Karmel, tak po prostu ... :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 14, 2013 15:29 Re: Malta - czarna .. cudowna ... znajdka ... MOJA?

aannee99 pisze:
Maltunia smacznie śpi. Zjadła dzisiaj troszkę karmy, która doszła przed południem. Jutro powinny dojść saszetki Miamor :) W gratisie do karmy dostałyśmy piórka na patyczku, wieczorem będzie zabawa :D

A jaka Ty karmę w końcu jej kupiłaś ??
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Pon paź 14, 2013 15:35 Re: Malta - czarna .. cudowna ... znajdka ... MOJA?

ARION Premium Cat Kitten :)
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pon paź 14, 2013 15:45 Re: Malta - czarna .. cudowna ... znajdka ... MOJA?

To samcznego dla koteczka :)
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Pon paź 14, 2013 16:54 Re: Malta - czarna .. cudowna ... znajdka ... MOJA?

Smacznego kotusiowi ;) a piórka na patyku są świetne, chyba każdy kot je uwielbia! :ok:
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Od: Nie lip 21, 2013 13:10

Post » Pon paź 14, 2013 19:58 Re: Malta - czarna .. cudowna ... znajdka ... MOJA?

Oj tak, piórka na patyku Malcie bardzo się podobają, mojej córci również :D

Obrazek

Obrazek

Malta zaskoczyła mnie dzisiaj, otóż niedawno wskoczyła do mnie na kanapę, położyła się na moim brzuchu i .. słodko zasnęła ;) Dla mnie to bardzo miłe zaskoczenie, bo generalnie jak bierze się ją na ręce, to miauczy, chce z powrotem na dół. Jak sama przychodzi na pieszczoty, to jest super :) Kiedy chce być głaskana, to sama musi przyjść po prostu, nie ma mowy o braniu na ręce wtedy kiedy my chcemy 8) 8)

Czekamy na transporterek. Do końca tygodnia na pewno dojdzie i wybierzemy się wtedy na szczepienie :)

Myślę o plastikowym pojemniku na karmę. Czy możecie polecić gdzie taki mogę kupić?. Na 10 kg karmy :)
Obrazek

aannee99

Post » Pon paź 14, 2013 21:07 Re: Malta - czarna .. cudowna ... znajdka ... MOJA?

Fajne pojemniki są na Allegro. Ja chciałam kupić za kilkanaście zł taki na proszek do prania, ale udało mi się na kocim bazarku tutaj kupić bardzo fajne pudło z Royala. Są jeszcze takie profeszjonal:http://www.kar-ma.pl/dla-kotow-akcesoria-pozostale-curver-pet-life-pojemnik-na-zwirek-10kg-o_l_126_4526.html, zerknij kontrolnie na to Allegro, może są gdzieś tańsze.

A kot śpiący na brzuchu to najmilsza rzecz na świecie :1luvu:
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Pon paź 14, 2013 21:13 Re: Malta - czarna .. cudowna ... znajdka ... MOJA?

Te z linka, który wkleiłaś - widziałam, nie ukrywam, że chciałabym jednak jaki tańszy pojemnik kupić :) Czasem ktoś używane sprzedaje, może uda mi się gdzieś takie upolować?. Do karm czasem dodają sprzedawcy pojemniki :) Na karmę mojej suni mam taki duży pojemnik z Eukanuby - różowy. Polowałam na niego dość długo :mrgreen:
Obrazek

aannee99

Post » Pon paź 14, 2013 21:44 Re: Malta - czarna .. cudowna ... znajdka ... MOJA?

No dlatego ja go też w końcu nie kupiłam :mrgreen:

A jakiego używasz żwirku? Bo jak drewnianego, to mam to: http://allegro.pl/zwirek-dla-kota-gryzo ... 17908.html, pojemnik chyba byłby nie najgorszy, jak starcza na 10kg grubego żwirku, to na 10kg karmy starczy spokojnie.

Albo to: http://allegro.pl/branq-pojemnik-na-pro ... 96614.html
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Pon paź 14, 2013 21:46 Re: Malta - czarna .. cudowna ... znajdka ... MOJA?

Żwirku drewnianego nie mamy, więc to odpada, ale ten drugi pojemnik, to fajny pomysł. Widziałam taki jakiś czas w Carrefourze, no i w znacznie niższej cenie był - tylko nie wiem czy to faktycznie taka pojemność. W sobotę będę, to zobaczę :)

Dzięki za podpowiedzi i linki :)

Maltuśka słodko śpi, pewnie zbiera siły na to by fruwać po parapetach i buty ze stojaka zwalać jak Pańcia spać pójdzie :ryk: :ryk:
Obrazek

aannee99

Post » Pon paź 14, 2013 21:51 Re: Malta - czarna .. cudowna ... znajdka ... MOJA?

O, serio był podobny w Carrefourze? Ostatnio rzadko tam zaglądam, ale jak szukałam parę miesięcy temu pudełka, to na Allegro były najtańsze... Może to sprawdzę jeszcze, co prawda już mam, ale mniejsze. Mam nadzieję, że wejdzie tam 6.8kg, bo taki jest największy worek karmy, którą kupuję... A jeszcze nie sprawdzałam ;)

A niech śpi i potem szaleje, młoda jest, a fruwanie po parapetach to najlepsza zabawa :ryk:
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Wto paź 15, 2013 7:44 Re: Malta - czarna .. cudowna ... znajdka ... MOJA?

Ha. Tak sobie poczytałam o tych pudłach na karmę. W sumie ja w domu mam kilka mniejszych, bo moje koty przyzwyczajone do zmiany karm (czasem było tak, ze dwa dni pod rząd tej samej karmy jeść nie chciały) i kupuję kilka różnych w miesiącu (najczęściej dwie lub trzy), z tym, że jedną większą i dwie mniejsze... Więc u mnie niestety jedno pudełko na karmę w grę nie wchodzi. Ale to na żwirek, przy tym drewnianym mi się spodobało ;)

Witam porannie Malta :)

Sarah DeMonique

Od: Pt cze 04, 2010 11:10

Post » Wto paź 15, 2013 9:31 Re: Malta - czarna .. cudowna ... znajdka ... MOJA?

Ja mam dość spore, kupiłam tutaj na bazarku i dziewczyna pisała, że mieści się w nim 2kg karmy. Wsypałam tak worek TOTW 2,21kg i zajęło niecałą 1/3 ;) więc 6,8kg też się powinno zmieścić. Najwyżej ubiję :twisted:

Witamy Maltę i Panią Malty ;)
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Pt paź 18, 2013 18:04 Re: Malta - czarna .. cudowna ... znajdka ... MOJA?

Smutno mi .. jak diabli ...

Kilka dni zastanawiałam się nad tym co zrobić .. jaką podjąć decyzję. Otóż M. nie do końca był przekonany do tego by Malta u nas została. Widziałam to doskonale .. na siłę chciałam Go przekonywać ... On jednak uważał, że skoro wzięłam kicię z 'garaży' po to by uratować ją i szukać jej domu stałego, to tak być powinno, bo taka była umowa. Walczyłam sama ze sobą, ale wiem, że na siłę nikogo nie uszczęśliwię i nie zmuszę do niczego. Postanowiłam Maltuni szukać domku jednak. Mojej kochanej znajduni. Nie była to łatwa decyzja, przeryczałam 'trochę' czasu. Zadzwoniłam do Gminy, powiedziałam Panu, że jednak koteczce szukamy domku. Poprosiłam o to by Pan umieścił zdjęcia na stronie Gminy, by rozesłał wśród znajomych, że kocia szuka domu. Odezwała się do mnie Pani, która chciała Maltę adoptować. Ma kocurka wykastrowanego - rocznego, dla którego chciała towarzystwa. Zadzwoniłam do Pani, rozmawiałyśmy. Pani wydała się być osobą sensowną, taką zakręconą na punkcie kotów - pozytywnie oczywiście. Dzisiaj Pani przyjechała do nas ze swoim transporterkiem po Malcię. Serce mi pękało .. wierzcie. Porozmawiałyśmy jeszcze troszkę. Koteczka będzie w odpowiednim czasie wysterylizowana na koszt gminy. Przyszykowałam dzisiaj Maltunię w podróż. Dostała swoją karmę, swoje zabawki, ulubionego pluszaka, z którym szalała u nas ... Jestem z Panią w kontakcie i będę dostawała informacje i zdjęcia naszej czarnuszki. Daleko do malutkiej nie mamy, więc kto wie, może i nawet odwiedzimy ją za jakiś czas?.

Smutno mi .. nie ukrywam. Tak sobie myślę, że nie przestanę pomagać na pewno kociakom w potrzebie. Jeśli znajdę jakąś znajdkę, to nie zostawię, nie przejdę obojętnie, tak jak w przypadku Malty. Wezmę, zaopiekuję się kociakiem, pójdę do weta i będę szukała domku. Wiem, że M. Maltę lubił, bo ją głaskał, karmił .. ale nie chciałam nic na siłę robić i słuchać później jakichś pretensji.

Pani forum miau zna więc może i się odezwie tutaj za jakiś czas?. Mówiłam, że Malta ma założony tutaj na forum swój wątek :)

Maltunia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

aannee99

Post » Pt paź 18, 2013 18:10 Re: Malta - czarna .. cudowna ... znajdka ... MOJA?

O jejku, szkoda, że musiałaś rozstać się z malutką :( mam nadzieję, że nowa Pani zajrzy czasem na forum, wrzuci jakieś zdjęcie, jakąś informację o niej, bo chyba wszyscy polubili tę kociczkę. Dobrze chociaż, że znalazłaś jej dobry domek, i fajny pomysł, żeby tak pomagać kociakom. Ale to pierwsze rozstanie pewnie najbardziej boli :(
Trzymam mocno za Maltunię, żeby się odnalazła w nowym domku i pokochała swojego nowego, starszego braciszka ;)
I nie smutaj - zrobiłaś coś dobrego, a skoro nie masz tam daleko, może kiedyś wpadniesz na kawkę i wygłaskanie czarnej ślicznotki <3
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Pt paź 18, 2013 18:16 Re: Malta - czarna .. cudowna ... znajdka ... MOJA?

Bellemere Dziękuję bardzo .. :)

Jak tylko dostanę jakieś wiadomości od Pani Maltuni, to na pewno napiszę, jeśli będą zdjęcia, to oczywiście wkleję. Nie była to decyzja łatwa, naprawdę. Przywiązałam się do tej czarnulki, a ona myślę, że do nas też. Pięknie w nocy spała, nie szalała już tak jak na początku. Przyzwyczaiła się do wszystkiego tutaj. Lubiła spędzać czas tam gdzie akurat ja byłam. Jeśli gotowałam obiad, to była ze mną w kuchni - albo na krzesełku leżała, albo na parapecie, spała tak słodko i spokojnie. Rano szła do pokoju mojej córci i budziła ją. Mogłabym pisać i pisać. Zostanie w moim serduchu, to pewne. Gdy dodawałam ogłoszenia o tym, że szukam domu dla Malty, to obawiałam się, że będą nie ciekawe @ przychodziły na skrzynkę, no i nie myliłam się. Dostałam jedną wiadomość bardzo szybko z zapytaniem 'kiedy TEGO kota można PRZYGARNĄĆ, no i czy cały czarny jest czy pręgowany'. Oczywiście odpisałam wszystko ładnie i kulturalnie. Naprawdę referat napisałam na temat Malty, na temat tego jakiego domu jej szukam. Na temat tego jaka Malta jest, co lubi, a czego nie - czym jest karmiona etc. - no i ... odpowiedzi już nie otrzymałam. Gdy Pani Karolina do mnie napisała, to już czułam, że domek zapowiada się ciekawie, a gdy byłyśmy po rozmowie, to byłam jeszcze spokojniejsza. Po dzisiejszej rozmowie w realu - jeszcze spokojniejsza. Wiem, że będzie dobrze, ale takie rozstanie boli.

Nie przestaję pomagać kociakom, o nie. Pokochałam te futrzaste bardzo, naprawdę. Mówiłam, że jestem zdecydowanie bardziej psiarom niż kociarom, ale .. gdy pojawiła się u nas Malta, to stałam się też fankom kotów. Są fantastyczne, można godzinami patrzeć na to jak się bawią, jak słodko śpią, jakie są kochane ...
Obrazek

aannee99

[poprzednia][następna]