Mama Agatka i jej dzieci.Agatka w DS.Pszczółki w DS w Łodzi

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 22, 2016 7:36 Re: Mama Agatka i jej dzieci, Gucio ( Gucia???) i Maja.

One są bardzo malutkie, ale za to wyjątkowo ruchliwe.Na rękach nie wytrzymują długo, to dla nich za nudne.Są bardzo grzeczne, to muszę przyznać i bardzo samodzielne.Agatka wciąż je karmi, sama jest szczuplutka, ale chyba taka po prostu jest.Taki koci ratlerek, ma cieniutkie nóżki, trójkątny pyszczek i duże uszy.Nie jest kotką nakolankową, może sterylka to zmieni.Poczekam jeszcze, bo kocięta są małe, niech mają kocie mleczko póki mogą.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob lip 23, 2016 7:11 Re: Mama Agatka i jej dzieci, Gucio ( Gucia???) i Maja.

Malutkie są rozkoszne :1luvu: Prawie wszystko robią razem, na przykład bawią się jedną wędką.Jedno łapie jeden koniec, a drugie rączkę od wędki.Wczoraj widziałam jak symultanicznie drapały taki drapaczek przybity do ściany w kuchni :lol: Nie mają jednak takich samych gustów kulinarnych.Maja lubi suchą karmę dla maluszków, Gucio jej nie tyka.Pastę witaminową dla kociąt Gucio uwielbia, Maja wzdryga się ze wstrętem.Jedynie surowe mięso jest OK dla obojga.Kotki są wyjątkowo malutkie, nie miałam nigdy takich kocich miniaturek.Agatka to też malutka, chudziutka kotka.U mnie wszystkie koty to spaślaczki, dziwne więc mi się wydaje, że kocia rodzinka to takie malizny.A Agatka ma rujkę :( Sterylka konieczna, ale niech jeszcze trochę je pokarmi.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Sob lip 23, 2016 8:22 Re: Mama Agatka i jej dzieci, Gucio ( Gucia???) i Maja.

Ale mają dobrze, mama karmi a ciocia dodatkowo ogrzewa :)

Śliczny wzorek futerka ma tygrysek :1luvu:
Obrazek
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Sob lip 23, 2016 20:51 Re: Mama Agatka i jej dzieci, Gucio ( Gucia???) i Maja.

Mama już nie bardzo chce karmić :( , ma rujkę i molestuje Gabrysia :wink: Chyba muszę ją ciachnąć.Maluchy są już duże ( wiek), ale maciupcie ( rozmiar).Nie widać tego na zdjęciach, ale to okruszki.Wszystko z nimi w porządku, są zdrowe.Nie umiem tego opisać, ale one wyglądają jak dorosłe koty, mają takie właśnie proporcje, zachowują się też jak koty dorosłe, ale są malutkie.To tak jakby były kocimi miniaturkami.

ewar

Post » Sob lip 23, 2016 22:20 Re: Mama Agatka i jej dzieci, Gucio ( Gucia???) i Maja.

Takie kocie dzieci są. Od momentu jak wymieniają kolor oczek stają się doroślakami w małym ciałku.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie lip 24, 2016 6:53 Re: Mama Agatka i jej dzieci, Gucio ( Gucia???) i Maja.

Miewałam już kocięta, wiem jak wyglądają kiedy rosną.Te są naprawdę inne.Są malutkie.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Nie lip 24, 2016 12:33 Re: Mama Agatka i jej dzieci, Gucio ( Gucia???) i Maja.

A mama jaka jest? Czasem takie drobnice się rodzą. Nasz pierwszy miot w tym roku był malutki choć mama wysoka. Ale drobna bardzo. Jej córki były dużo mniejsze od wcześniejszych w tym samym wieku.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie lip 24, 2016 14:07 Re: Mama Agatka i jej dzieci, Gucio ( Gucia???) i Maja.

Mamcia Agatka też taki szkielecik.Nóżki jak papierosy ( powiedzenie mojej znajomej :mrgreen: ), a ogon jak sznurówka.Nie ma na niej grama tłuszczyku, chociaż jest ciężka.Taki typ devona, chociaż na rasach to ja się w ogóle nie znam.

ewar

Post » Nie lip 24, 2016 21:13 Re: Mama Agatka i jej dzieci, Gucio ( Gucia???) i Maja.

Może po sterylce przytyje. I jak odstawi małe od cyca.

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 8 >>

Post » Pon lip 25, 2016 7:36 Re: Mama Agatka i jej dzieci, Gucio ( Gucia???) i Maja.

Całkiem możliwe.Nie miewam kotek w rujce, bo tnę od razu, ale teraz jest trochę inna sytuacja.W tym tygodniu będę musiała raz lub dwa razy wyjechać na cały dzień, nie zostawię kotki po sterylce samej w domu.Jakoś musimy wszyscy to znieść, ale rujka wykańcza i ją i mnie, być może i sąsiadów.Gabrysia również.Nie wiem jak ludzie mogą nie decydować się na sterylki.
Agatka dużo je, jest ciężka, może taka być powinna.Nie wiem, nie miałam takiego kota jeszcze.

ewar

Post » Czw lip 28, 2016 6:26 Re: Mama Agatka i jej dzieci, Gucio ( Gucia???) i Maja.

Agatka będzie sterylizowana we wtorek, w środę maluchy będą zaś odrobaczane kolejny raz.Mam nadzieję, że wreszcie uda się określić płeć czarnuszka.Dla mnie to nadal Gucio, ale kto wie? Kotki są nieprzyzwoicie zdrowe ( odpukać!!!).Od samego początku zadbane, dobrze karmione, więc nie mogło być inaczej.To nie są żywe przytulanki, zbyt energiczne są na to, aby leżeć na rękach, nie mają na to czasu, są w ciągłym ruchu.Trudno o zdjęcia, zwłaszcza czarnuszka.Lubią być na balkonie, co mnie cieszy.Nie udało mi się zrobić zdjęcia, kiedy ogromna Benia i maciupeńka Maja wylizywały sobie na zmianę uszka.Cudny widok :1luvu: Najczęściej jednak maluchy są razem, bawią się jedną zabawką, śpią przytulone do siebie, albo są przytulone do swojej mamy.Wtedy też obok leży wujek Gabryś.On najbardziej ze wszystkich kotów przywiązał się do kociej rodzinki.Wujek Michaś zaś upodobał sobie Maję.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Czw lip 28, 2016 10:39 Re: Mama Agatka i jej dzieci, Gucio ( Gucia???) i Maja.

Opieka takich wspaniałych wujaszków, to skarb :1luvu:

Alija

Od: Czw maja 19, 2016 6:12

Post » Czw lip 28, 2016 11:27 Re: Mama Agatka i jej dzieci, Gucio ( Gucia???) i Maja.

Agatka niewiele większa od maluchów :)

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 8 >>

Post » Czw lip 28, 2016 12:15 Re: Mama Agatka i jej dzieci, Gucio ( Gucia???) i Maja.

Wszystko takie małe i chude.Dla mnie to nowość, bo mam koty nieco zapasione :oops: Nie żałuję im jedzenia, ale nie chcą przytyć.Wstyd mi trochę, bo Agatka wygląda jak hinduska krowa.Maluchy mają prawie trzy miesiące, a są takie drobniutkie.

ewar

Post » Pon sie 01, 2016 15:58 Re: Mama Agatka i jej dzieci, Gucio ( Gucia???) i Maja.

Jutro niosę Agatkę na sterylkę.Trochę się boję, bo tydzień kiepsko mi się zaczął, boję się też, że maluchom będzie brakowało mleka mamy.Zwłaszcza Guciowi, bo on najbardziej się tego domaga.Kupiłam zapas serka bielucha i śmietanki, nabiał więc będzie.
Parę zdjęć.Widać, że Agatka jest malutka, kocięta również, chociaż mają już trzy miesiące.Są zdrowe, nie ma się do czego przyczepić.Wariują we dwójkę, ale właściwie to wszystkie koty się lubią.Gabryś i Agatka jakoś bardzo sobie przypadli do gustu.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Na ostatnim zdjęciu jest Maja ze swoją mamusią Agatką.

ewar

[poprzednia][następna]