Lusia- zdjęcia z DOMU! nowe zdjecia.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 27, 2008 6:56

Super, że zaczęła jeść. Teraz kciuki za dobre wyniki badań!

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto maja 27, 2008 7:34

poprosze o rade na dobry sposob podania tablety.

Lusia ze mna walczy i ciagle wypluwa, zanim ja polknie to sie obie straszliwie naszarpiemy.
Wprawdzie sprobuje na paste serowa ( musze koniecznie dzis zakupic) i zobaczymy co z tego wyjdzie.

teraz Lusia poszla spac.

czy to normalne ze po podaniu Peritolu ona sie slini ?

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Wto maja 27, 2008 7:43

Moje koty ślinią się po każdej tabletce :roll: . Bo te tabletki są gorzkie chyba (jakby nie mogli dawać smakowych otoczek :roll: ).

Nie mam dobrego sposobu na tabletkę (zawinąć kota w koc, ten kto ma mały palec szybko wpycha tabletkę głęboko do gardła). :?

Dlatego zawsze gdy to mozliwe prosimy weta o zastrzyki :oops: .

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Wto maja 27, 2008 7:56

najłagodniej byłoby podać z jedzeniem.
Można próbować zawijać kota w kocyk i wtedy podawac tabletkę - rozwiązanie siłowe, ale nie ma szarpania się.

Kiedyś podawałam duomox rozpuszczony w wodzie w strzykawce i do pysia - ale tu trzeba wiedzieć, czy można rozpuszczać peritol.

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Wto maja 27, 2008 8:50

Etka pisze:Lusia zjadla 2 ogromne plasterki szynki ( nie powinno jej zaszkodzic bo dla malego dziecka ja kupuje) oraz pol miseczki kitekata.
reszty nie ruszyla ani suchego ani bozity ani tunczyka.
Za to popila troche wody.
Sioo bylo piekne w kuwetce, juz normalne.

ale sie cieszę :D :D :D

Etka pisze:Lusia sie do mnie mizia i kizia, trzaska osemki kolo nog a nawet milosnie mni udrapala :wink:

temu to się wcale nie dziwię, bo Jowitka to promienuje takim ciepłem i dobra energią, że ja sama się jej z przyjemnością rzucam na szyję, a co dopiero taka spragniona czułości kocina :wink: Od razu wyczuła, że ciotka Etka to takie słoneczko, przy którym się ogrzeje cudownym ciepełkiem :D

Etka pisze:zwiewa i stroszy ogon jak slyszy Majke co mnie niewcale nie dziwi bo sama czasami mam ochote sie nastroszyc :wink:

:ryk:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Wto maja 27, 2008 8:51

ale dobre wieści :D oby tak dalej kochana!
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Wto maja 27, 2008 8:55

Jeśli chodzi o podawanie tabletek, to z moim Myszakiem dawniej za każdym razem musiałam toczyć walkę.
Aż w końcu sie nauczyłam w przytulisku. Łapię kota za kark, lekko unoszę do góry i odchylam głowę. Drugą ręką wkładam tabletkę do pyszczka na język, ale trochę głębiej. Potem zamykam pyszczek i masuję podgardle. I za chwilę podtykam coś dobrego. Myszak teraz się już przyzwyczaił do tej metody i nie ma problemu.
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Wto maja 27, 2008 9:30

CoToMa pisze:. Łapię kota za kark, lekko unoszę do góry i odchylam głowę. Drugą ręką wkładam tabletkę do pyszczka na język, ale trochę głębiej. Potem zamykam pyszczek i masuję podgardle. I za chwilę podtykam coś dobrego.

ja też widziałam, że wet. tak robi, tabletka jest na tyle głęboko, że kot nie ma szans wypluć. Ale to trzeba robić umiejętnie, żeby się kot nie zadławił.
Ja rozkruszam tabletkę na proszek, rozpuszczam w wodzie i podaję strzykawką do pysia.
Obrazek

pisiokot

Post » Wto maja 27, 2008 10:17

Pisiokotku, dziekuje za mile slowa, ale tu chyba kazdy jest taki. Zawsze uwazam ze kto kocha zwierzeta jest dobrym czlowiekiem.

Co do tablet to oczywiscie wyprobuje

i teraz newsy:
Lusia zjadla miseczke wolowinki surowej :dance: :dance2: :dance:

i Lusi nereczki pracuja dobrze : kreatynina 1,1; mocznik 21
wyniki watrobowe tez dobre, morfologia prawie dobra bo troszenke podwyzszony hematokryt i hemoglobina.

i do tego Lusia sie teraz drze w lazience i mnie nawoluje bym do niej przyszla ja miziac :D

Etka

Post » Wto maja 27, 2008 10:19

Jakie wspaniałe zmiany od wczoraj :D

Bazyliszkowa

Post » Wto maja 27, 2008 10:21

tylko zeby jeszcze taka chuda nie byla, bo narazie bardziej szczura przypomina niz kota :D

moze dlatego Drakul tak na nia syczy bo sie zastanawia co to za zwierze ;)

Etka

Post » Wto maja 27, 2008 10:24

Etka pisze:tylko zeby jeszcze taka chuda nie byla, bo narazie bardziej szczura przypomina niz kota :D

Już Ty z niej w szybkim tempie beczułkę zrobisz, tego to akurat jestem pewna :D
Obrazek

pisiokot

Post » Wto maja 27, 2008 10:24

Etka, jak dalej będziesz jej tak dogadzać, to za miesiąc będziesz prosiła na forum o rady "jak odchudzić kota" :lol: :lol:
A tak serio - ogromne kciuki, żeby już wszystko szło dobrze.

Bazyliszkowa

Post » Wto maja 27, 2008 10:25

oddycham z ulgą, Etka jesteś aniołem - w 100% zgadzam sie z Pisiokotem, Etka promienieje dobrem na kilometr :D
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Wto maja 27, 2008 10:46

Etka pisze:Co do tablet to oczywiscie wyprobuje

i teraz newsy:
Lusia zjadla miseczke wolowinki surowej :dance: :dance2: :dance:

No to super :D
Proponuje Ci schowac tabletke badz jej czesc w kawalku wolowiny i podac kotce do zjedzenia.
Moze wowczas obejdzie sie bez metod silowych.
Jesli nie polknie tabletki z jedzeniem, to trzeba zawinac kota w recznik tak, aby tylko glowa wystawala,
jedna reka otworzyc pyszczek, a druga reka wlozyc tabletke do srodka, aby polknela.

Zajkot

Od: Wto maja 08, 2007 10:44

[poprzednia][następna]