BABINIEC: Lola & Pixi & Mila część II.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 27, 2011 22:35 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

Eee nie, luz punkowski :mrgreen: . Ja się zbytnio nie cackam, one lubią duże kawały do rozszarpywania, problem jest jedynie z tymi kośćmi, ale myślę, że jak dostanę małe skrzydła to nożyce do drobiu dadzą radę i jakoś uda mi się je poporcjować :wink: . Wiadomo z maszynką byłoby łatwiej, ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma :lol: .
Z reklamacją maszynki mam ten problem, że gdzieś wchrzaniłam paragon i nie mogę go znaleźć :evil: .

karola7

Od: Pon paź 25, 2010 18:18

Post » Wto gru 27, 2011 22:53 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

Nawet jeśli go znajdziesz, to może okazać się już tylko czystym kawałkiem papieru.
Paragony tak mają, szczególnie wówczas gdy stają się potrzebne. :wink:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Śro gru 28, 2011 0:27 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

Dlatego trzeba je kserować 8)
Proziu też pożarł, w wigilię wciągnął 3 udka :twisted: nie żebym chętnie mu taką dawkę podała, ale trzeba go było lekko zapchać na nieobecność Dużego :twisted:
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Sob gru 31, 2011 12:10 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

To nasz wątek, więc wszystkim odwiedzającym nas kotom życzymy w 2012 roku dużżżoo przysmaków, zabawek i żeby Duzi Was miziali tak często jak chcecie i gdzie tylko chcecie, żeby się dobrze się sprawdzali w roli obsługi bo pamiętajcie to oni są dla Was, a nie Wy dla nich i to oni mieszkają u Was, a nie Wy u nich - to żelazna zasada, pamiętajcie o niej 8) . I żebyście zdrowi byli, żeby Was do wetów nie zabierali i nie dawali zajstrzyków, ani innych tabletków. Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku Koleżanki i Koledzy.

L&P&M

Szczęśliwego Nowego Roku :) ! :balony:

karola7

Post » Sob gru 31, 2011 17:56 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

Pragnę złożyć żarliwe życzenia szczęścia, dobrego zdrowia i powodzenia. Oby troski życia zaginęły w mroku podczas nadchodzącego Nowego Roku!!! :1luvu:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Sob gru 31, 2011 19:24 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

ObrazekWszystkiego najlepszego Karolina na ten Nowy 2012 Rok, niech futerka będą zdrowe, wesołe, kochały Cię ponad wszystko a Tobie spełniły się wszystkie marzenia :1luvu: :D :balony: :spin2:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Nie sty 01, 2012 0:35 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

Wszystkim Dziewczynom tym cztero i dwułapnym spełnienia marzeń i duuużo zdrowia na Nowy Rok :1luvu: :1luvu: :1luvu: :piwa: :piwa: :piwa:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Nie sty 01, 2012 14:15 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

wszystkiego najlepszego dla tych dużych i tych małych :spin2:

peate

Od: Czw paź 11, 2007 21:58

Post » Pon sty 02, 2012 19:12 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

karola, Ty tak dzielnie mnie edukujesz, a ja nawet nie wlazłam wcześniej tu.nadrabiam więc:) będę zaglądać częściej do Twoich pannic :)
noworoczne życzenia najszczersze śle. wszystkiego dobrego!
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Pon sty 02, 2012 20:37 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

Dziękujemy wszystkim za życzenia :1luvu: .

Silver :lol: słaba ze mnie edukatorka, z musu musiałam się dowiedzieć trochę o kocich siuśkach, więc się dzielę tym co wiem. Fajnie, że zajrzałaś. :piwa:

Wkopałam się i mam cały zamrażalnik mięsa którego koty nie chcą jeść ! Nigdy to się jeszcze nie zdarzyło, kupowałam w stałym miejscu, zapachowo też wydawało się normalne jak na mój nos... Wyciągnęłam ostatnią porcję starej mieszanki która się uchowała i koty wyczyściły miski na błysk, a tej nowej nie chcą jeść i już. 6 kg mięsa :strach: :crying: !
Pocieszające jest jedynie to, że maszynkę do mięsa w banalny sposób można naprawić, część która się ułamała kosztuje 2 zł na Allegro :lol: . Już zamówiłam kilka sztuk, żeby mieć zapas :lol: .

karola7

Post » Pon sty 02, 2012 21:37 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

A co to za mięso im kupiłaś że strajkują? nie daj się :twisted:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Pon sty 02, 2012 22:28 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

Mięso żadne wyszukane, ani eksperymentalne, każdy rodzaj już jadły, indyk, trochę kury, kaczki, dwa rodzaje wołowego, serca i żołądki indycze. Ja zaczynam się obawiać, że jednak z tym mięsem może być coś nie tak, skoro nawet Pixi się z nim grzebie i wyraźnie jej nie smakuje, ale coś jeszcze z tego zjadła. Natomiast Lola - fanka mięsa odkąd ją znam, wczoraj nie zjadła nic, dzisiejszego śniadania też nie, dopiero jak na kolację podałam ostatnią porcję poprzedniej mieszanki rzuciły się jak oszalałe i wylizały miski.
Odkąd moje koty mają wyznaczone pory posiłków i nie mają stałego dostępu do jedzenia to nie są zupełnie wybredne, dotąd każda nowa mieszanka była przyjmowana z entuzjazmem, a ta ostatnia szkoda gadać :| .

karola7

Post » Pon sty 02, 2012 22:31 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

Czyli coś z mięskiem chyba musi być nie tak. Może zwierzęta karmione były jakimś syfem i koty to wyczuwają w przeciwieństwie do nas. Rozumiem, że jedna nie ma akurat apetyru i jej nie wchodzi, ale wszystkie :roll:

jasdor

Post » Pon sty 02, 2012 22:32 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

A kupowałaś mięso dzisiaj? bo tak mi przyszło do głowy, że po wolnym i święcie to mogli jakieś stare mięcho umyć i wystawic :?
Ja się jutro wybieram na łowy
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Pon sty 02, 2012 22:35 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

Moja znajoma kiedyś sprzedawała w sklepie mięsnym. Ludziom w głowie sie nie mieści, co "handlowiec" potrafi zrobić, żeby mięsko było "świeże" .
A może to mięsko ugotować ?

jasdor

[poprzednia][następna]