kciuk pisze:Madzia nie je dużo, ale nie lubi, jak w miseczce jest pusto . Co jakiś czas podchodzi i chrobocze chrupkami.
Linię trzyma. Jako dowód dołączam aktualna fotografię

Możliwe, że Madzia trzyma linię.
Ale talię ma raczej słabo zaznaczoną
Madzia jest prześliczna

Buzię ma zupełnie wyjątkową

I takie poważne, myślące spojrzenie.
Wygłaszcz ją solidnie ode mnie
EwKo pisze: Powiem tak: nie wierzę
Nie wchodzą?
Mozesz mieć miseczkę obok łóżka i żadna nie wyje?
Na blat rzeczywiście nie wchodzą. Mrusia nigdy nie wchodziła, a pozostałym, łącznie z Bisią, wystarczyło trzykrotne zdjęcie z blatu i dobitne powiedziane słowa "nie wolno"
Takie mam koty
Z tą miseczką dla Mrusi na noc, to dokładnie jest tak: ona nie stoi obok kanapy, tylko na kanapie, tuż koło mojego łokcia i przy oparciu, które oddziela od kanapy Bisię, śpiącą na fotelu. Bisia tu nie wejdzie, bo wciąż nie czuje się dobrze w obecności wszystkich kotów na raz, z czym musiałaby mieć do czynienia w nocy na kanapie. Ale żeby Bisia nie cierpiała, słysząc, jak inni najadają się tuż pod jej bokiem, zostawiam jej w kuchni małą przekąskę na noc, na wypadek, gdyby zgłodniała
Oprócz miseczki dla Mrusi stawiam na kanapie, w niewielkiej odległości, drugą miseczkę, przeznaczoną dla Kasi, żeby nie wyjadała porcji z pierwszej miseczki, przeznaczonej w całości dla Mrusi

Mrusia dostaje tylko Hill'sa, a Kasia mieszankę Hill's i Orijen. Mrusi Orijen niezbyt służy, bo jest z rybami.
W nocy muszę uważać, żeby Kasia jadła tylko lub przede wszystkim ze swojej miseczki, więc śpię z przerwami na szybkie kontrole stanu rzeczy

Praktykowanie tego sposobu spania bardzo ułatwia mi Mrusia, która w nocy nie śpi, lecz spaceruje po kanapie, co pewien czas przechodząc po mojej głowie i wyrywając mi - przy okazji - po kilka włosów z ciemiączka

Kropcia niezbyt często jada w nocy, więc nie stanowi zagrożenia dla miseczki Mrusi

EwKo pisze: Miesiac temu myślałam, że jestem przeziębiona, ale nie.. alergia na koteńki się pojawiła
Alergia na koty, to - w Twoim przypadku - prawdziwe szyderstwo losu
Mam nadzieję, że są środki, które pozwalają zapanować nad tym rodzajem alergii.
Życzymy Wszystkim dobrej nocy - kociska życzą już przez sen