Choco i Nero w MAJU GŁOSUJĄ NA PKDT na KRAKVET cz.3,

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 09, 2012 9:42 Re: Choco, Mruczek['] i Mikuś['] 3 !

Dorota pisze:Kussad! Tak sie ciesze, ze jestes.

Tak Dorotko - jestem tutaj cały czas! Wydało się kto nie zagląda na swój wątek konkursu z ogródkiem - zobaczyłabyś, że jako jedyna tam się odzywam i codziennie edytuję swojego posta :twisted:

Zdecydowanie z pracy nie nadaję się do pisania czegokolwiek na tym wątku - nikt nie może zauważyć że w oczach pojawiły mi się łzy bo to nie jest ku temu odpowiednie miejsce ani czas :( :oops: :oops: :oops: Pod tym względem bardziej bezpieczne jest napisanie tutaj czegoś jeśli już się na to zdecyduję w nocy gdy jestem całkiem sama :oops:

Znikam - w pracy mam spiętrzenie obowiązków, gorącą linię telefoniczno-mailową a zaglądam czy już coś wiadomo z Żuczkiem, który prawdopodobnie teraz ma wizytę kontrolną :ok: :ok: :ok:
Ewa & Choco
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Śro maja 09, 2012 9:53 Re: Choco, Mruczek['] i Mikuś['] 3 !

kussad pisze:
Dorota pisze:Kussad! Tak sie ciesze, ze jestes.

Tak Dorotko - jestem tutaj cały czas! Wydało się kto nie zagląda na swój wątek konkursu z ogródkiem - zobaczyłabyś, że jako jedyna tam się odzywam i codziennie edytuję swojego posta :twisted:

Zdecydowanie z pracy nie nadaję się do pisania czegokolwiek na tym wątku - nikt nie może zauważyć że w oczach pojawiły mi się łzy bo to nie jest ku temu odpowiednie miejsce ani czas :( :oops: :oops: :oops: Pod tym względem bardziej bezpieczne jest napisanie tutaj czegoś jeśli już się na to zdecyduję w nocy gdy jestem całkiem sama :oops:
Ewa & Choco

Dziekuje za ogrodek :love:
Drugie miejsce zajelismy... Czyli bez premium.

Rozumiem...

Ja co jakis czas o Twoim Mruczku mysle...
Teraz Mikus doszedl...

Kiedys sie spotkamy przeciez.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Śro maja 09, 2012 10:13 Re: Choco, Mruczek['] i Mikuś['] 3 !

Ewuś, trzymaj się!!! :)
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Śro maja 09, 2012 10:17 Re: Choco, Mruczek['] i Mikuś['] 3 !

Przytulam i życzę spokojnego dnia. :1luvu:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro maja 09, 2012 10:30 Re: Choco, Mruczek['] i Mikuś['] 3 !

ech... dziesięć dni całkowitej nieobecności na forum, a przedtem urwanie głowy - i dopiero teraz zobaczyłam co się stało...

przytulam...
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Śro maja 09, 2012 10:42 Re: Choco, Mruczek['] i Mikuś['] 3 !

Dziękuję :1luvu:
Dorotko jak piękne są takie wspomnienia - Ty jako jedna z nielicznych dalej aktywnych Naszych Gości powitałaś mnie w pierwszych dniach mojego pobytu tutaj na forum i odkryłam, że też masz Mruczusia :1luvu:
Czy mogłabyś dopisać na wątku konkursu ogródka wynik z poprzedniej edycji - ktoś tam jeszcze widzę że też nadal klika :wink:

Agnieszko - pamięć jest bardziej ulotna. Nie pamiętam czy wtedy gdy się spotkałyśmy poznałaś Mikusia czy jechałam sama :oops: Później już nigdy nie jechałam w taki sam sposób, żebym mogła Cię zawiadomić i spotkałybyśmy się ponownie :D

jopop pisze:ech... dziesięć dni całkowitej nieobecności na forum, a przedtem urwanie głowy - i dopiero teraz zobaczyłam co się stało...

przytulam...
Tak Asiu dziękuję :( Ty też go znałaś :( To Ty nadałaś mu pierwsze robocze imię :( Dlatego nie miałam sił zainteresować się ani odezwać podczas ostatniego pikniku mimo, że byłam w Warszawie :( :( :(
Tak, zwolnił się dom kiedyś w przyszłości dla innego kotka ale przy mojej polującej i goniącej wszystko co się porusza agresywnej suce mimo, że wychowywał ją Mruczuś i zna "koci język" znowu będzie ogromny problem ze znalezieniem kotka, którego zaakceptowałaby nasza suka :( :( :( był zwrot innego kotka z adopcji, który za bardzo bał się jej...
Mikusia szukałam przez rok a teraz nie wiem czy i kiedy TZ zgodzi się na takie przeżycia gdy ogromne problemy z zachowaniem Choco mamy codzienie :|

Ewa & Choco
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Śro maja 09, 2012 16:32 Re: Choco, Mruczek['] i Mikuś['] 3 !

Nigdy nie wiadomo jak się życie dalej potoczy.
Miałam już więcej nie mieć żadnego zwierzęcia, bo i wiek już nie najmłodszy, do tego konieczność opieki nad dwoma staruszkami z demencją i alzheimerem.
A jak wygląda rzeczywistość? Mam w domu cztery koty.
Z pewnością nie z wyboru.

Myślę, że i na Twojej drodze może pojawić się jakaś bieda potrzebująca pomocy i kto wie, może znowu w Twoim domu zagości miauczenie. Sądzę także, że jest to najlepsze lekarstwo na rozpacz i ból.
I wcale nie umniejsza żalu i żałoby po stracie ukochanych, które odeszły.
A co najważniejsze - jak już wspominałam, wierzę że się z nimi spotkamy, gdy i my znajdziemy się za Tęczowym Mostem.
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

Post » Śro maja 09, 2012 16:41 Re: Choco, Mruczek['] i Mikuś['] 3 !

Iwonko... :ok:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pt maja 11, 2012 8:24 Re: Choco, Mruczek['] i Mikuś['] 3 !

Dziękuję Wam za Waszą obecność nadal tutaj u nas z nami! :1luvu:

Nigdy nie dowiem się co się naprawdę stało, zawsze będę sobie robiła wyrzuty co się naprawdę wydarzyło i czego nie dopatrzyłam...

Dowiaduję się o kolejnych możliwościach co jeszcze mogło dawać takie objawy :(
Faktycznie mogło się zdarzyć, że polizał deskę po krojeniu karkówki albo schabowego.
Mikuś też był szczepiony ale bardziej obawiałam się o kontakt ze szczepionym psem - naszą Choco bo ostatnio go trochę zahaczyła w łapkę. Niestety gdyby potwierdziła się taka diagnoza a mimo negatywnego wstępnego wyniku badań czekamy na wynik kolejnych badań mikrobiologicznych, może być rozpatrywana zamiast kwarantanny konieczność uśpienia psa.... narazie nie mam siły tego napisać na wątku.... tego obawiamy się z weterynarzem, który też najbardziej jest zainteresowany wynikiem badań bo ukłuł się igłą i tak samo jak ja miał cały czas kontakt ze śliną i krwią małego... :( :( :(

Teraz lepiej żeby do mnie nie zadzwonił służbowy telefon ani nikt mnie nie wezwał do siebie służbowo bo pisząc to…. :cry: Tutaj nikt nie wie co się stało i nie zrozumiałby co czuję, To nie czas ani miejsce na prywatne emocje gdy mam ogromne spiętrzenie prac i terminów :( :( :(
Ewa & Choco
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pt maja 11, 2012 8:41 Re: Choco, Mruczek['] i Mikuś['] 3 !

Ewa, wiem że się boisz i żyjesz w niepewności. Nie możesz spokojnie przejść żałoby po bliskim stworzeniu. Masz jeszcze strach i niepewność w około siebie. Uważam że wszystkie te badania nic nie wykażą. Trzeba dmuchać na zimne bo gdyby jednak...Rozumiem to. Kocik odszedł w dziwnych okolicznościach.Szybko . Ale nie wścieklizna była tego przyczyną. Jest tak wiele ukrytych chorób,defektów...Tak jak u ludzi.Dziś człowiek jest a jutro go nie ma.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt maja 11, 2012 8:47 Re: Choco, Mruczek['] i Mikuś['] 3 !

Przykro bardzo, że przechodzisz takie trudne chwile. Zaglądam tu codziennie. Myślę, że Asia ma rację. I trzymam kciuki za to.
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Pt maja 11, 2012 8:58 Re: Choco, Mruczek['] i Mikuś['] 3 !

Dziękuję! Widzę po ilości wejść, że codziennie zagląda tutaj dużo osób i nie wiem kto bo nie ujawniają się! :|

Odnośnie ostatniego zdania:
Wykrakałam sobie – za moment była służbowa bardzo konkretna i rzeczowa rozmowa ale nic nie poznała osoba, która mnie zna od kilkunastu lat i trochę prywatnie też czasem coś muszę powiedzieć gdy np. nagle muszę się zwolnić albo nie przychodzę do pracy…. Poza godzinami pracy też czasem rozmawiamy o swoich zwierzakach i nawet kiedyś dostałam na maila zdjęcie Choco zrobione podczas prywatnego spotkania….Też mają retrievery… :mrgreen:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Sob maja 12, 2012 20:58 Re: Choco, Mruczek['] i Mikuś['] 3 !

Zaglądam, tak po cichu i wierzę, że żadnych drastycznych rozwiązań nie będzie trzeba stosować.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Sob maja 12, 2012 21:10 Re: Choco, Mruczek['] i Mikuś['] 3 !

Hannah12 pisze:Zaglądam, tak po cichu i wierzę, że żadnych drastycznych rozwiązań nie będzie trzeba stosować.

Też mocno w to wierzę i chcę w to wierzyć i jedynie tak myśleć, że to jednak nie była wścieklizna.

Dziś spotkałam się z naszą wet i dość długo rozmawiałyśmy.
Zapytałam o tą inną diagnozę – jest zdania, że to raczej nie wchodziło w grę, że to była padaczka, mógł być jakiś guz – trzeba było wtedy oddając kicia do WIW poprosić o sekcję. Teraz mam miesiąc oczekiwania na wyniki badań mikrobiologicznych. :|
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Sob maja 12, 2012 21:40 Re: Choco, Mruczek['] i Mikuś['] 3 !

Ewuniu, zaglądam do Ciebie, chociaż nie pisze często - ból ma swoje prawa, musi minąć we własnym tempie :( . Szkoda, że nakłada się na niego taki stres - oby tylko na strachu się skończyło ...

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

[poprzednia][następna]