Mamusia, Kira i Chester. +Biska... Tatuś za tęczowym mostem.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 23, 2009 13:16

wet na Kaczyńskiej to jest doktor Górniak. leczyłam u niego mojego kota, Monika też leczyła tam swoje.

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Czw kwi 23, 2009 13:38

Ok wobec tego będę z nim działał. A oto najświeższe zdjęcie. Poszedłem wymienić śmietankę teraz dam trochę jedzenia mamusi. Kliknąłem jedno:
Uwaga duza wielkość (widać szczegóły)
http://rash.home.pl/koty2.jpg
Przyjrzyjcie sie. Wygląda na to że w nocy porodziła piątego. Na zdjęciu są trzy rudzielce...

Tal-Rash

Od: Śro kwi 22, 2009 12:53

Post » Czw kwi 23, 2009 14:13

Tal-Rash pisze:Przyjrzyjcie sie. Wygląda na to że w nocy porodziła piątego. Na zdjęciu są trzy rudzielce...

Cudeńka :love: :love: :love: :love: :love:
Super, że są trzy rudzielce! Jak podrosną i zrobisz im ogłoszenia adopcyjne migiem znajdą domki, bo rudzielce są zazwyczaj niezwykle pożądane :D :ok: :ok: :ok:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Czw kwi 23, 2009 14:23

To super, ja wezmę pozostałe dwa o ile warunki, sytuacja oraz kalkulacja kosztów mi pozwolą.
teraz musze im ten recznik wymienić jest tam krwi zaschniętej sporo i w ogóle ubrudził sie w nocy bardzo.
Myślicie że dobrze zniosą przekładkę?
Może spróbować z koszem je przynieść do domu?
Może jak mama poczuje że tu jest zdecydowanie cieplej to zostanie.
Kurczę nie wiem :/

Tal-Rash

Post » Czw kwi 23, 2009 14:28

Tal-Rash pisze:To super, ja wezmę pozostałe dwa o ile warunki, sytuacja oraz kalkulacja kosztów mi pozwolą.

Ja bym wysterylizowała i zatrzymała mamę, bo jest śliczna i bardzo inteligentna. Doskonale wiedziała gdzie się okocić ;-) . Właściwie ona sobie już ciebie wybrała :wink: i mam wrażenie, że już się od ciebie nie odczepi :twisted: . Kocięta szybko znajdą domy. Szukałabym ich dla całej piątki :D
Obrazek

JoasiaS

Post » Czw kwi 23, 2009 14:36

Tal-Rash pisze:Może spróbować z koszem je przynieść do domu?

Mam wrażenie, że kotka ma do ciebie bardzo duże zaufanie. Skoro bywała w twoim domu i dobrze go kojarzy, bo tam dostawała jeść, powinna się tam dobrze czuć po przeniesieniu z maluchami. Nie jestem jednak ekspertem w sprawach kocich mam. Poczekaj na porady naprawdę doświadczonych forumowiczek zanim spróbujesz zmienić jej lokum :roll:
Obrazek

JoasiaS

Post » Czw kwi 23, 2009 14:40

Tal-Rash pisze:To super, ja wezmę pozostałe dwa o ile warunki, sytuacja oraz kalkulacja kosztów mi pozwolą.
teraz musze im ten recznik wymienić jest tam krwi zaschniętej sporo i w ogóle ubrudził sie w nocy bardzo.
Myślicie że dobrze zniosą przekładkę?
Może spróbować z koszem je przynieść do domu?

Wloz to co chcesz jej dac gdzies z boku skrzynki. Bedziejuz mialo troche zapachu. A potem jak tylko bedzie okazja i kotka bedzie na zewnatrz zrob szybko podmianke.
I bardzo bym radzila cos w rodzaju daszku, wtedy bedzie im cieplej. A to wystarczy z pudla dopasowac. Pamietasz jak sie pudelka sklejalo? To takie cos bez jednej scianki. Albo cienki styropian na boki. Juz nie mowię o domu bo tam byloby im najlepiej.

Sliczne kociaki:) Nie wspominam o mamie bo jest piekna i bardzo madra.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw kwi 23, 2009 14:46

Na rudzielce dużo chętnych, ale bardzo różnych...
Często takich, co kota do koloru mieszkania dobierają :?
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw kwi 23, 2009 14:52

annskr pisze:Na rudzielce dużo chętnych, ale bardzo różnych...

Jak pisałem już, mam łom i siekierę. Zapraszam takich do mnie na kurs "kotowania"... Dobiorę im kolor buzi do łomu który... jest niebieski xD

Tal-Rash

Post » Czw kwi 23, 2009 14:56

Tal-Rash,

chyle czola!

Moze jednak daloby rade przeniesc kocia rodzinke do domu?
Lub do jakiegos pomieszczenia?

Bywa, ze obce, dzikie kocury zjadaja mlode.
Raz widzialam to na wlasne oczy :cry:

Trzymam kciuki!
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Czw kwi 23, 2009 15:00

Tal-Rash pisze:
annskr pisze:Na rudzielce dużo chętnych, ale bardzo różnych...

Jak pisałem już, mam łom i siekierę. Zapraszam takich do mnie na kurs "kotowania"... Dobiorę im kolor buzi do łomu który... jest niebieski xD

:strach: :strach:

Myślę, że wystarczą wnikliwe pytania ankiety adopcyjnej, które należy zadać zainteresowanym osobom. Odpowiedzi na te pytania pozwalają na pewną selekcję przyszłych domów :)
Obrazek

JoasiaS

Post » Czw kwi 23, 2009 15:02

Uj, biedne te domki będą :D
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw kwi 23, 2009 15:05

Na forum jest sporo osób z dużym doświadczeniem w adopcjach i rozmowach adopcyjnych. Na pewno nie poskąpią rad, a Tal-Rash faktycznie idzie jak burza :)
ObrazekObrazek

Ikotipies

Od: Wto maja 30, 2006 20:22

Post » Czw kwi 23, 2009 15:14

O właśnie poproszę o kompleksowy zestaw pytań dla rodziny adopcyjnej.
Żona wróciła z pracy idziemy działać.

---EDYCJA---
Operacja przeniesienia udana nadzwyczajnym sukcesem. Przeniosłem z żona mame i piątke do domu. Troszkę speszyła sie ale chyba bedzie dobrze.
Miski z jedzeniem obok postawiłem a z żona wyszliśmy posprzątać tamta klidke gdzie była przez noc. Nagle piski w domu. Wracamy sprawdzić. mama wyszła z kosza zjeść!!! A maluchy odrazu raban podniosły :)
Dam znać czy zostana na noc. Narazie jest super. :)

Tal-Rash

Post » Czw kwi 23, 2009 15:51

Tal-Rash, ogromny szacunek - jesteś fantastyczny facet! :D No i masz świetną żonę (rozumiem że nie miała żalu o te spodnie :lol: )

strega

Od: Śro lut 25, 2009 12:21

[poprzednia][następna]