Broszka & Company cz.3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 18, 2012 19:19 Re: Broszka & Company

Dzwoniłam na dyżurkę, koteczka chodzi za panem ale jest bez sznurka musiała sobie łapką go zdjąć sama. Super - cieszę się bardzo. Dostałą jeść i pić i chodzi dalej po parkingu. Chyba mu się uda ją złapać, ponieważ ma nowy pomysł. Jak nie dzisiaj to jutro lub w poniedziałek. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Nie maja 20, 2012 15:18 Re: Broszka & Company

Poczytałam u Ciebie o wybrednych kotach - u nas to samo. Mam przegląd niechcianych saszetek w kociej szafce :evil:
Jak Twoje zdrowie Broszko, dajesz radę z kopytnymi?
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Pon maja 21, 2012 8:54 Re: Broszka & Company

Conchita pisze:Poczytałam u Ciebie o wybrednych kotach - u nas to samo. Mam przegląd niechcianych saszetek w kociej szafce :evil:
Jak Twoje zdrowie Broszko, dajesz radę z kopytnymi?

Dziękuję, jakoś się powolutku toczymy do przodu :ok:
Pogoda jest bardzo zdradliwa - niby gorąco i się rozbieram przy robocie jak do rosołu, a jednak wiatr zimny i trochę się przeziębiłam :evil:
Wywoziliśmy w sobotę z TZtem bele siana w na wybieg i tak się przy owijaniu beli w siatkę zasapałam i zakaszlałam, że dłuższą chwilę nie mogłam oddechu złapać - a TZ do mnie że sapię i charczę gorzej niż Broszka podczas zabawy :roll:

jasia0245 pisze:Dzwoniłam na dyżurkę, koteczka chodzi za panem ale jest bez sznurka musiała sobie łapką go zdjąć sama. Super - cieszę się bardzo. Dostałą jeść i pić i chodzi dalej po parkingu. Chyba mu się uda ją złapać, ponieważ ma nowy pomysł. Jak nie dzisiaj to jutro lub w poniedziałek. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Trzymam kciuki za złapanie koteczki :ok: :ok: :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pon maja 21, 2012 12:16 Re: Broszka & Company

Wyjątkowo sprytna koteczka, nie chce jak na razie mieć lepiej, a domek czeka. Tylko jak jeszcze długo będzie czekał, to tego nie wiem. 8O
Obrazek

jasia0245

Post » Pon maja 21, 2012 15:15 Re: Broszka & Company

jasia0245 pisze:Wyjątkowo sprytna koteczka, nie chce jak na razie mieć lepiej, a domek czeka. Tylko jak jeszcze długo będzie czekał, to tego nie wiem. 8O

Może trzeba pożyczyć klatkę łapkę ?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pon maja 21, 2012 15:58 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:
jasia0245 pisze:Wyjątkowo sprytna koteczka, nie chce jak na razie mieć lepiej, a domek czeka. Tylko jak jeszcze długo będzie czekał, to tego nie wiem. 8O

Może trzeba pożyczyć klatkę łapkę ?

Też myślałam o tym. Tylko czy ona wejdzie do niej jak już 8 marca br weszła zawiozłam ja wtedy na sterylkę. Na pewno jeszcze pamięta. Jutro chyba będzie klatka-łapka. :roll:
Obrazek

jasia0245

Post » Wto maja 22, 2012 7:19 Re: Broszka & Company

UWAGA :idea:
Jest potwierdzony badaniami przypadek SALMONELLI w karmie TOTW kupionej w ZOO+!
viewtopic.php?p=8888849#p8888849
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto maja 22, 2012 9:42 Re: Broszka & Company

No tak, ale to ciągle ta seria, o której pisali.
U mnie jedzą i nic się nie dzieje. Ale fakt, że numeru serii nie znam, bo to opakowanie odkupowane bylo otwarte od kogoś, czyj kot nie chcial, a potem przesypane do innego pojemnika (cala góra byla obcięta).

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Wto maja 22, 2012 9:53 Re: Broszka & Company

A ja pierwszy raz kupiłam TOTW :twisted:
Zjadły juz 2/3 opakowanie, nic sie nie dzieje, ale nie wiem, czy jeszcze kupię.
Obrazek

Conchita

Post » Wto maja 22, 2012 10:13 Re: Broszka & Company

Myślę że skażone partie zostaną wycofane również z naszych sklepów a TOTW jest niezłą karmą i chyba nie ma co pochopnie z niej rezygnować :roll:
Sprawdziłaś Conchita czy Twoje TOTW nie jest z felernej partii?

A do mnie przyjechały wczoraj paczki z zoo+
Mam bardzo mieszane uczucia co do saszetek animondy za punkty :|
Po otwarciu pudła buchnął straszliwy smród - okazało się że w paczce zapakowanej chyba przez producenta jedna saszetka jest rozszczelniona i totalnie zepsuta... Nie jest możliwe uszkodzenie jej podczas transportu bo opakowanie saszetek było całe, nieuszkodzone i nie zgniecione.
Każdą saszetkę z osobna oglądałam i reszta wydaje się ok, ale wszytko co było w tej paczce tak prześmierdło że już sama nie wiem... straciłam zaufanie :evil: Niby okres przydatności to 10-11.2013 - ale jednak takie oddawanie prawie za darmo olbrzymiej partii towaru musi mieć jakąś przyczynę :roll:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto maja 22, 2012 12:04 Re: Broszka & Company

Niekoniecznie - wszak się to nazywa Animonda Winter, czyli na zimę niby bylo. Może teraz z czymś innym wystartują, jakąś Animondą Summer czy coś. Cosma ma taką serię letnią.

A nieszczelna saszetka kiedyś mi się zdarzyla z serii Almonature - też smród byl podniebny :strach:
Przy czym almo samo z siebie pachnie nawet dość wyjściowo, a animonda - na mój nos - nieszczególnie.

felin

Post » Wto maja 22, 2012 13:42 Re: Broszka & Company

Uff, jak na dworze duszno i gorąco - na pewno będzie zapowiadana burza :evil:
A w domu wręcz zimno - mamy teraz taki dziwny czas kiedy do roboty na dworze latam w krótkich spodniach, koszulce na ramiączkach i bez skarpet, a po powrocie do domu... ubieram skarpety, długie spodnie i bluzę - w domu mamy teraz 17 stopni i zanim się mury nagrzeją minie parę tygodni :wink:

felin pisze:Niekoniecznie - wszak się to nazywa Animonda Winter, czyli na zimę niby bylo. Może teraz z czymś innym wystartują, jakąś Animondą Summer czy coś. Cosma ma taką serię letnią.

A nieszczelna saszetka kiedyś mi się zdarzyla z serii Almonature - też smród byl podniebny :strach:
Przy czym almo samo z siebie pachnie nawet dość wyjściowo, a animonda - na mój nos - nieszczególnie.

Z zapachami (smrodkami :twisted: ) animondy to bywa bardzo różnie - niektóre rodzaje i smaki mają bardzo miły zapach a inne paskudny. I zauważyłam że zapach również jest inny w zależności od partii i tu zdecydowanie najbardziej nieprzewidywalne są duże puszki :roll:

Od czasu kiedy kupuję karmy wysyłkowo zdarzało mi się kilka razy dostać uszkodzoną saszetkę, szalkę czy puszkę - ale nigdy, nawet w letnich upałach, uszkodzona karma nie była jeszcze w takim stopniu rozkładu jak ta z saszetki animondy :strach:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto maja 22, 2012 19:12 Re: Broszka & Company

Otworzyłam jedną saszetkę - żaden kot wolnożyjący nie był zainteresowany :|
Rezydentkom nawet nie próbowałam zapodać bo zapach i wygląd karmy raczej odpychający, poza tym zawiera strasznie dużo jakiegoś śmierdzącego łoju :roll:
Czy dobrze pamiętam że był opis że to kawałeczki w sosie? W saszetce była bezkształtna mielonka poprzetykana smalcem czy raczej łojem...

felin, pamiętasz może wygląd tej karmy?

W zoo+ już nie ma nawet wspomnienia po opisie - karma zniknęła z oferty jakby nigdy jej nie było :?

No cóż, na szczęście nie mam dużo - na dwa posiłki dla psów :twisted:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto maja 22, 2012 19:27 Re: Broszka & Company

Tak to wlaśnie wygląda - jak to Animonda Carny :mrgreen:

To byla Animonda Carny Winter - gęś z jablkami pieczonymi albo z borowikami. Ta gęś u mnie byla jedzona, grzybków nie mieliśmy. Animonda Carny w ogóle jest dość tlusta, ale to akurat kotom przeszkadzać nie powinno. Animondy w sosie sobie nie przypominam, nie wiem czy w ogóle mają.

Wygląda, że to faktycznie oferta zimowa, skoro zniknęla. Niektóre firmy mają takie sezonowe smaki (Cosma Summer, np. - nawiasem mówiąc, moim chlopakom smakuje). Może teraz pojawi się jakaś Animonda w wersji letniej.

felin

Post » Wto maja 22, 2012 21:22 Re: Broszka & Company

Moja partia TotW jest z tych wycofanych :evil:
Obrazek

Conchita

[poprzednia][następna]