JESTESMY Filonek i Miluś

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 31, 2014 19:23 Re: JESTESMY Filonek i Miluś

Myslalam ze Proplan to dość wysoka polka. w sklepie kosztuje prawie 50/kg

Szkraba

Od: Nie wrz 28, 2014 15:28

Post » Pt paź 31, 2014 19:31 Re: JESTESMY Filonek i Miluś

Przeczytaj skład: http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... tten/30699
Kocia karma ma zawierać jak najwięcej mięsa, a ta niestety zawiera 20% suszu drobiowego (zapewne MOM, czyli pióra i dzioby).
Też polecam zooplusa; wychodzi taniej niż zwietrzałe i zjełczałe z wielkich worów sprzedawane na wagę.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Sob lis 01, 2014 13:44 Re: Witamy

:)[/quote]
Hejka! Spróbuj z karmami bezzbożowymi. Z dobrych, u nas dostępnych to Acana, TOTW, Orijen, Applaws, Mokre- Applaws, Miamor, Animonda von feinstein[tacki]..coś im na pewno zasmakuje.[/quote]
A z karm zbozoeych dobtych to jakie? Skoro proplan nie jest ok?

Szkraba

Post » Sob lis 01, 2014 14:01 Re: JESTESMY Filonek i Miluś

Żadna z nich nie jest ok, jeśli chodzi o kocie potrzeby żywieniowe.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Nie lis 02, 2014 19:03 Re: JESTESMY Filonek i Miluś

A dlaczego pytasz o zbożową? :) Proplan jest droga i składu fajnego nie ma,a skoro chciałaś ją kupować ,to weź pod uwagę np. ToTw,tańsza i dobra :)
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pon lis 03, 2014 14:08 Re: JESTESMY Filonek i Miluś

Ponieważ chce się zorientować jakie karmy sa dobre, ponieważ kompletnie się na tym nie znam. Kupowawam proplan, ponieważ wydawało mi się ze to najwyzsza połka, a chciałam cos dobrego kacita dac.
czyli TOTW, Acana, musze sprawdzić czy maja je w sklepie. Acana chyba jest po ok 50/kg.

Szkraba

Post » Pon lis 03, 2014 15:55 Re: JESTESMY Filonek i Miluś

Witam :-)

Jak futrzaki? Czy maluch nadal kicha? Wstawiaj dalej fotki proszę :-)

ps. ja kupuje miedzy innymi te karmy -> http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... kra/bozita i sa one raczej bardzo dobre.
Nasze tygrysice: Zdzisia & ¡Hola!: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=164997 ObrazekObrazek

xeyo

Od: Nie sty 14, 2007 14:20

Post » Pon lis 03, 2014 16:02 Re: JESTESMY Filonek i Miluś

aannee99 pisze:20 zł za kg, to nie tak mało, są fajniejsze karmy, a do tego tańsze, rozejrzyj się, polecam Zooplus :)

Popatrz na www.zooplus.pl

Jest tam np. ToTw, cena za kg naprawdę przystępna,.a 50 zł za kg, to dużo,nie ma potrzeby tak drogiej karmy kupować, no i nie w sklepie zoologicznym, no bo tam zazwyczaj drożej. Na forum jest sporo cennych wskazówek odnośnie karm :ok:
Obrazek

aannee99

Post » Wto lis 04, 2014 8:48 Re: JESTESMY Filonek i Miluś

A no teraz to dzekuje za info konkretne. Widzialam te. Test of Wild zielona jakos 25 za kg. Dziekuje

Szkraba

Post » Wto lis 04, 2014 8:52 Re: JESTESMY Filonek i Miluś

Ja też kiedyś nie wiedziałam co i jak, serio. Gdy poszliśmy na pierwszą wizytę z naszą psicą do wetki, to zaleciła podawanie karmy Eukanuba Puppy, co zrobiłam?. Oczywiście kupiłam worek tej karmy od razu u wetki... :x Psica ją jadła chętnie, ale karma jednak była droga. Zarejestrowałam się na forum poświęconym ONkom i zaczęłam chłonąć wiedzę. Tam dowiedziałam się o tym dlaczego karma typu Eukanuba jest polecana przez wetów ( wetka w gabinecie miała tylko karmy marki Eukanuba ), no i dowiedziałam się o innych karmach, lepszych znacznie składem i cenowo znacznie tańszych :)

Co najlepsze, to.. gdy jesteśmy u wetki czasem z psicą i pyta jaką karmą obecnie karmię Lunę, to gdy powiem, że to Josera lub Brit, to.. wetka tych karm w ogóle nie zna, nie ma o nich zielonego pojęcia ;)
Obrazek

aannee99

Post » Wto lis 04, 2014 20:06 Re: JESTESMY Filonek i Miluś

aannee99 pisze:Ja też kiedyś nie wiedziałam co i jak, serio. Gdy poszliśmy na pierwszą wizytę z naszą psicą do wetki, to zaleciła podawanie karmy Eukanuba Puppy, co zrobiłam?. Oczywiście kupiłam worek tej karmy od razu u wetki... :x Psica ją jadła chętnie, ale karma jednak była droga. Zarejestrowałam się na forum poświęconym ONkom i zaczęłam chłonąć wiedzę. Tam dowiedziałam się o tym dlaczego karma typu Eukanuba jest polecana przez wetów ( wetka w gabinecie miała tylko karmy marki Eukanuba ), no i dowiedziałam się o innych karmach, lepszych znacznie składem i cenowo znacznie tańszych :)

Co najlepsze, to.. gdy jesteśmy u wetki czasem z psicą i pyta jaką karmą obecnie karmię Lunę, to gdy powiem, że to Josera lub Brit, to.. wetka tych karm w ogóle nie zna, nie ma o nich zielonego pojęcia ;)

Niestety to dość częste zjawisko :evil: W jednej z nieodległych lecznic (jako jedyna ma też sklep zoo) pan wet nie wiedział, co to jest Calopet. Dobrze, że wiedziała o tym jego żona, też wetka...

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw lis 06, 2014 13:31 Re: JESTESMY Filonek i Miluś

Szkraba pisze:A no teraz to dzekuje za info konkretne. Widzialam te. Test of Wild zielona jakos 25 za kg. Dziekuje

nie 25, ale ok 17 za kilogram http://www.zooplus.pl/esearch.htm#q%3DT ... e%2520Wild

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Śro lis 12, 2014 13:57 Re: JESTESMY Filonek i Miluś

co u Was?
Obrazek

aannee99

[poprzednia][następna]