Do zamknięcia

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 22, 2015 16:12 Re: Rysiu odszedl, Batman&Nixon cz. II

Haha no to lepiej nie wychodź!

A co to za panienka? I taka na zawsze? :mrgreen:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Wto gru 22, 2015 16:28 Re: Rysiu odszedl, Batman&Nixon cz. II

To zdecydowanie siedź w domu! Mnie by się podobał taki świąteczny spacer po zmroku, poogladać światełka. Kiedyś (teraz może też?) to chyba chodziło się o 24:00 na jakaś mszę? tzn nie mam tu na myśli obrządku duchowego, tylko aktywność fizyczną :wink:

Podpatrzyłam u PixieDixie roladę śląską i to zdecydowanie będzie moje główne danie (już wszystko kupione! łącznie z czerwoną kapustą, którą ubóstwiam), poza tym upolowałam rano piękny kawał golonki - będą z tego nóżki w galarecie, na bogato - z jajkiem, marchewką i groszkiem oraz białą kiełbasę, którą upiekę z duszoną cebulką. Właśnie wróciłam z Lidla, a tam w promocji Panettone :1luvu: Więc i słodki poczęstunek mi się szykuje :wink:
Z filmów mam do obejrzenia drugie części Avengersów i Więźnia labiryntu (jedynka była zadziwiająco przyzwoita, a wiele się po tym nie spodziewałam) i może Everest, by sobie przypomnieć o zimie - to w Wigilię, a pierwszy dzień Świąt coś obciachowego i bożonarodzeniowego się znajdzie, taki "film na niedzielę" :D

A ja jestem ciekawa czy kocia panienka będzie czarna :mrgreen:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Wto gru 22, 2015 16:34 Re: Rysiu odszedl, Batman&Nixon cz. II

Hyhy kocia panienka będzie tymczasowa. Nie możmey sobie pozowlić na 3go kota, poza tym blokowalibyśmy miejsce różnym sierotkom :D Jutro się wszystko okaze :D

U mnie w menu jest tak: karpik (szarpnelismy sie na filetowanego), sledzie w jabłkach i smietanie, kapusta ( z zurawina,jablkiem,pietruszka i grzybami), zupa grzybowa, likier z kukulek, makowiec, szynka w miodzie, brandy i gozdzikach :D myslalam tez o pierogach litewskich z makiem, ale nie wiem czy tego nie zostawie na weekend. I jeszcze salateczke warzywna zrobie na sniadanie. Nie wiem co na obiad w drugi dzien swiat, jakies pomysly? Moze roladki faktycznie.. Robie podobnie do Pixie, tylko bez marchwi. :D

Everest niedawno ogladalam, mozesz sie spokojnie do niego zabierac :D A jakbys chciala na rozluznieine jakas nie calkiem tandetna i lukrowana komedie romantyczna, a w zimowym klimacie to polecam Holiday. <3
Obrazek

jou

Od: Pt cze 26, 2015 9:09

Post » Wto gru 22, 2015 16:37 Re: Rysiu odszedl, Batman&Nixon cz. II

Dzień dobry!
My też zaglądamy i zostawiamy swój slad :)
Włączyłam przed chwilą kocią kolędę i Stella zgłupiała, wskoczyła na biurko, zaglądała za monitor, zlała łapką głosnik... znaczy się, mamy swiąteczny przebój :D

KatS

Od: Pt wrz 25, 2015 14:59

Post » Wto gru 22, 2015 16:38 Re: Rysiu odszedl, Batman&Nixon cz. II

KatS pisze:Dzień dobry!
My też zaglądamy i zostawiamy swój slad :)
Włączyłam przed chwilą kocią kolędę i Stella zgłupiała, wskoczyła na biurko, zaglądała za monitor, zlała łapką głosnik... znaczy się, mamy swiąteczny przebój :D

Hahah Kot Nixon tez przy tym glupieje. A najbardziej jak ja sama zamiast tych kotow spiewam. Chodze i mowie "miau, miau miau" a on za mna lata po calym mieszkaniu. Moze ja do niego mowie cos, co on rozumie a ja nie 8O
Obrazek

jou

Post » Wto gru 22, 2015 16:39 Re: Rysiu odszedl, Batman&Nixon cz. II

To się w takim razie zabiorę za Everest, a o Holiday'u pomyślę :)

Zanim postawiłam na roladę miał być drób - znaczy pieczony kurczak albo (bardziej) kaczka w jabłkach - to może to na drugi dzień? Bardzo ciekawa jestem perliczki... ale droga ta ptaszyna i jakaś taka zabiedzona, mikra :?

:lol: wyobraziłam sobie te Wasze zaskoczone koty :mrgreen:

Aia

Post » Wto gru 22, 2015 16:41 Re: Rysiu odszedl, Batman&Nixon cz. II

U mnie tez byl szal jak puscilam... Nicia najbardziej chyba przezyla... :D

Hmm smacznie to wszytsko Kira z opisu :D

Rolady rzadza :D Polecam :D

Jej kocica... ladnie ladnie :) A to jakas taka "nieletnia"?:D
Jou masz teraz wolne miedzy swietami?
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Wto gru 22, 2015 16:44 Re: Rysiu odszedl, Batman&Nixon cz. II

jou pisze:Moze ja do niego mowie cos, co on rozumie a ja nie 8O

Może go obrażasz? :ryk:
Jestem bardzo ciekawa tymczasowej koteczki! :kotek:

KatS

Od: Pt wrz 25, 2015 14:59

Post » Wto gru 22, 2015 16:46 Re: Rysiu odszedl, Batman&Nixon cz. II

A co do Kiry potraw, to rzeczywiście wszystko smakowicie brzmi. I niby tradycyjnie, a jednak nowocześnie. Spróbowałabym szynki w miodzie, mimo że nie jestem fanką mięs ze słodkim posmakiem, to ślinka mi pociekła 8)

A co do likierku! Moje "Malibu" się moczy, ale... wiórki wychlały całą wódkę :placz: pół litra :strach: nic nie zostało, ino suchy wiór :mrgreen: Nie za bardzo wiem co teraz... dolać, zostawić, odprawiać gusła? :smokin:

Aia

Everest jest bardzo dobry, ale też dołujący (przynajmniej dla kogoś kto się nie spodziewał takiego końca, bo nie czytał tej historii, czyli dla mnie).
A Więzień Labiryntu to taka kaszana jakich mało. Fakt, pierwsza część była super, aż chciało się 2 części, ale niestety, dno i każdy z kim rozmawiałam tak o tym myśli, ale trzeba zobaczyć a nie słuchać innych. Przygotuj filmy w zapasie ;)

klaudiafj

Tak, mam wolne do 4go stycznia.
A nie powiem wam czy letnia czy nieletnia :D

Sluchajcie dzisiaj kolezanka z pracy kupila swojemu siostrzencowi czy komus tam supoer ksiazke dla dzieci. Jakbyscie kiedys szykaly prezentu to polecam "Pod Woda, pod ziemia". Swietnie wydana duza ksiazka, z masa informacji ale fajnie przekazanych. Wszedzie sa swietne grafiki i przekroje np wnetrza ziemi, albo morza. Zwierzatka, nurkowie. No super. Sama bym taka chciala :D W google grafika mozecie sobie przejrzec :D Sa tez jakies inne takie tego wydawnictwa :D
Obrazek

jou

Post » Wto gru 22, 2015 16:48 Re: Rysiu odszedl, Batman&Nixon cz. II

jou pisze:Sluchajcie dzisiaj kolezanka z pracy kupila swojemu siostrzencowi czy komus tam supoer ksiazke dla dzieci. Jakbyscie kiedys szykaly prezentu to polecam "Pod Woda, pod ziemia". Swietnie wydana duza ksiazka, z masa informacji ale fajnie przekazanych. Wszedzie sa swietne grafiki i przekroje np wnetrza ziemi, albo morza. Zwierzatka, nurkowie. No super. Sama bym taka chciala :D W google grafika mozecie sobie przejrzec :D Sa tez jakies inne takie tego wydawnictwa :D

Jak byłam dzieckiem uwielbiałam takie książki! A najbardziej o zwierzętach Świata :) Zapamiętam, bo moze sie przydać.
Ostatnio edytowano Wto gru 22, 2015 16:49 przez Aia, łącznie edytowano 1 raz

Aia

Post » Wto gru 22, 2015 16:49 Re: Rysiu odszedl, Batman&Nixon cz. II

KatS pisze:
jou pisze:Moze ja do niego mowie cos, co on rozumie a ja nie 8O

Może go obrażasz? :ryk:
Jestem bardzo ciekawa tymczasowej koteczki! :kotek:

Haha moze moze! :D

A co to za film ten Wiezien Labiryntu? Mnie to kompletnie nic nie mowi :D
Klaudia, ja zakladalam ze Everest nie bedzie zawesoly. :D Jakos w ogole zakladam, ze jak film jest o gorach to nie bedzie za wesolo :D
Obrazek

jou

Post » Wto gru 22, 2015 16:49 Re: Rysiu odszedl, Batman&Nixon cz. II

A ja byłam właśnie w kibelku i wymyśliłam najlepszy prezent dla pana domu jaki może być:

http://www.bisk.eu/images/p/17152.jpg

Żałuję, że wcześniej tego nie wymyśliłam :( Dziś idziemy razem na zakupy to mu nie kupię, bo się skapnie. Ale by było - i obwiązane czerwoną wstążką :D Teraz patrzę, że też piękne takie stojaki :D

klaudiafj

Post » Wto gru 22, 2015 16:54 Re: Rysiu odszedl, Batman&Nixon cz. II

Moge to otworzyc w pracy czy lepiej nie ?:D
Obrazek

jou

[poprzednia][następna]