Niuniek - nevka z lasu - w najlepszym domku :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 28, 2012 19:10 Re: Pń/Mosina-bezdomny nevka - DS czeka - łapanka w toku ;)

Czekam, czekam i czekam ...
Jestem i wnerwiona, i zniechęcona - bo zaplanowałam sobie, ze w poniedziałek po kota pojadę, a tu już czwartek i nic :roll:
Nie przypuszczałam, ze takim problemem będzie złapanie kota.
Szkoda, ze nie mogę być u ciotki non-stop i widzieć na bieżaco, co sie dzieje.

Bo nie wiem, jak wygląda sytuacja, a nie chcę wciąż tam dzwonić ... ciotka pewnie też ma jakies swoje plany i nie pilnuje ciągle, czy kot przyszedł.

Hipciu, mamy jeszcze trochę czasu, bądźmy cierpliwe! Musi się udać!
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Czw cze 28, 2012 19:30 Re: Pń/Mosina-bezdomny nevka - DS czeka - łapanka w toku ;)

A mi serce podskakuje do gardła za każdym razem jak pojawia się jakieś powiadomienie z miau.
A jak zobaczę powyzszy tytuł serducho zaczyna mi walic jak oszlałe .
Chyba pierwszych randek tak nie przeżywałam jak tej historii. :P
Nie wiem jak długo moje nie za zdrowe serce wytrzyma jeszcze taką huśtawkę nastrojów. :mrgreen:
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

Post » Czw cze 28, 2012 20:16 Re: Pń/Mosina-bezdomny nevka - DS czeka - łapanka w toku ;)

To nie będę pisac ;)

Jutro nie bedę mogła jechać, wiec nie będzie niusów. Zadzwonię jutro i wypytam, jak to wyglądało przez ostatnie dni - może spróbuję którego dnia pojechać i posiedzieć wieczorem ... Bo coś czuję, ze tak to możemy czekać :? W weekend pewnie znów będzie kiepsko, bo się wnuki małe krzyczące zjadą ...

Niestety w takich małych miejscowościach, gdzie starsi mieszkańcy wciąż mają mentalność "wiejską", zwierzęta i ich potrzeby sa na samym dole hierarchii.

Nie odpuszczę!

... tym bardziej, ze wiem, ze jeszcze jedna osoba bardzo czeka na wieści ... choć ja wiem, ze to nie ten kot, ale trzeba to sprawdzić jak należy.
Obrazek

Avian

Post » Sob cze 30, 2012 10:17 Re: Pń/Mosina-bezdomny nevka - DS czeka - łapanka w toku ;)

Co z tego że nie piszesz jak ja i tak dostaję ciągle powiadomienia z miau i moje serce wykonuje dziką czaczę. :evil:
Ale sobie zafundowałam. :roll:
Mam tu za miedzą parkę pięknych sybiraków do wzięcia od zaraz , to nie , zachciało mi się niebieskookiego z drugiego końca Polski :1luvu: . Do tego jeszcze zwierz w lesie prawie w sensie dosłownym. :roll:
Chyba mnie porąbało. :oops:
Obrazek

Hipcia

Post » Sob cze 30, 2012 15:47 Re: Pń/Mosina-bezdomny nevka - DS czeka - łapanka w toku ;)

Hipciu, damy radę.
Musi się udać!

Jak pisałam, przez weekend u ciotki są zazwyczaj synowie ze swoimi dziećmi, wiec nawet nie dzwonię jak nasze sprawy, bo wiem, jak lata koło dzieciaków.

Jutro pod wieczór zadzwonię - jeśli usłyszę, ze kot codziennie jest, umówię się na jakiś dzień i pojadę czekac na miejscu. Może tak będzie łatwiej.
Przydałoby się go złapać w ciągu tygodnia, póki mam jeszcze urlop ...

... ale jeśli zdecydujesz wziąć inne, nie będę miała do Ciebie żalu, ważne, zeby jak najwięcej kotuchów poumieszczac w dobrych domach. A tego i tak złapię bez względu na wszystko!
Obrazek

Avian

Post » Sob cze 30, 2012 17:11 Re: Pń/Mosina-bezdomny nevka - DS czeka - łapanka w toku ;)

Ja dotrzymuję słowa. :ok:
Zresztą nadałam mu imię !
Tylko nie udało mi się rozbić szampana o jego burtę a on dalej "pływa po morzach i oceanach i sławi imię polskiej bandery" czy jak to tam się mówi jak się chrzci statek. :roll:
Ja kceeeem kooooootaaaaaaa !!!!!!!! :crying:
Obrazek

Hipcia

Post » Sob cze 30, 2012 17:16 Re: Pń/Mosina-bezdomny nevka - DS czeka - łapanka w toku ;)

Spoko, do 19 lipca ma czas :twisted: No może ciut wcześniej, bo trza będzie też moje oporządzić na wyjazd i kosmetyczki kocie popakować ;)

Wyjazd juz pewny, mam noclegi porezerwowane i potwierdzenia przyjecia na wystawę też mam. Tylko do pełnej mobilizacji brakuje Barniego 8) Może go tez na wystawę zgłosić, jako naturalnie odłowionego syberyjczyka :twisted: Zrobimy nowicjat, dostanie nową tożsamość i będzie kotem z papierami :mrgreen:

... mam jednak nadzieję, ze genów nie rozsiewa i za chwilę nie będę łowić w Mosinie stada kociaków z niebieskimi oczami :lol: :roll:
Obrazek

Avian

Post » Sob cze 30, 2012 17:30 Re: Pń/Mosina-bezdomny nevka - DS czeka - łapanka w toku ;)

Ty nie czekaj do 19 lipca, bo nie będzie miał go kto odebrać.
W kaftanie bezpieczeństwa mnie nie wypuszczą to, że zwariuję do tego czasu to pewne.
Po za tym istnieje tez opcja że to jednak Wilma i za chwilę to ja będę miała stado kociaków średnio rasowych kombinacji wszystkich kocurów w Mosinie. :strach: :strach: :strach: :strach:
Jeżżżżżżuuuuuu, !!!!!!! Bo mi się to przyśni, Ty mi łapaj tego kota kobieto, bo mi przychodzą coraz durniejsze pomysły do głowy .....
Obrazek

Hipcia

Post » Sob cze 30, 2012 18:19 Re: Pń/Mosina-bezdomny nevka - DS czeka - łapanka w toku ;)

Spoko, nawet jak Wilma, to pójdzie pod nóż przed wyjazdem :twisted:
No ale fakt, jak Wilma, to lepiej, żeby wcześniej przyszła, bo musi się pogoić po ciachnięciu.

Chłopak, taki ryjek musi mieć chłopak!
Nie wierzę, ze to kotka 8)
Ja mam 90% kocurów pod opieką i ten mi jakoś pasuje do obrazka faceta :mrgreen:
Obrazek

Avian

Post » Sob cze 30, 2012 18:23 Re: Pń/Mosina-bezdomny nevka - DS czeka - łapanka w toku ;)

Ja Ci mówię lepiej to weź i sprawdź !!! 8)
Obrazek

Hipcia

Post » Sob cze 30, 2012 18:25 Re: Pń/Mosina-bezdomny nevka - DS czeka - łapanka w toku ;)

Hipcia pisze:Ja Ci mówię lepiej to weź i sprawdź !!! 8)

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: ale kino :ryk: :ryk:

Hipcia :1luvu: :kotek: :D
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Sob cze 30, 2012 18:30 Re: Pń/Mosina-bezdomny nevka - DS czeka - łapanka w toku ;)

A wiesz jak się sprawdza płeć kota ???
Dajesz mu michę z żarciem i tak :
1) jak zjadł to on
2) jak zjadła to ona

:mrgreen:
Obrazek

Hipcia

Post » Sob cze 30, 2012 20:00 Re: Pń/Mosina-bezdomny nevka - DS czeka - łapanka w toku ;)

Przetestowałam na działkowych - dałam michę.
Zjedli.
Znaczy oni :twisted:

To znaczy nie znaczą, ale oni :mrgreen:
Obrazek

Avian

Post » Sob cze 30, 2012 20:14 Re: Pń/Mosina-bezdomny nevka - DS czeka - łapanka w toku ;)

A wiiiiiiiiiidziiiiiiisz !!!!! 8)
Sprawdza sie w każdym przpadku.
Mało tego - nawet na każdym innym gatunku zwierza !!!
Tzn prawie każdym, bo w przypadku ślimaka jakoś nie bardzo :roll:
Obrazek

Hipcia

Post » Sob cze 30, 2012 21:11 Re: Pń/Mosina-bezdomny nevka - DS czeka - łapanka w toku ;)

Avian Ty złap w końcu tego kota bo Hipcia zawał serca zaliczy i będziesz ją miała na sumieniu :twisted:
wproś sie do ciotki na herbatkę i ciasteczko i łap
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

[poprzednia][następna]