Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA DOM!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 06, 2012 10:56 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Bombaj bardzo lubi wetkę.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt kwi 06, 2012 10:58 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Ale kawał kota 8O
Obrazek Obrazek Obrazek

Astaroth86

Od: Pon wrz 12, 2011 20:05

Post » Pt kwi 06, 2012 11:01 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Jest przecudny, przewspaniały i w ogóle ohh i ahh :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Astaroth86

Od: Pon wrz 12, 2011 20:05

Post » Pt kwi 06, 2012 11:03 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

No tak, jest bardzo duży, waży 5 kg i moim zdaniem wcale nie jest tłusty. To taki kochany biszkopcik, chce się go przytulić i głaskać.

ewar

Post » Pt kwi 06, 2012 11:07 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

No rzeczywiście, taki biszkopt ze śmietanką :1luvu:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pt kwi 06, 2012 13:54 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Jest wielki :twisted:
Nie wiem czy tylko mi się wydaje czy jest tak rzeczywiście, ale Bombaj nie ma już takiego smutnego pyszczka. On tą poprawę chyba bardzo odczuł. Na pewno musiało go boleć, a teraz jest już lepiej.
Obrazek Stefanek Obrazek Bombuś

295955

Od: Pon gru 26, 2011 14:12

Post » Pt kwi 06, 2012 14:13 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Jest lepiej, ale boję się już cieszyć.Są już blizny, to chyba dobrze.Nie pojawiają się nowe dziurki, mam ogromną nadzieję, ze to wreszcie się osusza.Sierść odrośnie, nie powinno być śladu.
Bombaj patrzy na mnie z pewnym niepokojem. Wie, że rano biorę go na ręce, a potem go boli, bo jest zastrzyk.Następnie trzymam go, a wetka czyści mu ranę, po jakimś czasie smaruję mu ją żelem.Nie daję kotu długo odpocząć i biorę szczotkę, a czesania Bombaj nie lubi.Tak jest codziennie, nic dziwnego, że chyba nie jestem osobą, którą jakoś szczególnie lubi.Trudno, ktoś to musi robić.Może mnie nawet drapać, byle tylko był zdrowy.
Ale ładny jest, prawda? Już pisałam, że duży, ale to łagodny, grzeczny kot.Dzisiaj do mnie "gadał".Nie były to miauki, ale dziwne dźwięki w odpowiedzi na moje "no i co, Bombaj?".

ewar

Post » Pt kwi 06, 2012 14:55 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Bardzo wypiękniał i chyba ściemniało mu futerko. A przynajmniej ruda część. Kolor jest jakby intensywniejszy.

Gadające koty są dla mnie strasznie ludzkie. Od kiedy zmieniłam trochę tryb pracy (jeden dzień - 12h, kolejny wolny), to za każdym, gdy wracam do domu, wita mnie trochę radosne, trochę z żalem: "mru mru, pru pru pru". Oczywiście wiem, że Stefanowi chodzi o michę, ale staram się ten fakt ignorować i traktować jako wyraz tęsknoty :roll: Oh. No i rano wskakuje drań na łóżko i z tym samym: "mru, mru, pru pru pru" budzi mnie i domaga się głasków. Jest w tym coś niesamowitego, bo to znaczy, że jednak ten kot tego konkretnego człowieka potrzebuje. Nie jest się tylko karmicielem :)
Rzecz jasna, stwór nie zostaje sam na 12h. Do towarzystwa ma psa i moją mamę.

295955

Post » Pt kwi 06, 2012 15:25 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Takim gadającym kotem był mój ukochany rudy Edzio.To było coś niesamowitego. Bombaj aż tak gadatliwy nie jest, ale są w dużym stopniu do siebie podobni. Przede wszystkim łączy ich inteligencja. Bombaj jest naprawdę mądry. Nie, Agnieszko, on chyba nie będzie bardzo rudy, tak mi się wydaje. Futerko ma natomiast dobrej jakości, że się tak wyrażę , gęste, puszyste, czyściutkie, jest taki brytkopodobny. Aha, zauważyłam, że jeżeli nie smakuje mu jedzenie, albo już się najadł ( nie wiem, jak to tłumaczyć), to kopie obok miski. Podobno znaczy to "dziękuję, już nie chcę więcej".Moja Gucia tak robi.
Wetka zauważyła również, że koty lubią wchodzić do gabinetu zabiegowego, jeśli tylko drzwi są uchylone, zupełnie nie wiadomo dlaczego.Bombaj jednak woli gabinet wetki i półkę z workiem z karmą w sklepie.Co ciekawe, do sklepu wchodzi sporo ludzi, nie zawsze zamykają drzwi, ale jakoś nie zauważyłam, aby Bombaj, albo inny kot próbował wyjść na zewnątrz.Chyba już zasmakowały wolności, zimna, głodu i cierpienia.

ewar

Post » Pt kwi 06, 2012 15:31 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

:mrgreen: a już myślałam, że ze Stefanem jest coś nie tak, że zakopuje miseczkę.

Wiem, że Bombaj nie jest tak rudy, jak Czaruś czy Rita. Ale na samym początku, jego futerko wydawało mi się takie trochę wypłowiałe.
Ciężko jest mi z resztą ocenić, bo co zdjęcie, to inne oświetlenie :)

Najważniejsze, że jest realna szansa na zagojenie się rany. No i że kocurro wygląda znacznie lepiej. Bo jeśli chodzi o futerko, to niech sobie będzie nawet zielone.

295955

Post » Pt kwi 06, 2012 15:45 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Oczywiście :P
On po prostu był bardzo brudny, zakurzony. Na pewno kolor jest teraz intensywniejszy.Zauważyłam też, że moje koty ( Gucia i Czaruś) robią się bardziej rude, kiedy wychodzą na balkon na słońce. Bombaj nie ma takiej możliwości.Kiedy już będzie zdecydowanie cieplej, założę mu szelki i posiedzę chociaż przed sklepem, żeby powdychał świeże powietrze i wygrzał się na słonku.

ewar

Post » Pt kwi 06, 2012 17:30 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Śliczny kot i tak wyładniał cudo :P

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Sob kwi 07, 2012 9:50 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Poprawia się i to jest dobra wiadomość.Dzisiaj już nie było jak podać antybiotyku pod skórę, bo nie ma już żadnej dziurki.Miejmy nadzieję, że antybiotyk trafiony, będzie jeszcze podawany i że po odstawieniu rana się nie odnowi.

ewar

Post » Sob kwi 07, 2012 12:22 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

I na święta dobra wiadomość.
Radosnych i spokojnych Świąt Wielkanocnych dla Ciebie Ewo i WSZYSTKICH Twoich i "Twoich" kotów :) :kotek:

295955

Post » Sob kwi 07, 2012 12:35 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Bardzo dziękuję :1luvu: Również życzę Pogodnych i Zdrowych Świąt.

ewar

[poprzednia][następna]