bo mam sprawę z psem [spaniel] , który ma dom w O. po mojej pa. 200,-! Najtaniej. Od czego to zależy? Od ilości narkozy? bo nic mi nie przychodzi do głowy.
Kotka - 180,-.
Ponieważ występuję jako przedstawiciel fundacji, to mogę negocjować cenę. Ale jak namawiać ludzi na kastracje zwierzaków jeśli takie są ceny?

Koty z moskitier zadowolone. Chyba... Zdziwione.
Wziełam i wsadziłam na okna, bo oczywiście Migdał po wizycie pana był spłoszony, a Morela zachowywała się jakby nie wiedziała jak wskoczyć... :roll: Nieprzyzwyczajona, że skrzydło okna zupełnie otwarte. :mrgreen:
Dłużej niż montaż w oknie trwało moje z panem wydziwianie nt ceny i liczenia.
Sposób muszę przedyskutowac z jakimś matematykiem.
W sumie zapłaciłam po 100 od sztuki. Najtaniej w O. i z wysyłkowych. Ale i tak uważam, że to zdzierstwo :twisted:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto maja 21, 2013 8:30 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

morelowa pisze:Po ile w Waszych miastach kastruja psy? Tak z ciekawości, jeśli kto wie... Musiałam się zorientować bo mam sprawę z psem [spaniel] , który ma dom w O. po mojej pa. 200,-! Najtaniej. Od czego to zależy? Od ilości narkozy? bo nic mi nie przychodzi do głowy.
Kotka - 180,-.
Ponieważ występuję jako przedstawiciel fundacji, to mogę negocjować cenę. Ale jak namawiać ludzi na kastracje zwierzaków jeśli takie są ceny?

Tu jest cennik Koterii: http://koteria.org.pl/
to chyba najtańsza opcja w W-wie. W komercyjnych lecznicach jest drożej.
Cena zależy od wielkości (wagi) zwierzaka.

morelowa pisze: Ale jak namawiać ludzi na kastracje zwierzaków jeśli takie są ceny?

No właśnie.
Jak przekonać do kastracji ludzi na wsiach? Oni znają inne tańsze metody pozbycia się niechcianych miotów :cry:
Obrazek

Revontulet

Post » Wto maja 21, 2013 15:44 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Czy narkoza tyle kosztuje, czy co? [poza kosztem weta..]
Jedni tacy jak z miau czy dogo, zapłacą wszystko, ale co z większością, dla ktorej to jest wyrzucanie kasy?
Ech...

Mamy moskitiery i zimno się zrobiło. Na pewno przez to :twisted:

Komu przylać łapom
Obrazek
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Wto maja 21, 2013 15:56 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Bylam tu :twisted:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Wto maja 21, 2013 17:38 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

morelowa pisze:Komu przylać łapom
Obrazek

Ooo, Migdałek się bawi, macha łapkami, ząbki pokazuje :love:
świetne zdjęcie :ok:
Obrazek

Revontulet

Post » Wto maja 21, 2013 21:07 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Dorota, a czemu jesteś wkurzona??
Przeciez nie Migdałkiem...?

Zrobiłam zdjęcia przez okna. Wszystkie są podobnie zielone :roll: , ale ide do książi teraz :mrgreen:

Obrazek

morelowa

Post » Wto maja 21, 2013 22:13 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

O!

Morelowa nie spi? :twisted:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Śro maja 22, 2013 8:43 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Spała.
Z książką , zamiast z kotem :?

Obrazek

morelowa

Post » Pt maja 24, 2013 8:30 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Eee, książka nie grzeje.
Ale też fajna jest :mrgreen:
Obrazek

Revontulet

Post » Pt maja 24, 2013 14:00 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Książka nie grzeje [choć bym się zastanowiła...], ale też nie rozpycha się, nie wkłada łapy w oko..
Moje koty też tego nie robią, więc co mi za różnica? Właściwie w tej sytuacji to jest na korzyść książki :lol:

Obrazek

morelowa

Post » Pt maja 24, 2013 14:14 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Naprawdę szkoda że nie możesz mieć trzeciego kota - dla Ciebie do przytulania i dla Migdała do zabawy (a dla Moreli do oglądania) :( .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt maja 24, 2013 15:10 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

:(
Miałam pomysł, żeby uważać, ich 4 jest ilościa optymalną... I Morela mi wszystko popsuła..
A teraz doszły inne okoliczności..
Tyle pięknych, biednych kotków wszędzie do wzięcia..
Trudno. Będę te moje od czasu do czasu dopadać i przytulać :mrgreen: Przed chwilą tak zrobiłam Moreli, na podłodze - wymskła się :lol:
Jedno szczęście, że nie są takie, żeby potem uciekać przede mną .

Obrazek

morelowa

Post » Pt maja 24, 2013 15:30 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

melduję psze Pani,że mamy nowy konkurs, zgłaszasz Migdała? -na łabądka :D
Pani zajrzy czasem na nasz wątek a nie tak tylko u siebie siedzieć :? :wink:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Pt maja 24, 2013 16:00 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

No, już idę łypnąć na konkurs :mrgreen:

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]