monochromatycznie! założyliśmy nowy wątek

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 19, 2012 14:26 Re: monochromatycznie i nie tylko vol.2

Jestem już tu, znowu na B tam gdzie wtedy w tym pokoiku, z którego widzę jednego zwiędniętego balona na siatce.
Zanim się tutaj dostałam to od rana było strasznie dużo zamieszania, na 9 byłam już na tomografię i przybyłam na oddział a tu zonk bo łóżka nie było jeszcze, no i musiałam sobie iść i przyjść po 13 - co akurat mi pasowało bo pobyłam sobie chwilę dłużej na wolności. Jestem w pokoju z drugą panią, ale chyba będzie w miarę ok.

Martwię się trochę moim zasięgiem bo play kiepsko tutaj idzie a na plusie mam już tylko 13zeta - spróbuję pokombinować w środę jak Maciek przyjedzie z przedłużką anteny do modemu.

o to tyle z wieści szpitalnych, glowa wciąż w domu - od piątku złe wieści o Bubulce i to teraz najbardziej mnie zajmuje - wychodzi na to, że Bulka to Lukrecja w wersji psiej - niedobór hormonu tarczycowego. Dobrze, że Ania to wychwyciła, źle, że to nie koniec kłopotów i zmartwień. Najbardziej martwi w tym momencie zbyt duża ilość fosforu - dzięki Słonko, która podarowała leki Bulka może być już leczona renagelem. Poza strachem o tą małą, powykrzywiana istotkę przytłacza wizja kosztów i tego, że człowiek sam nie jest w stanie zadbac o swoje stado. Dziewczyny z adopcji buldożków nawet średnio ją pamietały - szkoda.
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Pon lis 19, 2012 14:29 Re: monochromatycznie i nie tylko vol.2

Magda, Bubką się zajmiemy, nic się nie martw! się da radę, już nawet jakieś pomysły powstają :ok:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon lis 19, 2012 14:36 Re: monochromatycznie i nie tylko vol.2

Georg-inia pisze:Magda, Bubką się zajmiemy, nic się nie martw! się da radę, już nawet jakieś pomysły powstają :ok:

O! :ok: :ok: :ok:
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Pon lis 19, 2012 14:47 Re: monochromatycznie i nie tylko vol.2

my też som.
Morf, Kefir i cmentarne zdziry

zdrowia życzę!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon lis 19, 2012 19:43 Re: monochromatycznie i nie tylko vol.2

Będzie dobrze- nic się nie martw :ok: Bubie do Lukrecji daleko...... Tarczyca tarczycy nie równa. Czasami powody niedoczynności są tak banalne, że aż śmiech- jakieś niedobory chromu i inne takie pierdoły. Wyrównujesz i ze stanu katastrofy od razu wychodzi się na prostą. Jaki Buba miała poziom wapnia?
Do zobaczenia Yennefer- czekaj na mnie w bytowniku przy ognisku.
10.02.2013 mój świat się zawalił.

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?
09.11.2015r. odszedł Kroker

Slonko_Łódź

Od: Pt cze 10, 2005 7:36

Post » Pon lis 19, 2012 20:27 Re: monochromatycznie i nie tylko vol.2

Słonko, Bubka ma wapń 8,41 mg/dl, więc bez dramatu. Fosfor 9,36 mg/dl.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Pon lis 19, 2012 21:19 Re: monochromatycznie i nie tylko vol.2

CoolCaty pisze:Słonko, Bubka ma wapń 8,41 mg/dl, więc bez dramatu. Fosfor 9,36 mg/dl.

Norma wapnia jest u psów od 8,4mg/dl? Bardziej chodziło mi o stosunek wapnia do fosforu. Z tego co czytałam powinien być od 1:1 do 1,8 :1- czyli u Buby się nie zgadza ;) A jakby tak oprócz wyłapywania fosforu spróbować delikatnej suplementacji wapnia?

A tak na pocieszanie Magijka- Yenna w ostatnich badaniach miała fosfor 11,3mg/dl przy czym norma (IV stadium pnn) to 4-5mg/dl.... Dodajmy, że Yenna nie ma stałej profesjonalnej opieki :wink:

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?

Slonko_Łódź

Post » Pon lis 19, 2012 21:54 Re: monochromatycznie i nie tylko vol.2

Oczywiście, ze jest suplementacja wapnia, jest tez suplementacja witaminy D3 - konieczna w takiej sytuacji.
Dodatkowo w kale są nieliczne toxocary, które dodatkowo odjadają wapń, ale już je mordujemy :mrgreen:

Bardziej zależy mi teraz na różnicowanie z chorobami przytarczyc, ale to najprawdopodobniej za miesiąc po kolejnych wynikach.
No i szukam labu, który oznaczy mi poziom witaminy D3 we krwi i wapnia w moczu :roll:

CoolCaty

Post » Pon lis 19, 2012 22:36 Re: monochromatycznie i nie tylko vol.2

Laboklin? Idexx?

Slonko_Łódź

Post » Pon lis 19, 2012 22:53 Re: monochromatycznie i nie tylko vol.2

Laboklin nie - jutro sprawdzam Idexx i synevo i gadam z zaprzyjaźnionym diagnosta laboratoryjnym.
EDIT: w idexxie robią D3, ale wapnia w moczu nie - ale i tak zadzwonię do nich, bo może mogą zrobić, mimo, ze nie mają w ofercie.

CoolCaty

Post » Wto lis 20, 2012 7:00 Re: monochromatycznie i nie tylko vol.2

A w Laboklinie wapń w moczu ;) Dobry pomysł, żeby zagadać z Idexxem :ok:

Ja wczoraj miałam koszmarny dzień- wszystko szło nie tak... Aż bym nie uwierzyła gdybym sama nie przeżyła :wink: Dzisiaj już musi być fajnie ;) Madzia jak się leży? Pani w porządku? Nic złego Ci nie robią? Bo w razie czego zamiast balonów weźmiemy maczety i przyjdziemy zrobić tam porządek :lol:

Slonko_Łódź

Post » Wto lis 20, 2012 7:19 Re: monochromatycznie i nie tylko vol.2

Cześć Magija :)
Jak się miewasz?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto lis 20, 2012 9:14 Re: monochromatycznie i nie tylko vol.2

to sobie dziewczyny pogadały o tych stosunkach
ja oczywiście pozostaje w tyle jeśli chodzi o te skomplikowane wapnie i fosfory i inne
cieszę się strasznie, bo Bubka w najlepsze możliwe ręce trafiła - ma ten karaczanek szczęście
Ania ja to się zastanawiam czy te jej ucieczki nie wynikały z tego niedoboru hormonu tarczycowego? Znaczy nie same ucieczki, tylko to, że ona się tak zachowywała jak dziecko we mgle...

dziś w nocy miałam fajny koszmarek, niestety sen mi przerwała o 6 rano wkraczając pielęgniarka i zapalając wszystkie jarzeniówki :twisted:
śniło mi się, że była wielka impreza w jakimś starym domu - wszyscy się super bawili na zewnątrz bo tam zrobiliśmy coś na kształt boiska do siatki i graliśmy - było zajebiście
w pewnym momencie otworzyło się niebo i wyszedł telebim w kształcie kuli i zaczął nadawać informacje, że zaraz będzie atak obcych, którzy nas zjedzą
zaczęliśmy uciekać do takiego starego domu i tam się mieliśmy zabunkrować i nikogo nie wpuszczać
niestety Anetka i CoolCaty nie wytrzymała i wpuściły jakąś laskę co szła po ulicy i przez to jeden z tych obcych zobaczył, ze jesteśmy tam ukryci i zaczął już włazić przez ogrodzenie - dalej nie wiem bo obudzona zostałam
Ostatnio edytowano Wto lis 20, 2012 9:20 przez Magija, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Wto lis 20, 2012 9:16 Re: monochromatycznie i nie tylko vol.2

Magda, ja nie wiem, co oni Ci tam dają w tym szpitalu, ale wynieś trochę w kieszonce :ryk: :ryk: :ryk:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Wto lis 20, 2012 10:09 Re: monochromatycznie i nie tylko vol.2

:ryk: :ryk: :ryk:
I przez dobre serce Anetki i CoolCaty całe chowanko na nic :mrgreen:

Madziu, zdrowiejcie wraz z Bubką!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tego życzymy wraz z całą ferajną z wszystkich sił :!:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

[poprzednia][następna]