Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 34

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 08, 2022 14:29 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 34

Gosiagosia pisze:
mir.ka pisze:
Gosiagosia pisze:Obrazek

Jaki śliczny rudasek u nas się zjawił :1luvu:

Prawda :1luvu:
Do zacalowania :201461

pocałowałam rude :)
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pon maja 09, 2022 7:31 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 34

Kotinowo melduje się na nowym wątku dopiero na stronie 5 - gapy z nas :oops: :201461 :201461 :201461
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Pon maja 09, 2022 7:34 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 34

Kotina pisze:Kotinowo melduje się na nowym wątku dopiero na stronie 5 - gapy z nas :oops: :201461 :201461 :201461

Witamy Kotinowo :1luvu: :201461 :201461 :201461
Czy to ważne której stronie, ważne, że nas odwiedzacie :D
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Pon maja 09, 2022 8:31 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 34

Mamy małe :D

Ale nie z futerkami tylko z piórkami :D Choc byc może piórek jeszcze nie mają :wink:
W jednej budce, tej nowej powieszonej na jabłonce wykluły się chyba ptaszki :D Mąż jak rano wracał z pracy to słyszał piski dochodzące z budki, a sikorka bogatka siedziała w pobliżu na gałęzi.
Domek dla owadów, który mąż zrobił tez juz wzbudza zainteresowanie :D Jakaś pszczółka , z tych dzikich zrobiła sobie gniazdo w jednym z otworów
Obrazek
Zdjęcie trochę niewyraźne, ale zwróćcie uwagę na ten dolny otwór po lewej stronie, widać tam owada :) Podeszłam jak odleciał i widziałam, że otwór jest zasklepiony. Będę obserwować dyskretnie jak się sytuacja rozwija :)
Obrazek

mir.ka

Post » Pon maja 09, 2022 14:30 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 34

Ale fajnie :lol:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon maja 09, 2022 14:38 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 34

mir.ka pisze:Mamy małe :D

Ale nie z futerkami tylko z piórkami :D Choc byc może piórek jeszcze nie mają :wink:
W jednej budce, tej nowej powieszonej na jabłonce wykluły się chyba ptaszki :D Mąż jak rano wracał z pracy to słyszał piski dochodzące z budki, a sikorka bogatka siedziała w pobliżu na gałęzi.
Domek dla owadów, który mąż zrobił tez juz wzbudza zainteresowanie :D Jakaś pszczółka , z tych dzikich zrobiła sobie gniazdo w jednym z otworów
Obrazek
Zdjęcie trochę niewyraźne, ale zwróćcie uwagę na ten dolny otwór po lewej stronie, widać tam owada :) Podeszłam jak odleciał i widziałam, że otwór jest zasklepiony. Będę obserwować dyskretnie jak się sytuacja rozwija :)

Super :1luvu: :1luvu:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pon maja 09, 2022 16:25 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 34

Obrazek

Super domek!
Nasz (kupiony na miau) jeszcze nie wisi, bo kiedy zaczęłam czytać o usytuowaniu najlepszym, to… to nie mam go gdzie powiesić!
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Wto maja 10, 2022 7:28 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 34

ewar pisze:Ale fajnie :lol:

Cieszę się ,ze różnym małym przyjaciołom podoba sie u nas :D
Obrazek

mir.ka

Post » Wto maja 10, 2022 7:30 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 34

Gosiagosia pisze:

Obrazek

Super :1luvu: :1luvu:

Wczoraj zrobiłam nowe fotki to wstawię . Jeden otwór całkiem zatkany :)
Obrazek

mir.ka

Post » Wto maja 10, 2022 7:32 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 34

Nul pisze:

Obrazek

Super domek!
Nasz (kupiony na miau) jeszcze nie wisi, bo kiedy zaczęłam czytać o usytuowaniu najlepszym, to… to nie mam go gdzie powiesić!

Ja też czytałam przed powieszeniem, gdzie bedzie dla niego najlepsze miejsce i tak samo miałam :( Nie wisi w idealnym (podobno) miejscu, ale ważne, że juz jest zainteresowanie.

tak wczoraj wyglądało
Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Wto maja 10, 2022 10:27 przez mir.ka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

mir.ka

Post » Wto maja 10, 2022 8:53 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 34

Chciałam Wam opowiedzieć co wczoraj wieczorem spotkało koty :) Było juz po 20.00 i oglądaliśmy w tv film przyrodniczy, były m.in ptaszki. Tofik leżał u mnie na kolanach, Daisy obok na wersalce, bo przeciez nie wejdzie obok niego :mrgreen: , a Elenka na oknie. W pewnym momencie na drzewo, które rośnie zaraz za oknem przyleciały dwa ptaki, nie wiem jakie, bo były za daleko, zebym dokładnie zobaczyła, a nie chciałam sie ruszać z fotela, zeby nikogo nie płoszyć, ani kotów, ani ptaków. W kazdym razie to nie były ani wróble, ani sikorki tylko trochę większe, byc może młode kosy. Siedziały dość długo na drzewie i chciało mi się śmiać z Daisy, bo nie wiedziała gdzie patrzeć ,czy na ekran telewizora czy na to co sie dzieje za oknem :lol: W końcu koty zdecydowały się poruszyć i ptaki spłoszone odleciały.
Obrazek

mir.ka

Post » Wto maja 10, 2022 16:41 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 34

mir.ka pisze:Chciałam Wam opowiedzieć co wczoraj wieczorem spotkało koty :) Było juz po 20.00 i oglądaliśmy w tv film przyrodniczy, były m.in ptaszki. Tofik leżał u mnie na kolanach, Daisy obok na wersalce, bo przeciez nie wejdzie obok niego :mrgreen: , a Elenka na oknie. W pewnym momencie na drzewo, które rośnie zaraz za oknem przyleciały dwa ptaki, nie wiem jakie, bo były za daleko, zebym dokładnie zobaczyła, a nie chciałam sie ruszać z fotela, zeby nikogo nie płoszyć, ani kotów, ani ptaków. W kazdym razie to nie były ani wróble, ani sikorki tylko trochę większe, byc może młode kosy. Siedziały dość długo na drzewie i chciało mi się śmiać z Daisy, bo nie wiedziała gdzie patrzeć ,czy na ekran telewizora czy na to co sie dzieje za oknem :lol: W końcu koty zdecydowały się poruszyć i ptaki spłoszone odleciały.

Tyle szczęścia jednocześnie! I wszystkie niedostępne - za „szybką” :)
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Wto maja 10, 2022 16:48 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 34

To był ciekawy wieczór!
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro maja 11, 2022 7:57 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 34

Nul pisze:
mir.ka pisze:Chciałam Wam opowiedzieć co wczoraj wieczorem spotkało koty :) Było juz po 20.00 i oglądaliśmy w tv film przyrodniczy, były m.in ptaszki. Tofik leżał u mnie na kolanach, Daisy obok na wersalce, bo przeciez nie wejdzie obok niego :mrgreen: , a Elenka na oknie. W pewnym momencie na drzewo, które rośnie zaraz za oknem przyleciały dwa ptaki, nie wiem jakie, bo były za daleko, zebym dokładnie zobaczyła, a nie chciałam sie ruszać z fotela, zeby nikogo nie płoszyć, ani kotów, ani ptaków. W kazdym razie to nie były ani wróble, ani sikorki tylko trochę większe, byc może młode kosy. Siedziały dość długo na drzewie i chciało mi się śmiać z Daisy, bo nie wiedziała gdzie patrzeć ,czy na ekran telewizora czy na to co sie dzieje za oknem :lol: W końcu koty zdecydowały się poruszyć i ptaki spłoszone odleciały.

Tyle szczęścia jednocześnie! I wszystkie niedostępne - za „szybką” :)

no niestety :mrgreen:
Obrazek

mir.ka

Post » Śro maja 11, 2022 7:59 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 34

jolabuk5 pisze:To był ciekawy wieczór!

Wczoraj tez był ciekawy :D Wprawdzie ptaszki za oknem sie nie pojawiły, choć Elenka na nie wyglądała, ale za to w tv był film o śpiewach ptaków i Daisy siedziała bliziutko ekranu, wpatrzona w niego :D
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]