Wszystkie koty jamnika Melona III- Leoś odkrywa ogona...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 23, 2012 18:59 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- szukamy DOMKA dla ROM

Wiem, że młoda kotka była świeżą sprawą. Neigh zadzwoniła do mnie w środę rano. Tylko że we wtorek już dziewczyny miały powiedziane, żeby w środę go wyciągać, bo na 100% go wezmę w czwartek.

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Wto paź 23, 2012 19:50 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- totalna persjoza..!

kotkins pisze:
koteczekanusi pisze:Bardzo mi przykro, że nie wzięłam młodej tri ani Romka.
Pierwszy raz słyszę, że Korneliusz miał iść do KŚ. Co więcej, Neigh zadzwoniła już po tym, jak obiecałam go zabrać i dziewczyny zaczęły go wyciągać ze schronu, więc trochę trudno było się wycofać (pomijając fakt, że w sumie to dwa tygodnie się do tego zabierałam). Poza tym jednak znam trochę TŻ i wiem, że dorosły i spokojny kot w typie rasy jako nieoczekiwany gość łatwiej przejdzie.
No i w sumie nie rozumiem, czemu zwykła kotka nie mogłaby pójść do domu zamiast do kociarni.

Zdjęcia Romka mam, te już zamieszczone przez Kotinę i jeszcze jakieś z domu, mogę przesłać komuś na maila.

Ależ Aniu, sprawa wyniknęła na "cito".
I wiesz - ja uważam mimo wszystko za równowazne uratowanie persa z kk z schronu bo on by właśnie tam umierał!
I powiem więcej- szukam domu dla Romka bardzo intensywnie.Ładny kot z niego.

Rastanjo mam opis Romka w mailu od Neigh, podaj mi na pw swojego maila to Ci to podeślę.Z tego spokojnie można sklecić ogłoszenie!
Przepraszam Was ale ja nigdy nie robilam ogłoszeń.

Napiszę zaraz -jak obiecalam - do ludzi, którzy adoptowali Lola, może oni kogoś znają.
Podstawa to PYTAĆ znajomych,współpracowników i rodzinę...

Założymy mu wątek?
Czy piszemy tu -a ja i tak zmieniam tytył!

Rozmawiałam z Neigh o tej małej tri - problem polega na tym, ze ona bardzo chce się ze strychu wydostać.
A na drodze stoją boksy z psami gotowymi ją zagryźć
nie ma nikogo kto mógłby jej dopilnować, więc zagrożenie jest bardzo realne, to tylko chwila jak mała do nich wlezie ( o ile już nie wlazła tfu, tfu przez lewe ramię)
więc może oprócz szukania ds dla Romka poszukać też co najmniej dt dla małej?
ja niestety obecnie nie mogę pomóc nawet ogłaszając, bo zwyczajnie nie dopilnuję, mogę za to skontaktować się z Neigh i poprosić o opis i zdjęcia
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Wto paź 23, 2012 19:52 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- szukamy DOMKA dla ROM

Dziś już nie ma to znaczenia, szukamy domu dla Romka.

Nie ma czego wyjaśniać, ważne żeby coś wymyślić w tej kwestii.

Tri powinna "pójść" , bo to chodzliwy temat.Dawaj zdjęcia Dalia, Rastanja poprosimy ogłoszenia.

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Wto paź 23, 2012 19:58 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- szukamy DOMKA dla ROM

Ja tylko potrzymam kciuki za domek dla kociastych. Obecnie rozlepiam po mieście 4 koty z Koszalina i Słupska, w tym 3 bardzo potrzebujące domku. A znajomych nie mam co pytać - albo mają koty, albo nie chcą kota, albo nie mogą mieć kota. Zresztą, i tak prosiłam, żeby mnie zawiadamiali o wszelkich krewnych i znajomych królika rozglądających się za kotem. Jak na razie nic to nie daje, jak mi się udaje znaleźć domek to tylko z rozlepianych ogłoszeń.
Czemu jest tak dużo biednych bezdomnych kotków? Wiem, pytanie retoryczne...

Przesyłam wieczorne miziawki dla czworołapych Kotkinsów. I trzymajcie kciuki za siedzące w piecu ciasto - żeby wyszło... Znów coś piekę.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto paź 23, 2012 22:41 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- szukamy DOMKA dla ROM

A propos kaczki i gęsi. Polecam kocią przekąskę cosma snackies. Moje koty uwielbiają, zwłaszcza mały szaleje. Można kupić pojedynczo i w zestawie, ja kupuję kaczkę
http://www.zooplus.pl/shop/koty/przysma ... mak/296134

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Śro paź 24, 2012 9:57 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- szukamy DOMKA dla ROM

Mój mail to żadna szczególna tajemnica, więc podaję go tutaj, coby każda co ma jakieś info czy ładne fotki Romka mogła mi podesłać: voyevoda@poczta.onet.pl
Już piszę pw do Neigh, co z danymi kontaktowymi.

Pozdrawiam Was i znajdziemy mu dom- nie ma innej opcji!!!
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Śro paź 24, 2012 10:39 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- szukamy DOMKA dla ROM

rastanja pisze:Mój mail to żadna szczególna tajemnica, więc podaję go tutaj, coby każda co ma jakieś info czy ładne fotki Romka mogła mi podesłać: voyevoda@poczta.onet.pl
Już piszę pw do Neigh, co z danymi kontaktowymi.

Pozdrawiam Was i znajdziemy mu dom- nie ma innej opcji!!!

:D
Rastanja, czy mam Ci przesłać na emaila linki do zdjęć Romusia, które wkleiłam na forum ? Czy da się je skopiować ?
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Śro paź 24, 2012 11:34 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- szukamy DOMKA dla ROM

Se poradzę i skopiuję... ale to po pracy, bo w pracy chodzą mi nieliczne portale ( w tym miau :) ). Jeżeli mi się nie uda tych zdjęć sensownie skopiować z forum, będę molestować poprzez pw :)
Obrazek

rastanja

Post » Śro paź 24, 2012 12:30 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- szukamy DOMKA dla ROM

Nie czytałam poprzednich stron - streszczono mi.

Nic mnie tak nie wkurza Kotkinsie jak ludzie którzy wiedzą lepiej w każdym temacie. . Jak tylko wiedzą to da się przeżyć. Ale jak zaczynają wiedzieć lepiej co inni myślą, czują i dlaczego - zaczyna naprawdę wkurzać. Tradycyjnie mówię co myślę. Taka już jestem.

I znikam - bo mam wazniejsze sprawy tak się składa.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Śro paź 24, 2012 12:37 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- szukamy DOMKA dla ROM

Rozmawiałam z Neigh
tu jest link do tri
http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 356&type=1
kontakt w sprawie adopcji / dt tak jak w linku i może być również na Neigh

co do Romka to kontakt z Neigh (na Panie podanw w linku może być również), no i Romek ma 6 lat
Ostatnio edytowano Śro paź 24, 2012 13:19 przez dalia, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Śro paź 24, 2012 13:11 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- szukamy DOMKA dla ROM

Neigh wysłała mi pw, że da mi znać dokładnie co i jak jak znajdzie chwilę, czekam więc spokojnie ażeby zacząć ogłaszać tego krówkowego przystojniaka.
Obrazek

rastanja

Post » Śro paź 24, 2012 15:58 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- szukamy DOMKA dla ROM

Powtarzam ,że mam opis Romka, autorstwa Neigh zresztą na mailu i mogę przesłać.Z niewielkimi przeróbkami może posłużyć jako treść ogłoszeń.
To jest w formie listu do zainteresowanej pani , więc nie chcę tu upubliczniać.

Zaś Neigh przepraszam za moje domniemania, że czuje się obrażona.
Po "rozmowie" smsowej wiem,że nie jest obrażona ,ale strasznie zabiegana i zajęta.

Cóż , myślę,że w tej sytuacji wszystko idzie w dobrą stronę i sprawę Romka mogę zostawić w dobrych rękach?
Rastanjo, Dalio??

Zostawiam tytuł wątku na razie, póki coś się nowego nie pojawi, może ktoś dotrzeże i tu wpadnie ...po Romka??

Neigh-osobiście- wolałabym jednak (jeśli to możliwe , bo wiem,żeś zajęta), żebyś przeczytała to, co napisałam zanim się na to wkurzysz- wydaje mi się,że słowa jednak można interpretować ,więc własna ocena jest tu chyba najsłuszniejsza...Swoją drogą- ciekawe ,jak to się poza forum wieści rozchodzą...niekoniecznie chyba prawdziwe...no,no...

Edit: znalazłam twojego Rastanjo maila, zaraz wyślę opis Romka na niego.

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Śro paź 24, 2012 16:37 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- szukamy DOMKA dla ROM

kotkins pisze:Cóż , myślę,że w tej sytuacji wszystko idzie w dobrą stronę i sprawę Romka mogę zostawić w dobrych rękach?
Rastanjo, Dalio??