Dyziek i Gapcio czyli duży gamoń i mały gamoń

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 11, 2012 16:02 Re: Stara, chuda, z wyłysieniami, smród z pyszczka... RATUNK

Marzenia11 pisze:A jakie sa szanse dla Twojej tymczaski na adopcję?

Myślę, że duża - pracuję nad tym :)
Też mi leży na sercu los kotki...
09.08.2018 zgasło Słońce... Irda, ukochany mój rudzielcze, tęsknię za Tobą każdego dnia... [*]

marta_kociara

Od: Nie cze 14, 2009 20:49

Post » Pon cze 11, 2012 17:11 Re: Stara, chuda, z wyłysieniami, smród z pyszczka... RATUNK

Jestem dziewczyny i nadrabiam zaległości. Ostatnio jestem bardzo często poza domem. Kiedy wracam, mam jeszcze sporo do zrobienia i na miau wchodzę dosłownie na sekundę.. musicie i wybaczyć to, że czasami nie odzywam się dzień, dwa... :oops: Ale już odpowiadam na pytania.

Kicia na FB jest. Ma u mnie swój album. Małe zainteresowanie ogólnie. 2 dziewczyny zaoferowały drobne wsparcie finansowe. Ja umiem robić wydarzenia, ale widzę że już jest. No dobra, to zapraszam gości. Dziękuję Angalia :1luvu:
Kotka nie miała robionych żadnych badań. Przepraszam dziewczyny, spanikowałam jak dowiedziałam się, że to może być grzybica... :oops: Weci tylko oglądnęli ją tak " z wierzchu ".. :oops:

marta_kociara pisze:Cześć :) To ja zaoferowałam DT, pod warunkiem przebadania kotki (więc zbiórka kasy wskazana), no i muszę tez wydać tymczaskę, co ją mam na stanie... W kwestii chorej paszczy jestem w temacie, bo wydaje mi się, że kicia cierpi na to samo, co moja Irda (plazmocytarne zapalenie jamy ustnej ), więc jesli stan "staruszki" (właściwie skąd wiadomo, że to staruszka?) pozwoli, trzeba będzie usunąć jej zęby - antybiotyki skutkują tylko doraźnie, a sterydy - wiadomo....

Nie było mnie trochę, a tu takie wieści 8O :1luvu: Marto, na co badać kotkę ? FIV i FeLV, to chyba najważniejsze. Badanie krwii też robić ? Dziewczyny, mówcie co, bo ja rzadko mam do czynienia z takimi cięższymi przypadkami, a po ostatnich "przebojach" z Myszką, to sama nie chcę nic decydować, bo znowu wyjdzie, że coś mieszam... Mówcie, radźcie co robić, a ja postaram się zabrać kicię do weta. No ale podejrzewam, że jeśli jest 10 kotów w domu to FIV I FeLV OBOWIĄZKOWO... To chyba koszt 50zł.

dorcia44- Wicie... bardzo blisko mnie. Zaraz przeczytam wątek.
Ostatnio edytowano Pon cze 11, 2012 17:15 przez kinia098, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Pon cze 11, 2012 17:15 Re: Stara, chuda, z wyłysieniami, smród z pyszczka... RATUNK

no to kciuki:
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

to za szczesliwa adopcje Twojej tymczaski :) niech znajdzie domek w ktorym bedzie zyla dlugo i szczesliwie :piwa:

kolejne kciuki:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

za pomyslne badania seniorki :piwa:

nastepna seria kciukow:

za to, by kotunia jak najszybciej mogla znalezc sie u Ciebie

nastepnie seria:

za DS dla ktorego wiek kotuni nie bedzie miau znaczenia

ta seria kciukow:

za wszelka pomoc dla kici :piwa:

i ostatnia seria kciukow:

za pomyslny caloksztalt ;) :piwa:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pon cze 11, 2012 17:21 Re: Stara, chuda, z wyłysieniami, smród z pyszczka... RATUNK

ja dołączam z kciukami :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :D
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon cze 11, 2012 17:24 Re: Stara, chuda, z wyłysieniami, smród z pyszczka... RATUNK

Jak będzie nr konta to i od jednej zazegarowanej przeze mnie forumowiczki wpadnie wpłata-nie chciałam kasy za zegar,dziewczyna obiecała wpłacić na kota wskazanego przeze mnie-pokazałam jej koteńkę.
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pon cze 11, 2012 17:27 Re: Stara, chuda, z wyłysieniami, smród z pyszczka... RATUNK

:D :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

myslę, ze jeżeli dt jest zakocony a koty mają testy to kotenka też powinna miec testy fiv/felv. A reszta badań to już wg uznania marta_kociara.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pon cze 11, 2012 17:35 Re: Stara, chuda, z wyłysieniami, smród z pyszczka... RATUNK

Dziewczyny, dajcie mi admina wydarzenia na FB.

No to ja widzę, że wstępne deklaracje są, więc kicię można do weta pomału pakować. Będzie stres, bo mam maluchy w domu. Jak wrócę, to chyba szczotką ryżową będę się szorować 8O :ryk: Naprawdę, boję się grzybicy jak ognia. Nie chodzi o mnie, ale o moją 5 kotów + wielkie psisko.
Obrazek

kinia098

Post » Pon cze 11, 2012 17:43 Re: Stara, chuda, z wyłysieniami, smród z pyszczka... RATUNK

Angalia pisze:http://www.facebook.com/events/#!/events/169559119840940/?context=create
To wydarzenie staruszki na facebooku. Prosze udostepniać :ok:

Tu jest admin :D
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pon cze 11, 2012 17:50 Re: Stara, chuda, z wyłysieniami, smród z pyszczka... RATUNK

kinia098 pisze:Dziewczyny, dajcie mi admina wydarzenia na FB.

No to ja widzę, że wstępne deklaracje są, więc kicię można do weta pomału pakować. Będzie stres, bo mam maluchy w domu. Jak wrócę, to chyba szczotką ryżową będę się szorować 8O :ryk: Naprawdę, boję się grzybicy jak ognia. Nie chodzi o mnie, ale o moją 5 kotów + wielkie psisko.

a możesz ja jakoś izolować? Wtedy wystarczy jak będziesz idąc do niej używac jednorazowych rękawiczek i mieć jakieś wierzchnie np. jednorazowe, ale niekoniecznie ubranie i kapcie w których będziesz tylko w jej pomieszczeniu. Transporter domestosem albo - drogi - virusolve.

Marzenia11

Post » Pon cze 11, 2012 17:53 Re: Stara, chuda, z wyłysieniami, smród z pyszczka... RATUNK

Kinia zaraz wejdę na fb i zrobię sie amninem. Popraw wszystko to co bedziesz uważała do poprawienia. To jest moje drugie wydarzenie :oops:
ObrazekObrazekObrazek

Angalia

Od: Sob mar 31, 2012 9:00

Post » Pon cze 11, 2012 18:54 Re: Stara, chuda, z wyłysieniami, smród z pyszczka... RATUNK

Marzenia, w mojej wielkiej klatce siedzą maluchy. Do łazienki jej nie wezmę, bo to za duże ryzyko. Nie mam jak :( Boję się naprawdę, że zniosę to dziadostwo do domu.

Mamy deklarację 50zł :) :1luvu:
Obrazek

kinia098

Post » Pon cze 11, 2012 18:59 Re: Stara, chuda, z wyłysieniami, smród z pyszczka... RATUNK

Organizacja świetna cioteczki! :ok:
Gdyby potrzebny był jakiś bazarek, dajcie znać.

ciotka59

Od: Sob sie 15, 2009 15:32

Post » Pon cze 11, 2012 19:09 Re: Stara, chuda, z wyłysieniami, smród z pyszczka... RATUNK

Pomyślę, jak i co tu zrobić, żeby było dobrze...
Obrazek

kinia098

Post » Pon cze 11, 2012 20:30 Re: Stara, chuda, z wyłysieniami, smród z pyszczka... RATUNK

To ja podrzucę wyżej :!: :!: :!: :!:
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

[poprzednia][następna]