» Czw gru 27, 2012 23:57
Re: ZABERSOWE POKEMONY 8 - święta lub czasopisma cd.
Pszyszłem późno, gdyż miałem co robić
Chciałoby się powiedzieć : "jak żyć, panie Premierze, jak żyć z tymi głosowaniami w KV?" Nie, nie wkurzają mnie one. Raczej są znakiem czasu. Właśnie znakiem czasu, a nie ekspozycją buty, tupetu, czy zarozumiałości. Kiedy tu przyszłam, była koalicja dwóch największych forów. I wydawało się, że nic tego nie zmieni. Ale to było 3 lata temu. Od tego czasu i fora się zmieniły, i nastąpiła wymiana użytkowników, i forma komunikacji internetowej. Nic nie trwa wiecznie, więc trudno się spodziewać, że coś, co było nieformalnie "uświęcone" za czasów, kiedy większość użytkowników się znała, przetrwa "po wsze czasy" w nienaruszonym stanie. A, niestety, taka jest tendencja - za wszelką cenę utrzymania status quo. A tego się nie da zrobić.
Czytam złorzeczenia na Mirkę T., że ma tupet, że nie ma wstydu. A ma mieć? A niby dlaczego? Nic innego w życiu nie ma, z niczego innego nie żyje. Będzie walczyć - uczciwie, czy nie , ale będzie. Do upadłego. Według reguł wojny totalnej - bez szacunku, bez pardonu, bez zahamowań. Tak samo KV - tu liczy się zysk i reklama. Chciałoby się powiedzieć - "Inwazja barbarzyńców". I forum niczego nie zmieni comiesięcznymi narzekaniami, debatami, wątkami. Czasy zachłystywania się członkostwem na forach minęły - za dużo ich jest.
Reasumując, pora, żeby kandydaci (zanim zgodzą się uczestniczyć w wewnętrznej ankiecie "miau") solidnie zawczasu się do tego przygotowali. Paranoją jest dla mnie fakt, że zwycięzcę trzeba prosić, przypominać, poganiać, żeby choć zrobił wydarzenie na FB (o stałym kontakcie z lokalnymi mediami nawet nie wspomnę). Bo tak naprawdę rzadko kto jest przygotowany do głosowania w KV.
Jestem użytkownikiem tego forum, więc uważam za swój obowiązek wspierać kandydata. I robię to. Ale to jest WSPARCIE, a nie WYRĘCZANIE. Ze strony zwycięzców wewnętrznej ankiety brakuje mi często tego planu, przewidywania krok naprzód ruchu przeciwnika.
takie rozmyślania wieczorne.
не шалю, никого не трогаю, починяю примус
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']