Simbo i Sarabi - 1 część przygód rozkosznego dueciku S&S

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 07, 2006 11:27

a ile czekałaś na wyniki badań z zeskrobin? jeśli pare dni to bakteriologiczne jeśli ponad 3 tygodnie to mykologiczne (na grzybki)
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Czw wrz 07, 2006 11:31

Podpisuję się pod rambo_rudą.

I dodaję, że na wyniki parazytologii czeka się do 48 godzin.

gauka1

Od: Śro cze 28, 2006 21:40

Post » Czw wrz 07, 2006 11:38

o wynikach pierwszych badań powiadomiona zostałam po dosyć dlugim czasie (wiec to chyba byl grzybek) drugie po kilku dniach (więc to chyba bakteriologiczne) i wg słów weta powtórzymy je jeśli nie pomoże Imaverol
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Czw wrz 07, 2006 12:01

czarna.wdowa pisze:Przez okres wakacyjny bardzo rzadko był Dr.Lewandowski a inni weci z naszej kliniki mają albo specyficzne podejście do właścicieli (...)

Czy ten wet ma na imie Marek?

czarna.wdowa pisze: P.S. Wczoraj mój 12letni syn oświadczył oficjalnie że postanowił zostać weterynarzem :P

:D
To ja oficjalnie zobowiazuje sie zalatwiac mu wszystkie potrzebne
na studiach podreczniki.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Czw wrz 07, 2006 12:39

Dorota pisze:Czy ten wet ma na imie Marek?]

Szczerze mówiac nie jestem pewna:oops: ale chyba raczej Krzysztof

To ja oficjalnie zobowiazuje sie zalatwiac mu wszystkie potrzebne
na studiach podreczniki.

Co do załatwiania podręczników mamy jeszcze chwilę bo Dami dopiero w 6stej klasie :) - ale ewentualnie będę pamiętała o obietnicy.
Może uda się w zamian załatwić za kilka lat darmowe wizyty :D
Chociaż jak jeszcze chciał być lekarzem to mówił że będziemy mieli u niego tylko zniżki na leczenie więc może nie być łatwo (swoją drogą ale mi się dziecko trafiło :evil: )

czarna.wdowa

Post » Pon wrz 11, 2006 11:44

Jezuuuuu Oszaleję z tym kotem :( Niby ma dobrą opiekę, właściwe żywienie, siedzi w domu, nie ma styczności z innymi zwierzakami a cały czas dopadają go jakieś choróbska :cry: .

W tamtym tygodniu u kota pojawiły się czarne wycieki z oczek szczególnie z jednego dosyć mocne. Po konsultacji z wetem zaczęłam przemywać to kwasem bornym i zakrapiac krople ze świetlikiem.
Niestety zamiast poprawy nastąpiło pogorszenie :cry: Z jednego oczka wypływy stały się takie krwawo-czerwone galaretkowate :( Zalepiają wewnętrzny kącik oka i trochę sierści, które dodatkowo po zmyciu tego paskudztwa są czerwone i jakby leciutko opuchnięte.

Mój wet powinien przyjmować dzisiaj po 15tej więc chyba czeka nas kolejna wizyta.

czarna.wdowa

Post » Pon wrz 11, 2006 12:09

Biedne kocisko!

U kogo go leczysz?

W razie czego zadzwon do Polikliniki w Kortowie.
Tel.: 523 43 34.

Tam jest dobry okulista: dr Marcin Lew.
(tel. 523 49 61 do Lwa bezposrednio).

:ok:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Post » Pon wrz 11, 2006 12:24

Chodzimy do dr. Lewandowskiego w Dogmed na Wojska Polskiego
Pójdziemy dzisiaj do naszego weta i zobaczymy co powie
ale dziękuję za namiar na dr Lwa ewentualnie skorzystamy

Kurcze co to może być - na KK nie wygląda - chociaż wczoraj tak wpartywałam się w kota że widziałam już wszystkie objawy :?
Może to uraz mechaniczny bo pojawiło się zaraz po tym jak mieliśmy w domu fachowców a kota przy każdej ucieczce z pokoju aktywnie uczestniczyła w pracy z nosem wciśniętym w sam środek akcji

czarna.wdowa

Post » Pon wrz 11, 2006 12:28

czarna.wdowa pisze:Może to uraz mechaniczny bo pojawiło się zaraz po tym jak mieliśmy w domu fachowców a kota przy każdej ucieczce z pokoju aktywnie uczestniczyła w pracy z nosem wciśniętym w sam środek akcji

A moze jakas chemia dostala sie do oka?

:ok:

Dorota

Post » Pon wrz 11, 2006 12:37

Chemia raczej nie. W domu wszystko zabezpieczone a fachowcy nic nie stosowali.
Bardziej boję się że może jakiś opilek metalu wpadł mu do oka lub inny kawałek syfu.
Samo oko nie jest zaczerwienione i chyba nie ma problemów ze wzrokiem tylko kącik oka jes zaczerwieniony a te wypływy takie paskudne

czarna.wdowa

Post » Pon wrz 11, 2006 12:38

edit powtórka

czarna.wdowa

Post » Wto wrz 12, 2006 9:37

Byliscie u weta?
Co nowego powiedzial?

Dorota

Post » Wto wrz 12, 2006 9:39

Byliśmy wczoraj u weta.
W oczku jest jakiś stan zapalny. Dostaliśmy Gentamycynę i Dicortineff , za dwa dni mamy przyjść na wizytę kontrolną.
Po pierwszych zakrapianiach i sparowaniach ilość wycieku jakby się zmniejszyła więc jestem dobrej myśli.

Wracając w ramach prezentu urodzinowego (6 m-cy) zostaliśmy z kotem chwilę na podwórku. Kota biegała zadowolona wśród traw, wspinała się na drzewka i była przeszczęśliwa. Do momentu kiedy podeszła sąsiadka ze swoim kotem też na smyczy.
I tu zaczęła się jazda. Jej kocur (wykastrowany, 4 letni, 6kg) chciał zaprzyjaźnić się z naszym, podchodził przyjaźnie, zagadywał do niego itp. w końcu położył sie nawet na plecach odsłaniając brzuch i zachęcając do zabawy.
A w Simbę jakby diabeł wstąpił. Najerzył się, zaczął pchykać, warczeć i kiedy ich kot podchodził bliżej przymierzał się do łapoczynów :oops: (dobrze że cała akcja kontrolowana była przez smycze kotów)
W tzw międzyczasie przybiegł zaprzyjaźniony z tamtym kotem szczeniaczek z zamiarem zabawy ale nasz oczywiście zaraz go przegonił.
W końcu wdrapał mi się na ramię i na próbę pogłaskania usiłowal jeszcze wlać właścicielce kocura :oops:

Powiem wam szczerze że patrząc na naszego Simbę i widząc jego charakterek mam coraz większe obawy przed dokoceniem

Oczywiście wersja dla TŻta brzmi: Jak się ma jedynak to tak to wygląda :D Jakbyśmy mieli drugiego kotka to musiałby spokornieć a tak to jeszcze tobie wleje jak zaczniesz mu przeszkadzać :wink:

czarna.wdowa

Post » Śro wrz 13, 2006 10:18

czarna.wdowa pisze: Oczywiście wersja dla TŻta brzmi: Jak się ma jedynak to tak to wygląda :D Jakbyśmy mieli drugiego kotka to musiałby spokornieć a tak to jeszcze tobie wleje jak zaczniesz mu przeszkadzać :wink:

I tej wersji sie trzymac :lol:

Jak oczy? Lepiej?

Dorota

Post » Śro wrz 13, 2006 10:33

Oczko lepiej jest jeszcze wyciek ale znika zaczerwienienie i obrzęk.
Jutro idę na kontrolne obejrzenie oczka.

Ale ledwo żyję bo jak z kotem lepiej to znowu syn się rozchorował :evil:
Chyba się przekwalifikuję na pielęgniarkę bo po przyjściu z pracy cały czas przemywam komuś oczka, wkrapiam krople, podaję leki, czyszczę uszy, robię wapno, smaruję ogonki itp...
Dobrze że od rana jestem w pracy to trochę odpocznę :)

czarna.wdowa

[poprzednia][następna]