Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 18, 2012 11:09 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

Skorzany wypoczynek odradzam takze.
Zakaz to u mnie eee sprobowac warto ,koty db reaguja. Nie sa zlosliwe. Potem napisze bo teraz z komorki niewygodnie jak Gucio odpinal mi firanki by zwrocic moja uwage. Jak przestalam reagowac to i on przestal to robic. Przy drapanej futrynie postawilabym maly drapak lub taki mocowany na sciane .

Koty nie lubia zamknietych drzwi.
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Śro sty 18, 2012 11:49 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

narin pisze:Odradzam skórzany wypoczynek przy kotach. Nie sądzę żeby koty miały go drapać specjalnie, bo to zbyt gładka powierzchnia, ale nie upilnujesz, żeby po nim nie skakały. A skakanie i gonitwy po skórzanych meblach = milion rysek od kocich pazurków. Jak chcesz to zrobię zdjęcie swojej skórzanej sofki gwoli prezentacji ;)

to poproszę zdjęcie, mąż się uparł na skórzany wypoczynek, może mu pokażę.
Obrazek

angel03

Od: Nie kwi 29, 2007 13:36

Post » Śro sty 18, 2012 12:00 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

czekam na opowieść Anulka, a drzwi od łazienki które podrapał były otwarte i to ciągle, bo sa tam kuwetki, natomiast drapak stoi niedaleko, własciwie obok i drapie również w niego, więc nie wiem o co chodziło, teraz tak myślę, ze jakiś czas temu bawił sie ulubiona skórką i weszła ona w szpare pod drzwi, wydrapywał ja stamtąd i potem zaprzestał zabawy, schowałam ta skórke zeby w nocy nie szalał kiedy on był na dole....widziałam ze szukał tam tej skórki, chyba pamietał o niej ze tam zostawił i może myslal ze jak z boku zacznie drapac to ja wydostanie, choc jej tam nie ma. Tylko to mi przychodzi do głowy, skoro nie złosliwie to może dlatego.No i bede musiała go zabrac znowu na krótkie obciecie pazurków do weta , szkoda ze nie mam nikogo z Poznania kto by do mnie przyjeżdzał na kawkę i pomagał w obcinaniu pazurków kocich....hmm:(
Obrazek

angel03

Post » Śro sty 18, 2012 12:48 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

Daj maila na priv to prześlę :) Trochę kiepska jakość bo mam po wuju aparat, ale myślę, że sedno sprawy zostało ujęte.

Co do niepożądanych zachowań kotów to ciężko cokolwiek doradzić. Swego czasu tępiłam zwyczaj wchodzenia za tv i ciamkania kabli. Krzyczałam, głośno klaskałam a i tak mała cholera ciągle sprawdzała "wczoraj było zabronione ale może dzisiaj już wolno". Albo specjalnie wrzucała tam zabawki "ja przecież tylko po myszkę". Na szczęście w końcu się oduczyła, ale czemu to zawdzięczam nie mam pojęcia.

narin

Od: Śro gru 15, 2010 12:52

Post » Śro sty 18, 2012 19:34 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

narin pisze:Daj maila na priv to prześlę :) Trochę kiepska jakość bo mam po wuju aparat, ale myślę, że sedno sprawy zostało ujęte.

Co do niepożądanych zachowań kotów to ciężko cokolwiek doradzić. Swego czasu tępiłam zwyczaj wchodzenia za tv i ciamkania kabli. Krzyczałam, głośno klaskałam a i tak mała cholera ciągle sprawdzała "wczoraj było zabronione ale może dzisiaj już wolno". Albo specjalnie wrzucała tam zabawki "ja przecież tylko po myszkę". Na szczęście w końcu się oduczyła, ale czemu to zawdzięczam nie mam pojęcia.

Ja mysle ze w ogóle koty maja czasem jakaś schizę i robią coś czego nie wolno przez długi okres mimo zakazów a potem im mija, Wedel kiedyś też właził za szafkę od tv i tam psocił,myslalam ze oszaleje i tez samo przeszło, oby to tez mu przeszło.

ANULKA ja czekam... :mrgreen:
Obrazek

angel03

Post » Śro sty 18, 2012 19:39 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

Ta framuge co drapak popryskalabym jakims odstraszaczem-sa takie w sprayu
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Śro sty 18, 2012 20:30 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

anulka111 pisze:Ta framuge co drapak popryskalabym jakims odstraszaczem-sa takie w sprayu

To raz.

Dwa - można okleić taśmą dwustronną, tylko trzeba uważać by nie zeszła farba potem razem z taśmą.

Trzy - powiesić na nitkach skórki od cytryny/pomarańczy. Koty tego nie lubią, będą omijać.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Śro sty 18, 2012 20:49 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

Tasme odradzam-moze zejsc okleina z framug,a opowiesc o Guciu juz zaczynam skrobac.

Gucio dla zwrocenia na siebie uwagi nauczyl sie odpinac firanki-ja mam delikatne żabki i mam swira na punkcie kwiatkow i firanek-tlumacyzlam kotkom,ze sa nietykalne.

Robil to tak ,patrzac na mnie ,bo zrobilam blad i pare razy do niego podeszlam ,jak odpinal :roll: :
patrzyl na mnie i odpinal-klik,klik,klik.......ja lecialam wolajac zostaw ,nie wolno......on wyzywajaco na mnie patrzec szybko klik,klik,klik ,klik,klik i w nogi.
Jak zauwazylam jaka ma frajde postanowilam popsuc mu zabawe :evil:
przestalam reagowac ,a firane przypinalam dopiero jak nie widzial,byl w innym pokoju i po jakims czasie zapomnial ,ze tak mozna mnie sciagnac do siebie,teraz jak mnie wola to zawodzi swoje ojejejej albo alal ......i idzie w moim kierunku 8)

Czasem sobie przypomina,i probuje zdjac firanke patrzac uwaznie co ja na to ,ja udaje wtedy glucha i odwracam glowe- i znow na dlugo spokoj :ryk:

anulka111

Post » Śro sty 18, 2012 21:26 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

anulka111 pisze:Tasme odradzam-moze zejsc okleina z framug,a opowiesc o Guciu juz zaczynam skrobac.

Gucio dla zwrocenia na siebie uwagi nauczyl sie odpinac firanki-ja mam delikatne żabki i mam swira na punkcie kwiatkow i firanek-tlumacyzlam kotkom,ze sa nietykalne.

Robil to tak ,patrzac na mnie ,bo zrobilam blad i pare razy do niego podeszlam ,jak odpinal :roll: :
patrzyl na mnie i odpinal-klik,klik,klik.......ja lecialam wolajac zostaw ,nie wolno......on wyzywajaco na mnie patrzec szybko klik,klik,klik ,klik,klik i w nogi.
Jak zauwazylam jaka ma frajde postanowilam popsuc mu zabawe :evil:
przestalam reagowac ,a firane przypinalam dopiero jak nie widzial,byl w innym pokoju i po jakims czasie zapomnial ,ze tak mozna mnie sciagnac do siebie,teraz jak mnie wola to zawodzi swoje ojejejej albo alal ......i idzie w moim kierunku 8)

Czasem sobie przypomina,i probuje zdjac firanke patrzac uwaznie co ja na to ,ja udaje wtedy glucha i odwracam glowe- i znow na dlugo spokoj :ryk:

i to nie jest złośliwe?coś w stylu"zobaczmy ile pani ma cierpliwości, co zrobi he,he, he jak jej poodpinam firanki,wkurzy się, hehe"
mam nadzieje ze Wedel zapomni w końcu o drapaniu tego, ale na razie niestety jak wchodzi do góry to zaczyna tam skrobać,nie wiem wiec czy reagowac i opieprzac go czy ignorowac, ale to drugie grozi ZABICIEM kota przez B.albo całkowitym zniszczeniem drzwi......
Obrazek

angel03

Post » Śro sty 18, 2012 21:28 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

to nie jest zlosliwe, to proba sil ;) i tego kto jest cwanszy ;)

anulka111

Post » Śro sty 18, 2012 21:32 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

a pro po jak powiesic te skórki ... na długim sznurku na klamce zeby siegały tego miejsca czy jak.....nie uznaja tego jako zabaweczki?

Wedel sie oswoił z nowym miejscem poki nie ma gosci ani strasznych dzwięków i znowu próbuje swojej dominacji na Gia, tak mi sie wydaje, bo zaobserwowałam ze kiedy ona chce pojsc na gore on biegnie za nia staje przed nia na schodach i ona wtedy nie może tam wejsc, tzn. nie chce tam wchodzić, ja go wtedy zabieram, odganiam i mowie ze NIE!Gia poki co uległa, ale moze to sie zmieni tak jak na poprzednim miejscu na koniec Gia jak sie wkurzyła to bylo niewesoło....może młody chce tu sobie pozycje na nowo zbudować,ale mi się trafił gagatek :|
Obrazek

angel03

Post » Śro sty 18, 2012 21:35 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

Mow eee zamiast nie
zdecydowanym glosem :P

To normalka ,ze one sie oswajaja z nowa sytuacja,moje koty coraz lepiej poznaja nowy drapak :wink: Gucio zdobyl najwyzsza rozete-Smakusia juz tez......najlepszy jest Rys ,ktoremu wystarcza najnizsza rozeta lub hamak-po co wchodzic pod gorke :ryk:

anulka111

Post » Śro sty 18, 2012 21:55 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

leniwiec z Rysia;)ja caly czas mysle nad tym drapakiem jaki ostatecznie i gdzie moglby stac najlepiej, a gdzie u Ciebie stoi?
Obrazek

angel03

Post » Śro sty 18, 2012 21:58 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

W przeciwienstwie do poprzedniego tym razme w miejscu uczeszczanym w pierwszym najwiekszym pokoju-drapany jest z zapalem
czesto przejezdzaja po nim pazurami rozciagajac sie na maxa ;)

Wprawdzie ciut mam go nei podokrecany ,ale kotom to nie przeszkadza-teraz w weekend planuje go dokrecic na maxa i testowac na ile stabilny jest

anulka111

Post » Śro sty 18, 2012 22:00 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

anulka111 pisze:W przeciwienstwie do poprzedniego tym razme w miejscu uczeszczanym w pierwszym najwiekszym pokoju-drapany jest z zapalem
czesto przejezdzaja po nim pazurami rozciagajac sie na maxa ;)

Wprawdzie ciut mam go nei podokrecany ,ale kotom to nie przeszkadza-teraz w weekend planuje go dokrecic na maxa i testowac na ile stabilny jest

a poprzedni gdzie mialas?a w kazdym pokoju masz drapak?
Obrazek

angel03

[poprzednia][następna]