Bytomskie Łobuzy cz.5 - Tosia Atomówka ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon lip 06, 2015 10:24 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 5

Nasz Kubuś okazał się Kubusinką :mrgreen:

Będę mieć trzy dziewczyny, a m. cztery :D Do każdej z nas będzie podchodził na miziaki a tu po kolei - zęby, pazury i szyyyyy u Kitka, u Marysi, u Kubusinki i u mnie :D

Dziś przychodzi pan od okien - w końcu, długo wyczekiwane siatki zawisną na oknach + moskitiera - wreszcie będę spać jak człowiek przy otwartym oknie i bez komarów. Jaka jestem pogryziona :///// Zaraz się zadrapie - znacie jakieś dobre pomysły na ugryzienia komarów? Maść Fenistil jest do niczego :/

Aha chcę MArysi dziś zerwać trawy - z jednej strony mojej kamienicy jest podwórko i wyrosła tam super piękna trawa - prawie nikt po niej nie chodzi, biega jeden pies i gołębie nad nią fruwają - czy to będzie bezpieczna trawa?
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pon lip 06, 2015 10:30 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 5

Jaj Klaudia ten sam numer co u nas... byl klebuszek jest yhm Klebuszka - imie jakos zmienimy.

A to siatki na stale? Czy takie zdejmowane? stalowe?

Z wlasnego doswiadczenia wiem ze w tym roku... ze spania przy otwartym oknie nici ... dostaje zawalu serca jak Pixie wskakuje i sie po niej wspina... dzis myslalam ze oszalejej z tej temperatury... a okno na uchył bo inaczej pixior juz wisial u gory... :/
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Pon lip 06, 2015 10:36 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 5

klaudiafj pisze:Aha chcę MArysi dziś zerwać trawy - z jednej strony mojej kamienicy jest podwórko i wyrosła tam super piękna trawa - prawie nikt po niej nie chodzi, biega jeden pies i gołębie nad nią fruwają - czy to będzie bezpieczna trawa?

Ja jak zerwałam taką u nas do tego jeszcze umyłam dla bezpieczeństwa to i tak kotka mi się pochorowała, cały dzień była osowiała, zero picia,jedzenia :( dopiero na drugi dzień rano była sobą. Inne zjadły i nic im nie było. Teraz zasadziliśmy trawę w donicach :) i czekamy aż wyrośnie, ale chyba nic z tego nie będzie bo koty się w donicy kładą i śpią :twisted:

Na którą jesteś umówiona w sprawie okien? :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon lip 06, 2015 10:43 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 5

Jestem umówiona na 16 CatAngel :) A wiesz, że będziemy mieli maluszka?
http://naforum.zapodaj.net/23f7f84e5a6a.jpg.html
http://naforum.zapodaj.net/e1db417869ef.jpg.html

PixieDixie moje koty nie będą się wspinać, bo to nie ten wiek już. Siatki mają być na stałe i to stalowe, po których będą mogły chodzić jak chcą :) Mąż od CatAngel powiedział, że to są bezpieczne i mocne siatki i pewne :)
Ja chciałam takie, że po sezonie ściągnęłabym siatki z ramą, ale ponoć tamte są bardziej liche a te na stałe mocne :) Moje obie pannice nie wspinają się już od dawna także nie mam obaw - a jak będzie maluszek to trzeba będzie uważać i tak :)

klaudiafj

Post » Pon lip 06, 2015 10:49 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 5

Ja mam metalową siatkę i jestem bardzo z niej zadowolona . Nawet pola kolka razy wisiała na niej .
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pon lip 06, 2015 11:01 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 5

Ojejku, tu już 5 stronek nowego wątku.. 8O

Witamy serdecznie kochanych Łobuziaczków! :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pon lip 06, 2015 11:15 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 5

klaudiafj pisze:Nasz Kubuś okazał się Kubusinką :mrgreen:

Będę mieć trzy dziewczyny, a m. cztery :D Do każdej z nas będzie podchodził na miziaki a tu po kolei - zęby, pazury i szyyyyy u Kitka, u Marysi, u Kubusinki i u mnie :D

Dziś przychodzi pan od okien - w końcu, długo wyczekiwane siatki zawisną na oknach + moskitiera - wreszcie będę spać jak człowiek przy otwartym oknie i bez komarów. Jaka jestem pogryziona :///// Zaraz się zadrapie - znacie jakieś dobre pomysły na ugryzienia komarów? Maść Fenistil jest do niczego :/

Aha chcę MArysi dziś zerwać trawy - z jednej strony mojej kamienicy jest podwórko i wyrosła tam super piękna trawa - prawie nikt po niej nie chodzi, biega jeden pies i gołębie nad nią fruwają - czy to będzie bezpieczna trawa?

lepiej im nie przynoś bo szczególnie odchody miejskich gołębi są niebezpieczne, pełno w nich pasożytów
kup gdzieś owies i im wysiej, poszukaj na miau ktoś sprzedawał jakiś czas temu takie mieszanki trawy dla kotów
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pon lip 06, 2015 11:22 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 5

mir.ka pisze:
klaudiafj pisze:Nasz Kubuś okazał się Kubusinką :mrgreen:

lepiej im nie przynoś bo szczególnie odchody miejskich gołębi są niebezpieczne, pełno w nich pasożytów
kup gdzieś owies i im wysiej, poszukaj na miau ktoś sprzedawał jakiś czas temu takie mieszanki trawy dla kotów

milena88 sprzedawała owies
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon lip 06, 2015 11:27 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 5

klaudiafj pisze:Jestem umówiona na 16 CatAngel :) A wiesz, że będziemy mieli maluszka?
http://naforum.zapodaj.net/23f7f84e5a6a.jpg.html
http://naforum.zapodaj.net/e1db417869ef.jpg.html

A widziałam malca śledzę wątek ale czasu zazwyczaj mało na pisanie :)

klaudiafj pisze: Siatki mają być na stałe i to stalowe, po których będą mogły chodzić jak chcą :)

Coś ci się pomyliło z tą siatką stalową :) :wink: :) ale owszem chodzić będą mogły spokojnie. Choć moje już się nie wieszają ino jak jakaś mucha się pojawi

W LeroyMerlin można kupić taką mieszankę.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon lip 06, 2015 11:31 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 5

viewtopic.php?f=27&t=147087
tu masz wątek z trawką.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon lip 06, 2015 11:39 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 5

Czemu mi się pomyliło z siatką stalową? O taką mi chodziło...
Trawkę zatem kupię w sklepie - tyle że znowu trzeba czekać aż wyrośnie :/

klaudiafj

Post » Pon lip 06, 2015 11:41 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 5

klaudiafj pisze:Czemu mi się pomyliło z siatką stalową? O taką mi chodziło...

Trawka rośnie 3 - 4 dni.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon lip 06, 2015 11:44 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 5

Ewa L. pisze:
klaudiafj pisze:Czemu mi się pomyliło z siatką stalową? O taką mi chodziło...

Trawka rośnie 3 - 4 dni.

właśnie miałam pisać ,ze szybko rośnie

Klaudia możesz też kupić na targu owies, chyba macie w Bytomiu taki ze zdrowa żywnoscią , poszukaj tam
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pon lip 06, 2015 11:49 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 5

Jak to 3-4 dni? Kocia trawka (może to owies) po 4 dniach to dopiero wypuszcza zielone pędy :) A fakt, że powinnam mieć taką trawę non stop.

Muszę też podarować komuś większość kwiatów :( Nie mam już miejsca na kwiaty na oknach :/ A i okno od północnego wschodu nie bardzo pasuje wszystkim kwiatom - różom za to pasuje jak ulał :)

klaudiafj

Post » Pon lip 06, 2015 12:05 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 5

Gratulacje Klauduś! :lol: :ok: :ok: :ok: :1luvu:
Cieszę się, o! :mrgreen:

A nam trawka kupiona nigdy nie zdążyła wyrosnąć. Zerwę sobie w ogródku, i koty zawsze się najedzą. Krówki. :P
Ostatnio edytowano Pon lip 06, 2015 15:43 przez kalair, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

[poprzednia][następna]