Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
MamaMeli pisze:u nas były dwa spaghetti, marsz po tabletkę, tabletka, TRZY DNI bez kupy (co u nas normalne na mięsku no ale po odrobaczaczu...), dwa tygodnie przerwy, tabletka, kupa na drugi dzień ale robali nie było już w żadnej a kot nie narzekał ani trochę. Po drodze była parę razy u weta z innymi rzeczami i nic jej nie wymacali, brzuszek był macany wielokrotnie z innych przyczyn, więc nie faszeruję chemią jak nic nie wskazuje by jeszcze jacyś obcy tam byli...
aannee99 pisze:Tośka niby była odrobaczana przez Państwa, u których ze swoim rodzeństwem była, ale wiesz, żadnej książeczki ani nic nie mamy, trzeba powtórzyć odrobaczenie, od razu wezmę tabletkę dla Marcela i dla LunkiMoże te moje ważenie nie jest dokładne?. Sama nie wiem, ale może ona za mało waży?. Między Tosią, a Ineczką jest 12 dni różnicy, a różnica w wadze jednak troszkę jest. Każdy kociaki inaczej przybiera na wadze, ale wiesz
Co Ineczka je?. Kupiłam Tośce Animondę Kitten, polecaną dla kociąt, ale ona po niej ma brzydkie kupki
Więc jej nie daję, choć bardzo jej te tacuszki smakowały, oj bardzo.
MamaMeli pisze:maluchy zwykle robią częściej. dorosłe koty raz dziennie to norma, na surowym mięsku czy barfie rzadziej. Meli co dwa, trzy dni robi i na początku szalałam, teraz po trzecim dniu zaczynam z siemieniem i surowym jajkiem. Dużo zależy od tego co kotek je, jak je bezzbożowo to nie bardzo ma czym kupkać codziennie.
aannee99 pisze:U Tosi po tych tacuszkach kupki nie fajne - niestetyMoże jednak po troszeczkę jej tego dawać, stopniowo?. Nie ukrywam, że gdy 1 raz dałam jej tą tackę, to za dużo tego zjadła, za dużo jej nałożyłam. Może po troszkę powinnam dawać, prawda?. Marcel i Tosia jedzą suchego Brita Kitten, smakuje im ta karma, ale chciałabym aby Tośka jadła coś poza suchą karmą.
aannee99 pisze:Bób uwielbiam, ale tylko raz go jadłam w te wakacjeKtoś pisał u siebie na wątku o tym, ze kotek jadł bób i że mu smakował
Ja mam zapas tych tacuszek, około 40 sztuk, ale jest ok, bo Marcel je wsuwa i mu nie szkodzą
Użytkownicy przeglądający ten dział: Fatka, Nul, puszatek, Silverblue i 35 gości