DO ZAMKNIĘCIA: Co Dranie to Dranie. I jeszcze Totka z astmą.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 09, 2010 18:08 Re: Co Dranie to Dranie. Wielkie Czyszczenie Zębów...

Współczuję Draniom futer na tyłkach. Sama najchętniej ściągnęłabym z siebie jeszcze skórę :roll: Jak ja nienawidzę upałów :twisted: :twisted: :twisted:

Leżą dookoła porozciągane jak szmaty. Jutro ma być podobno jeszcze gorzej. Rano zostawię im wodę do picia w wielkiej łazienkowej misce :roll: ...
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Śro cze 09, 2010 18:14 Re: Co Dranie to Dranie. Wielkie Czyszczenie Zębów...

Wielbłądzio pisze:Współczuję Draniom futer na tyłkach. Sama najchętniej ściągnęłabym z siebie jeszcze skórę :roll: Jak ja nienawidzę upałów :twisted: :twisted: :twisted:

Leżą dookoła porozciągane jak szmaty. Jutro ma być podobno jeszcze gorzej. Rano zostawię im wodę do picia w wielkiej łazienkowej misce :roll: ...

:strach:

ja swoim chyba też więcej misek z wodopojem postawię...
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Śro cze 09, 2010 18:22 Re: Co Dranie to Dranie. Wstrętne upały.

Na WP zapowiadają na jutro i pojutrze 31 stopni, dopiero na sobotę 25... Dzisiaj wg nich jest 30, ale w rzeczywistości w dzień było chyba więcej :roll:

Uduszę się jutro w tej robocie, nie mamy klimatyzacji :crying:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Śro cze 09, 2010 19:46 Re: Co Dranie to Dranie. Wstrętne upały.

Ja na szczęście mam ale i tak momentami upał bywa męczący :roll: .

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Śro cze 09, 2010 19:59 Re: Co Dranie to Dranie. Wstrętne upały.

Shila dzisiaj też marudzi, ciągle pokłada się na zimnej podłodze. Biedactwo:(. Do tego nie może mieć towarzystwa, nie toleruje innych kotów i mimo starań ludzkich nudzi się jak mops...

Upał jest straszny, w takich warunkach wszyscy powinniśmy mieć wolne:). Mam klimatyzację w pracy, ale mimo wszystko gdy wyjdę szok termiczny jest jeszcze większy. Jest 21-wsza a ja padam...

Trzymajmy się więc jakoś. Nasze futerka mają gorzej :roll:

amark

Od: Wto lut 02, 2010 23:03

Post » Śro cze 09, 2010 20:03 Re: Co Dranie to Dranie. Wstrętne upały.

Czy ja wiem czy gorzej ???
Hmm, gdybym ja mogła tak się byczyć całymi dniami przez całe życie, to może nawet futro na karku w letnie upały bym przebolała :twisted: :wink:

Wielbłądzio

Post » Śro cze 09, 2010 20:48 Re: Co Dranie to Dranie. Wstrętne upały.

A ja dzisiaj zmarzłam, zapowiadano upały, a gdzieś do 14.00 było zwyczajnie zimno, a nawet padało. Potem zaczęło robić się cieplej, ale slońce zaszło i przestało
Wieczorne pozdrowienia :1luvu:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Śro cze 09, 2010 20:53 Re: Co Dranie to Dranie. Wstrętne upały.

doczytałam zaległości :oops: :wink:
a moja Luna właśnie dogrzewa się pod lampką :strach: to nienormalne w takim upale :roll:
ObrazekObrazekObrazek

sherina

Od: Pt kwi 18, 2008 19:45

Post » Śro cze 09, 2010 21:05 Re: Co Dranie to Dranie. Wstrętne upały.

Koty mają o wiele większą tolerancję na wysokie temperatury niż człowiek. Czują się dobrze nawet wtedy, gdy my już zdychamy z gorąca. Gdzieś czytałam jaka jest granica tolerancji, chyba to było 52 st. C.
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Czw cze 10, 2010 11:43 Re: Co Dranie to Dranie. Wstrętne upały.

No proszę, jeszcze to. A nie mówiłam, że tym leniwcom jest dużo lepiej niż nam :roll: :twisted: ?

Roboty od diabła, zrobiłam sobie tylko przerwę na jabłko.

Wielbłądzio

Post » Czw cze 10, 2010 17:45 Re: Co Dranie to Dranie. Wstrętne upały.

Ratunku... Jestem przez tę duchotę taka zmęczona, że na razie nie mam siły nawet się wykąpać :oops:

Tak jak myślałam, zastałam biurko całe zawalone papierami - aż trudno uwierzyć, że tyle roboty nazbierało się przez trzy dni, strach wybrać się na prawdziwy (tzn. nieco dłuższy) urlop :roll:
Jedno niewątpliwie mnie ucieszyło: koleżanka-młoda mama zza najbliższego biurka też jest na urlopie, nie będzie jej aż do końca przyszłego tygodnia - uff, przynajmniej jeszcze przez sześć dni nie będę musiała słuchać telefonicznych konferencji na temat zupek, pieluszek, ubranek i katarków :roll: Tak, wiem, to ja jestem nienormalna, ale nic na to nie poradzę, te jej rozmowy przyprawiają mnie codziennie o k***icę, tym większą, że dodatkowo (właściwie powinnam chyba napisać: przede wszystkim :wink: ) w znacznym stopniu utrudniają mi pracę. W przypływie wściekłości myślałam już nawet o tym, że w ramach rewanżu ja będę w godzinach pracy wydzwaniać ze służbowego telefonu do znajomych i nadawać im głośno o konsystencji kup moich Drani tudzież o tym co nowego obszczał Julek - ale jednak realizacji pomysłu na razie zaniechałam :twisted: , w ostateczności mądrzej będzie chyba panienkę delikatnie upomnieć - w końcu wolę być wzięta za zgryźliwą zołzę niż za nawiedzoną kociarę :mrgreen:
Aha, i jeszcze jedna miła niespodzianka. Mój nabiurkowy liliowy fiołek afrykański wypuścił pączki :1luvu:

Koty leżą pokotem jak nieżywe. Mam ochotę rozciągnąć się na tej zimnej terakocie tak samo jak one :roll:

Wielbłądzio

Post » Czw cze 10, 2010 18:35 Re: Co Dranie to Dranie. Wstrętne upały.

Obiecałam kiedyś pokazać nasz nowy drapak...

Obrazek

a przy okazji kilka dzisiejszych pokotów:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

i na deser Nusia z Pluszakiem ;)

Obrazek

Wielbłądzio

Post » Czw cze 10, 2010 20:01 Re: Co Dranie to Dranie. FOTKI pokotów s. 41 :)

Fajny drapak no i Dranie też. Pozdrowienia :1luvu:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Czw cze 10, 2010 20:07 Re: Co Dranie to Dranie. FOTKI pokotów s. 41 :)

Noo , w końcu jakieś Drańskie fotki 8)
Fajny drapak :wink: , pięterko zajęte - nie to co parter :lol: .
Nadszedł wieczór to i zapewne Dranie staną na nogi :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

[poprzednia][następna]