Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor chuligan :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 05, 2013 15:09 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

karola7 pisze:
Revontulet pisze:
Mila już nie robi kup z krwią, prawda? Samo jest przeszło?

Przeszło po kilku dniach od odstawienia chrupek, okazało się u Mili każda sucha karma daje taki "efekt uboczny".

Tak właśnie mi się wydawało. Chciałam się upewnić, bo nie pamiętałam czy to odstawienie suchej karmy pomogło Mili czy Loli.
Moje koty od soboty w ogóle nie jedzą suchej karmy- zobaczymy co się będzie działo i czy w ogóle coś się będzie działo
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Wto lut 05, 2013 16:23 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Lola po suchym robi bardzo nieciekawe kupy. Moje dostają sporadycznie chrupki, ale malutką porcję, głównie dla ich uciechy i wtedy nic się nie dzieje.

A jak Fiodor zniósł upuszczenie krwi ? Wyniki w porządku ?

karola7

Od: Pon paź 25, 2010 18:18

Post » Wto lut 05, 2013 18:00 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy ma astmę czy może jednak robale?

Broszka pisze:No to i ja się witam :)

Według moich doświadczeń to może być zarobaczenie - nie będę się powtarzać, rozmawiałyśmy o tym na wątku Broszki.
Ponadto moim zdaniem Maurycy nie został odrobaczony w częstotliwości i środkami które wybiłyby robale wędrujące w organach wewętrznych.

wiem ze to wątek z września 2012 ale moje 3 koty kaszlą ....Cynamon odszedł w 2010 r ...też co jakiś czasl kaszlal
załamałm sie teraz ...lekarz odwiedza nas od 10 lat ....niby zna koty ...ale nigdy nie dal żadnego skierowania na badania ..wierzyłam w Niego ...a tu się okazuje ze jego kompetencje nie są do końca prawdziwe ....koty 3 kaszlą plus zęby

gabi4611

Od: Pon gru 03, 2012 15:17

Post » Wto lut 05, 2013 18:59 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Czyli to obie panny miały problem z suchą karmą.
Fiodor bardzo dobrze zniósł upuszczanie krwi. On jest fenomenalny w gabinecie :kotek: . Wszystkich dookoła zanudzam chwaląc go :oops: .
Wyniki w porządku, chociaż jeden parametr wątrobowy wyszedł podwyższony (pozostałe dwa wątrobowe są w środkowej normie).
Jako że Fiodkowi zdarzają się luźniejsze kupy, to eksperymentalnie odstawię mu suchą karmę (wetka stwierdziła, że być może właśnie chrupki mu szkodzą i zaproponowała tylko mokre jedzenie 8) ) i zobaczę czy będzie jakiś efekt.
Na razie zauważyłam jak dużo on zjada- puszki znikają w tempie ekspresowym :roll: . Chyba pójdę z torbami...

gabi4611 pisze:wiem ze to wątek z września 2012 ale moje 3 koty kaszlą ....Cynamon odszedł w 2010 r ...też co jakiś czasl kaszlal
załamałm sie teraz ...lekarz odwiedza nas od 10 lat ....niby zna koty ...ale nigdy nie dal żadnego skierowania na badania ..wierzyłam w Niego ...a tu się okazuje ze jego kompetencje nie są do końca prawdziwe ....koty 3 kaszlą plus zęby

Wątek z września, ale aktualny :wink: .
Mój kot ma astmę i dlatego kaszle (po lekach zdecydowanie mniej i ataki są duużo łagodniejsze :D ).
Aż 3 Twoje koty kaszlą (masz 4, tak)? 8O Często? A są odrobaczane i odkłaczane, bo może w tym jest problem?
Ja sie z kocim kaszlem spotkałam tylko u Maurycego...i bardzo dużo czasu zajęło nam ustalenie od czego ten kaszel.
Obrazek

Revontulet

Post » Wto lut 05, 2013 19:07 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

mam 3 koty ale tylko jeden kaszle
Więc jesli kaszlą 3 to mogą to byc robale
albo czynnik silny alergizujący typu grzyb w scianach
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Wto lut 05, 2013 19:15 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

To już koniec dzisiejszych przygód Fio? zawiedziona jestem bo czekałam cały dzień...

jeśli 3 koty kaszlą to ja też bym stawiała na robale, nigdy nie zapomnę jak moja Buri ( kiedyś żywiona na śmietniku prawdopodobnie) po mocnym kaszlu zwymiotowała żywą gliździorę, fe
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Wto lut 05, 2013 19:31 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Mi na szczęści koty oszczędzily widoku żywych robali.
Ale nigdy nie zapomnę tego, co zobaczyłam w kuwecie po pierwszym odrobaczeniu Maurycego (taa, pani w schronie zapewniala, że na pewno nie ma robaków) - bałam się podejść do kuwety :mrgreen:

Jola, Fiod ostatnio nie miał przygód (czyżby cisza przed burzą? :strach: ).
U weta był cudowny, po prostu cudowny :love: .
Łaził sobie po gabinecie, do pobrania krwi praktycznie w ogóle nie trzeba było go trzymać (to chyba zasługa wetki, bo Maurycy mimo że bardzo się boi też w ogóle u niej się nie szarpie).
Podczas badania swojej koślawej łapki i kręgosłupa mruczał. Na koniec, jak już wszystko zwiedził i popatrzył przez okno, położył sie na mojej kurtce i mrucząc poszedł spać.
Przez całą wizytę słuchał komplementów- że taki piękny, błyszczący - i tak w kółko :kotek: .
Waży 6 kg (czyli moja waga dobrze działa :mrgreen: ) - idealnie :D
Obrazek

Revontulet

Post » Wto lut 05, 2013 19:58 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Masz mega wyluzowanego kota :) .

U mnie wszystkie się boją, Loli włącza się agresor, a Pixi z emocji robi się cała gorąca, a nos i uszy ma wtedy purpurowe,a Mila robi wszystko,żeby jej nie było widać :| .

Ja widziałam żywe pasożyty w odgórnym zwrocie , bleee. :?

karola7

Od: Pon paź 25, 2010 18:18

Post » Wto lut 05, 2013 20:01 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Revontulet pisze:Czyli to obie panny miały problem z suchą karmą.
Fiodor bardzo dobrze zniósł upuszczanie krwi. On jest fenomenalny w gabinecie :kotek: . Wszystkich dookoła zanudzam chwaląc go :oops: .
Wyniki w porządku, chociaż jeden parametr wątrobowy wyszedł podwyższony (pozostałe dwa wątrobowe są w środkowej normie).
Jako że Fiodkowi zdarzają się luźniejsze kupy, to eksperymentalnie odstawię mu suchą karmę (wetka stwierdziła, że być może właśnie chrupki mu szkodzą i zaproponowała tylko mokre jedzenie 8) ) i zobaczę czy będzie jakiś efekt.
Na razie zauważyłam jak dużo on zjada- puszki znikają w tempie ekspresowym :roll: . Chyba pójdę z torbami...

gabi4611 pisze:wiem ze to wątek z września 2012 ale moje 3 koty kaszlą ....Cynamon odszedł w 2010 r ...też co jakiś czasl kaszlal

Wątek z września, ale aktualny :wink: .
w sobotę idziemy do weta .....tylko teraz nie wiem o co pytac [koty są odrobaczone ....]może karma ?może coś innego ....C
Mój kot ma astmę i dlatego kaszle (po lekach zdecydowanie mniej i ataki są duużo łagodniejsze :D ).
Aż 3 Twoje koty kaszlą (masz 4, tak)? 8O Często? A są odrobaczane i odkłaczane, bo może w tym jest problem?
Ja sie z kocim kaszlem spotkałam tylko u Maurycego...i bardzo dużo czasu zajęło nam ustalenie od czego ten kaszel.

gabi4611

Post » Wto lut 05, 2013 20:01 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Czyli miałam rację że Fioduś to grzeczny kotek...
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Wto lut 05, 2013 20:03 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

coś zle wysłałam ......nigdy bym sobie nie darowala jeśli bym czegoś nie dopatrzyla

gabi4611

Post » Wto lut 05, 2013 20:42 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

I tu też o robalach? :roll:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Wto lut 05, 2013 20:58 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

karola7 pisze:Masz mega wyluzowanego kota :) .

Z tym wyluzowaniem to różnie bywa. Z jednej strony jest wyluzowanym, pewnym siebie pieszczochem, ale mimo wszystko jest dość płochliwy.
Fiodor był kotem wolnożyjącym- urodził sie w piwnicy i tam spędził pierwsze 6 miesiecy swojego życia. Jego rodzeństwa pomimo wielu starań (koty urodziły się bez jednej łapy) nie udało się oswoić. Jedynie Fiod stwierdził, że ludzie są fajni. Ale ta płochliwość cały czas gdzieś tam w nim siedzi.

Maurycy tak jak Mila próbuje u weta zniknąć :( . Ale krew można mu bez problemu pobrać, a u poprzedniej wetki zawsze było bardzo histerycznie i nerwowo :twisted: . Malo brakowało a podczas jednej z wizyt Maurycy uciekł by z gabinetu w siną dal :strach: .
Obrazek

Revontulet

Post » Śro lut 06, 2013 10:21 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Broszka pisze:I tu też o robalach? :roll:

Możemy jeszcze o kupach, wymiotowaniu, itp. :mrgreen:
Wymiotowanie fajny temat- Fiodor kiedyś dał niezły popis przy gościach 8)
Obrazek

Revontulet

Post » Śro lut 06, 2013 10:35 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Fiodor jak widzę mało skomplikowany jest ;)
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

[poprzednia][następna]