Kocia Koalicja 4: Samotny Moher

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 08, 2013 9:46 Re: Kocia Koalicja 4: koalicja wykonała audyt ;-)

Śniegu napadało mnóstwo, ale raczył padać pionowo, więc balkonu nie zasypało. Rano wyszło piękne słońce, które chyba dogrzało Moherowi, bo dostał świra, robiąc galopem rundy balkon - łazienka (dwa najbardziej oddalone od siebie miejsca w mieszkaniu). Za nim latał Sybirek :lol: .
Trykot za to został brzuchomówcą. On często chodzi czy biega i wydaje z siebie okrzyki albo długie nawoływanie w zmiennym tonie. Tym razem było wyjątkowo długie, więc wychyliłam się i zobaczyłam Trykota, który biegł do mnie przez cały przedpokój miaucząc i jednocześnie trzymając piłeczkę w zębach 8O . Wymówkę zrozumiałam.
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Pt lut 08, 2013 16:28 Re: Kocia Koalicja 4: koalicja wykonała audyt ;-)

Monostra pisze:Śniegu napadało mnóstwo, ale raczył padać pionowo, więc balkonu nie zasypało. Rano wyszło piękne słońce, które chyba dogrzało Moherowi, bo dostał świra, robiąc galopem rundy balkon - łazienka (dwa najbardziej oddalone od siebie miejsca w mieszkaniu). Za nim latał Sybirek :lol: .
Trykot za to został brzuchomówcą. On często chodzi czy biega i wydaje z siebie okrzyki albo długie nawoływanie w zmiennym tonie. Tym razem było wyjątkowo długie, więc wychyliłam się i zobaczyłam Trykota, który biegł do mnie przez cały przedpokój miaucząc i jednocześnie trzymając piłeczkę w zębach 8O . Wymówkę zrozumiałam.

Pobawiłaś się z kotkiem oczywiście :lol: Biedny zaniedbany chłopiec :mrgreen:
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Pt lut 08, 2013 16:47 Re: Kocia Koalicja 4: koalicja wykonała audyt ;-)

Ale pieknie umiesz opowiadac- wyobrazilam sobie to gadanie z pileczka- Smakusia przynosi do mnie myszke z glosnym mrrrrry :kotek:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Nie lut 10, 2013 23:53 Re: Kocia Koalicja 4: koalicja wykonała audyt ;-)

Piekne! :lol:

A galopujacego Moheru to chcialabym zobaczyc! 8O :ryk:
Obrazek
"Il n'y a pas de chat ordinaire" (Colette)
Trójkot - Puszek i Szatony

Birfanka

Od: Pon lip 06, 2009 9:48

Post » Pon lut 11, 2013 10:45 Re: Kocia Koalicja 4: koalicja wykonała audyt ;-)

Galopującego Moheru to najłatwiej zobaczyć na działce. Zaraz po przyjeździe, gdy prosto po wyskoczeniu z auta pędzi do kocimiętki (ma to zadokowane jak nic innego), albo gdy go ulewa zastanie pod drzewami - wtedy traci na godności i przez trawnik leci coś w rodzaju ciemnej smugi niedotykającej ziemi.

Wczoraj koty się lansowały :P . Według nich szanujące się koty przyjmują gości i pełnią honory domu, a nie chowają się po kątach. Był bufet, więc każdy siedział, gdzie chciał. Koty też. Sybirek wpychał się na kanapę między dwie osoby, cały zachwycony, że ktoś go mizia. Najlepiej czuł się przylepiony do czarnej spódnicy koleżanki :twisted: .
Moher aż tak się nie brata ze wszystkimi, więc zaległ w koszyczku na dywanie. Co jakiś czas ktoś go głaskał za uszkiem, wtedy z godnością zaciskał jedną łapkę, żeby okazać zadowolenie i ziewał pokazując zębiska i migdałki.
Trykot za to nie mógł sobie znaleźć miejsca, które by go zadowoliło i co chwilę podsiadał kogoś, kto na chwilę wstał.
Dla mnie to trochę niepojęte, że wolą siedzieć i spać parę godzin w takim gwarze, zamiast iść spokojnie spać do innego pokoju czy do łazienki.
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Pon lut 11, 2013 15:08 Re: Kocia Koalicja 4: koalicja wykonała audyt ;-)

U mnie wszystkie koty wychodza do gosci-tyle ,ze jedne szybciej inne wolniej-Gucio musi dluzsza chwile pomyslec,czy wyjsc ,ale wychodzi :mrgreen:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Nie lut 17, 2013 0:18 Re: Kocia Koalicja 4: koalicja wykonała audyt ;-)

Podnosimy się, żeby robić tło :wink:

Koty pomagały zmontować telewizor. Efekt: Sybirek zaklinowany na krótko w wąskim pudle + próba zawiśnięcia :evil: , śrubki w woreczku do montażu znikające w drzwiach (w rudej mordce) i przechwycone w ostatniej chwili, Moher jako dostojny nadzór techniczny.

Coś mnie napadło, aby jako przerywnik w montażu chwycić Wysokie Obciachy. Uczciły one dzień kota. Już przy wstępniaku prawie się udławiłam się kawą - Mikołajewski jak to poeta przeczytał artykuł i zachwycił się metaforami hodowców z artykułu ze środka numeru. Otóż podobno hodowcy mają m.in. porównania architektoniczne: ważny u kota jest profil, czyli strop.
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Nie lut 17, 2013 0:21 Re: Kocia Koalicja 4: koalicja wykonała audyt ;-)

:ryk: Czec- bede musiala noca przeliczyc jeszcze raz udzial tla i pomocowych, kotki Ci pomogly- nie wiem jak liczyc tkai watek ,czy to tez pomocowy,czy blogowy 8)

anulka111

Post » Nie lut 17, 2013 0:25 Re: Kocia Koalicja 4: kocia architektura, czyli strop na nos

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

No nie masz litości nad wytrzymałością płuc u pani w średnim wieku, po północy na dodatek :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Nie lut 17, 2013 1:13 Re: Kocia Koalicja 4: kocia architektura, czyli strop na nos

Strop 8O

To nareszcie rozumiem, dlaczego Pupusz musi miec rzymski profil! :idea: :ryk:
Obrazek
"Il n'y a pas de chat ordinaire" (Colette)
Trójkot - Puszek i Szatony

Birfanka

Od: Pon lip 06, 2009 9:48

Post » Pon lut 18, 2013 10:07 Re: Kocia Koalicja 4: podróż

Jechałam dziś samochodem, Sybirek w środku auta luzem, Trykot na masce. Przejechaliśmy już kawałek miasta, gdy na postoju na na czerwonym świetle Trykot zeskoczył i pobiegł w boczną uliczkę. Skręciłam za nim, zaparkowałam na środku ulicy i latałam za kotem przez płoty po ogródkach. W końcu przyszedł na wołanie, ale wtedy zorientowałam się, że nie ma w ogóle Mohera i nie pamiętam, gdzie go zostawiłam.
Koty oczywiście spały na łóżku, a ja nadawałam się tylko po prysznic, bo obudziłam się przerażona.

Skąd się biorą takie idiotyczne sny 8O :lol: , tym bardziej, że zazwyczaj śpię jak kamień i bardzo rzadko coś mi się śni (albo tego nie pamiętam).
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Pon lut 18, 2013 10:28 Re: Kocia Koalicja 4: podróż

Monostra pisze:Jechałam dziś samochodem, Sybirek w środku auta luzem, Trykot na masce. Przejechaliśmy już kawałek miasta, gdy na postoju na na czerwonym świetle Trykot zeskoczył i pobiegł w boczną uliczkę. Skręciłam za nim, zaparkowałam na środku ulicy i latałam za kotem przez płoty po ogródkach. W końcu przyszedł na wołanie, ale wtedy zorientowałam się, że nie ma w ogóle Mohera i nie pamiętam, gdzie go zostawiłam.
Koty oczywiście spały na łóżku, a ja nadawałam się tylko po prysznic, bo obudziłam się przerażona.

Skąd się biorą takie idiotyczne sny 8O :lol: , tym bardziej, że zazwyczaj śpię jak kamień i bardzo rzadko coś mi się śni (albo tego nie pamiętam).

To koty dały znać, że albo wycieczka na działkę albo...ucieczka :strach:
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Pon lut 18, 2013 11:01 Re: Kocia Koalicja 4: podróż

Tez miewam koszmary z uciekajaca Smakusia w snie......ale Twoj byl bardzo plastyczny-odliczaj przed wyjsciem :roll: :lol:

anulka111

Post » Pon lut 18, 2013 12:54 Re: Kocia Koalicja 4: podróż

Mi się dziś śniło, że Rudy nie żyje :(
Straszne mimo wszystko ...

Ale ja przynajmniej wiem, skąd się ten sen wziął - w piątek odeszły dwa ważne dla mnie koty :(

A z artykułu w Obciachach tez miałam ubaw - nawet sobie wyrwałam te kilka karteczek w celu brania na wystawy i pokazywania hodowcom, co inni hodowcy potrafią wyprodukować :twisted: (bo to ponoć hodowcy opowiadali o swoich rasach :lol: )
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pon lut 18, 2013 21:22 Re: Kocia Koalicja 4: podróż

Miewam podobne sny...

Ze gdzies jade, koty przepadaja, ja sie miotam... Straszne.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

[poprzednia][następna]