Steven ♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 15, 2013 7:43 Re: Steven ♥

I jeszcze krótkie video ---> click! Obrazek
Pyszczek Stevena [prawie] na żywo.
ObrazekObrazekObrazek

Don't breed or buy while shelter pets die.
I WANT

Sylvanas

Od: Pt sie 09, 2013 10:11

Post » Czw sie 15, 2013 8:42 Re: Steven ♥

Mniam pycha :ryk:
Takie maleństwo do zacałowania :1luvu:
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Czw sie 15, 2013 9:30 Re: Steven ♥

Sylvanas pisze:I jeszcze krótkie video ---> click! Obrazek

Ło matulu, jaki on cudowny! :D Na filmiku istny Aniołeczek! ;D Chyba mnie zainspirowałaś do filmiku z Varysem :D

Sylvanas pisze:U nas do 1.00 w nocy odchodziło istne szaleństwo. Steven szalał jak potłuczony po łóżku. Pospaliśmy, o 5 rano zaczęło się wiercenie, przekręcanie, chodzenie po głowie, niuchanie po uszach i włosach. Ale dospaliśmy jakoś, wstaliśmy razem, ten już szaleje, będzie z niego niezły numerek coś mi się wydaje. Z drugiej strony mały jest tak miły i łagodny póki co, oby mu to zostało.

Kociaczki tak chyba mają, niezliczone zapasy energii w sobie :)
Chociaż przyznam, że mój Varys na razie te dwie noce, które z nami spędził, spędził spokojnie. Polecam jakieś 15 minut dobrej zabawy przed snem, wtedy większe prawdopodobieństwo na spokojną noc :) Chociaż to też zależy od kota, mój jest brytyjski, więc z natury bardziej...hmm...opanowany :P Ładnie śpi, ale jak już zacznie szaleć, to szaleje - goni za korkiem, kocha zabijać moje japonki, a najśmieszniej reaguje na mięte w doniczce - jest nią mocno zaintrygowany, ale jej się jednoczenie boi :)
Obrazek

mamziba

Od: Nie sie 11, 2013 20:40

Post » Czw sie 15, 2013 11:49 Re: Steven ♥

ab. pisze:Mniam pycha :ryk:

Uroczy jest, trzeba mu przyznać. Czytałam u Was na wątku, że mała Szajka szykuje się do sterylki - trzymajcie się obie! Będzie dobrze wszystko.

mamziba pisze:

Ło matulu, jaki on cudowny! :D Na filmiku istny Aniołeczek! ;D Chyba mnie zainspirowałaś do filmiku z Varysem :D

Sylvanas pisze:U nas do 1.00 w nocy odchodziło istne szaleństwo. Steven szalał jak potłuczony po łóżku. Pospaliśmy, o 5 rano zaczęło się wiercenie, przekręcanie, chodzenie po głowie, niuchanie po uszach i włosach. Ale dospaliśmy jakoś, wstaliśmy razem, ten już szaleje, będzie z niego niezły numerek coś mi się wydaje. Z drugiej strony mały jest tak miły i łagodny póki co, oby mu to zostało.

Chociaż przyznam, że mój Varys na razie te dwie noce, które z nami spędził, spędził spokojnie. Polecam jakieś 15 minut dobrej zabawy przed snem, wtedy większe prawdopodobieństwo na spokojną noc :) Chociaż to też zależy od kota, mój jest brytyjski, więc z natury bardziej...hmm...opanowany :P Ładnie śpi, ale jak już zacznie szaleć, to szaleje - goni za korkiem, kocha zabijać moje japonki, a najśmieszniej reaguje na mięte w doniczce - jest nią mocno zaintrygowany, ale jej się jednoczenie boi :)

To czekam na film! Najgorsze jest to, że Stevo zaczął udawać, że jest ninja! Czai się za każdym rogiem, ja dzisiaj już palpitacji serca dostałam.
ObrazekObrazekObrazek

I WANT

Sylvanas

Post » Czw sie 15, 2013 17:51 Re: Steven ♥

Ach i jeszcze - Steven kończy dziś 2 miesiące Rośnie powolutku kotek kochany...Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

I WANT

Sylvanas

Post » Czw sie 15, 2013 20:06 Re: Steven ♥

Sylvanas pisze:

Uroczy jest, trzeba mu przyznać. Czytałam u Was na wątku, że mała Szajka szykuje się do sterylki - trzymajcie się obie! Będzie dobrze wszystko.

mamziba pisze:

To czekam na film! Najgorsze jest to, że Stevo zaczął udawać, że jest ninja! Czai się za każdym rogiem, ja dzisiaj już palpitacji serca dostałam.

Wlaśnie do tego przydaje się drugi kociak, bo inaczej czlowiek robi za zwierzynę lowną :wink:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Czw sie 15, 2013 20:26 Re: Steven ♥

:balony: :balony: :king: Steven ♥ :balony: :balony:
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Czw sie 15, 2013 21:02 Re: Steven ♥

:balony: :surprise: rośnij nam zdrowo, Stevenku!

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Pt sie 16, 2013 7:00 Re: Steven ♥

felin pisze:
Sylvanas pisze:

mamziba pisze:

Wlaśnie do tego przydaje się drugi kociak, bo inaczej czlowiek robi za zwierzynę lowną :wink:

Na pewno jest to nieco odciążające dla właściciela. Gojrzej gdyby w dwójkę lub trójkę lubiły 'polować' na człeka, heh. Mimo wszystko czasem bawię się ze Stevem w ninja, jego zachowanie w trakcie poprawia mi humor i te jego minki.

ab. pisze: :balony: :balony: :king: Steven ♥ :balony: :balony:

Milena_MK pisze: :balony: :surprise: rośnij nam zdrowo, Stevenku!

Dziękujemy!
ObrazekObrazekObrazek

I WANT

Sylvanas

Post » Pt sie 16, 2013 17:34 Re: Steven ♥

Steven jest przesłodziusi <3

Oj będzie Ci jeszcze tak harcował, będzie :D jak już kupisz wędkę, to przed pójściem spać możesz próbować zmęczyć kocinkę, jest szansa, że wtedy pójdzie spać razem z Tobą. Świetna sprawa - moja kotka w ogóle zabawki traktuje jak zbędne przedmioty, przesuwane łapą tylko wtedy, kiedy stoją królewnie na drodze. Sprawdzają się tylko dwie - różowa owieczka z kocimiętką zaszytą w główce i właśnie wędka z myszką. Zabawa i dla kota, i dla Ciebie :D

A co do czesania, ja się przymierzam do zgrzebła. Najpierw miałam szczotkę z naturalnego włosia, ale beznadzieja kompletna, nadawałoby się to tylko do wygładzenia sierści już wyczesanego zwierzaka. Nic nie zbierała. Teraz używam zwykłego, gęstego grzebienia i jest dużo lepiej - faktycznie zbieram sporo kłaków, ale widzę, że mogłoby być lepiej. Dlatego w przyszłym miesiącu zamawiam zgrzebełko :D
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Od: Nie lip 21, 2013 13:10

Post » Pt sie 16, 2013 17:50 Re: Steven ♥

Bellemere pisze:Steven jest przesłodziusi <3

Oj będzie Ci jeszcze tak harcował, będzie :D jak już kupisz wędkę, to przed pójściem spać możesz próbować zmęczyć kocinkę, jest szansa, że wtedy pójdzie spać razem z Tobą. Świetna sprawa - moja kotka w ogóle zabawki traktuje jak zbędne przedmioty, przesuwane łapą tylko wtedy, kiedy stoją królewnie na drodze. Sprawdzają się tylko dwie - różowa owieczka z kocimiętką zaszytą w główce i właśnie wędka z myszką. Zabawa i dla kota, i dla Ciebie :D

A co do czesania, ja się przymierzam do zgrzebła. Najpierw miałam szczotkę z naturalnego włosia, ale beznadzieja kompletna, nadawałoby się to tylko do wygładzenia sierści już wyczesanego zwierzaka. Nic nie zbierała. Teraz używam zwykłego, gęstego grzebienia i jest dużo lepiej - faktycznie zbieram sporo kłaków, ale widzę, że mogłoby być lepiej. Dlatego w przyszłym miesiącu zamawiam zgrzebełko :D

Nie no muszę załatwić wędkę, sporo osób uważa ją za świetną zabawkę. Stevo jest jeszcze na etapie, że właściwie każda zabawka go intryguje, ale szukanie i zbieranie tych szpargałów średnio mi się podoba hehe. Też chyba postawię na bardzo gęsty grzebyczek, Steven ma krótką, ale dość gęstą sierść, poza tym nie chcę żeby się biedaczek dławił tymi włoskami. Czesanko bardzo wskazane

Dzisiaj mija tydzień jak Steven jest ze mną. Czuję się jakby tu był od dawna, jak to możliwe? Jestem z nim szczęśliwa bardzo! Obrazek
Jutro wybieramy się w końcu do weta, nie wiem co się stało, że był taki problem z terminami, obyśmy wszystko załatwili jutro co potrzeba.
ObrazekObrazekObrazek

I WANT

Sylvanas

Post » Pt sie 16, 2013 18:02 Re: Steven ♥

Ja prawie nie pamiętam, jak to było nie mieć kota :D
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Pt sie 16, 2013 18:16 Re: Steven ♥

Bellemere pisze:Ja prawie nie pamiętam, jak to było nie mieć kota :D

Zawsze mieliśmy koty w rodzinnym domu. Teraz u siebie też musiałam mieć. Bez kota w domu jest hmm, martwo. To na prawdę magiczne stworzenia.
ObrazekObrazekObrazek

I WANT

Sylvanas

Post » Pt sie 16, 2013 18:17 Re: Steven ♥

U mnie nigdy nie było niczego większego od myszoskoczka, ale zawsze mnie kusiła ta kocia magia :love:
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Pt sie 16, 2013 18:31 Re: Steven ♥

Bellemere pisze:U mnie nigdy nie było niczego większego od myszoskoczka, ale zawsze mnie kusiła ta kocia magia :love:

Bellemere, Luna jest wyjątkowo magiczna, trzeba jej to przyznać. Steven to jeszcze kurczaczywo nieopierzone, ale urok słodziaka też ma.
ObrazekObrazekObrazek

I WANT

Sylvanas

[poprzednia][następna]