FIONA ALIAS ZUBER JUZ W DS - u Meksykanki!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 10, 2012 17:52 Re: FIONA - rodowodowa Maine coon schron Starogard Gdański

Jeżeli osoby decyzyjne się zgadzają i dadzą radę "wyciągnąć" koteczkę to chyba wszystko jest lepsze od schronu!!!
Ja jestem za.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Czw maja 10, 2012 17:57 Re: FIONA - rodowodowa Maine coon schron Starogard Gdański

Rozumiem, że cały czas mamy koncepcję zabrania też Zdzisława? Będzie to możliwe? Szkoda by było organizować dla niego osobny transport.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

spinca

Od: Pon paź 19, 2009 12:49

Post » Czw maja 10, 2012 17:59 Re: FIONA - rodowodowa Maine coon schron Starogard Gdański

7ksiezyc pisze:moj TZ w sobote jedzie do Wawy (od strony Gdanska)
od nas do schroniska jest rzut beretem - moglby do Ciebie dowiezc koteczke ( a odebrac ja w sobote rano ze schronu)

Jestem za.

Poczekajmy na informację od ilonajot.

meksykanka - musisz kotkę odizolować w odrębnym pokoju. I być spokojna i ostrożna w jej obsłudze. MCO to duże koty.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Czw maja 10, 2012 17:59 Re: FIONA - rodowodowa Maine coon schron Starogard Gdański

spinca, mialam wlasnie pisac u Ciebie na watku i u Zdzislawa ze moglby zabrac i Zdzislawa ale mnie ubieglas
7ksiezyc

Post » Czw maja 10, 2012 18:02 Re: FIONA - rodowodowa Maine coon schron Starogard Gdański

7ksiezyc pisze:spinca, mialam wlasnie pisac u Ciebie na watku i u Zdzislawa ze moglby zabrac i Zdzislawa ale mnie ubieglas

A tak jakoś tu zaczęłam pisać to i tu się przypomniałam. Byłoby fantastycznie gdyby się to udało zgrać.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

spinca

Od: Pon paź 19, 2009 12:49

Post » Czw maja 10, 2012 18:07 Re: FIONA - rodowodowa Maine coon schron Starogard Gdański

MariaD pisze:
meksykanka - musisz kotkę odizolować w odrębnym pokoju. I być spokojna i ostrożna w jej obsłudze. MCO to duże koty.

Co do izolacji w odrębnym pokoju, tak sobie to wyobrażałam.
Co do spokoju, postaram się (w razie czego będę informować). Mila nie jest dużym kotem, ale ma "defekty" w ośrodkowym układzie nerwowym, oprócz epilepsji ma ataki agresji albo paniki... i wykonuje "taniec z szablami". Jest pod opieką neurologa ale staramy się jeździć z nią do weta jak najrzadziej (bardzo trudno ją zabrać, wiąże się to dla niej z ogromnym stresem, dla wetów zresztą też, z wiadomych przyczyn).
Jestem histerykiem, wylałam przez nią morze łez, ale nauczyłam się pokory, cieszenia się tym co jest...

Oczywiście uwagi, zalecenia, porady są bardzo mile widziane.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Czw maja 10, 2012 18:53 Re: FIONA - rodowodowa Maine coon schron Starogard Gdański

Jedyne co mogę powiedzieć to ze nasza wetka dojeżdża bez dodatkowych opłat na wizyty domowe, co zaoszczędza kotom stresu, jakbyś chciała to dam Ci namiary. Wetka jest z Legionowa ale pracuje też w Wawie. Trzymam kciuki za sobotni transport obojga kociastych :ok: :ok:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Czw maja 10, 2012 18:59 Re: FIONA - rodowodowa Maine coon schron Starogard Gdański

Rozumiem, że chodzi o to, że wetka mogłaby zbadać Fionę?

Niestety, nadal nie ma pewności, czy kociaste wyjadą.
Przynajmniej nie ma potwierdzenia.
Czekamy.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Czw maja 10, 2012 19:22 Re: FIONA - rodowodowa Maine coon schron Starogard Gdański

Wszystko jest na jak najlepszej drodze do tego by wyjechały. Teraz wszystko zależy od TŻ 7księżyc. Jestem po rozmowie tel. z ilonakot.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Czw maja 10, 2012 19:25 Re: FIONA - rodowodowa Maine coon schron Starogard Gdański

Ooooo :ok:
Bo ja się martwiłam, że zatrzymają kotkę na kwarantannie.

Gdyby TŻ 7księżyc tak wolał, może przekazać nam oba kociaste a my dowieziemy Zdziśka. Najważniejsze, żeby wytargać je ze schronu.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Czw maja 10, 2012 19:27 Re: FIONA - rodowodowa Maine coon schron Starogard Gdański

meksykanka pisze:
MariaD pisze:

Jest pod opieką neurologa ale staramy się jeździć z nią do weta jak najrzadziej (bardzo trudno ją zabrać, wiąże się to dla niej z ogromnym stresem, dla wetów zresztą też, z wiadomych przyczyn)

napisalam apropo tego co napisalas o swojej kotce, jednak Fione też by mogla zbadac-zna sie na kotach, podaje linka do jej strony tam masz numer komorki, moze kiedys sie przyda, jakbys dzwonila powiedz ze masz numer od opiekunki jej podopiecznych Leosia i Chrupki :)

http://www.agnieszka-kanska.pl/
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Czw maja 10, 2012 19:30 Re: FIONA - rodowodowa Maine coon schron Starogard Gdański

meksykanka pisze:Ooooo :ok:
Bo ja się martwiłam, że zatrzymają kotkę na kwarantannie.

Gdyby TŻ 7księżyc tak wolał, może przekazać nam oba kociaste a my dowieziemy Zdziśka. Najważniejsze, żeby wytargać je ze schronu.

super to tak by bylo extra bo moglby się nie wyrobic na swoje spotkanie
czyli co mozna je odbierac w sobote rano? bo TZ musi o 10:30 wyjezdzac juz w trase
7ksiezyc

Post » Czw maja 10, 2012 19:33 Re: FIONA - rodowodowa Maine coon schron Starogard Gdański

MariaD pisze:Wszystko jest na jak najlepszej drodze do tego by wyjechały. Teraz wszystko zależy od TŻ 7księżyc. Jestem po rozmowie tel. z ilonakot.

TZ jedzie na pewno, pozostaje wiec tylko odebrac Fione i Zdziśka i w drogę

poczekamy az ilonaj sie tu pojawi potem powymieniamy się tel i w sobotę popl;udniu koty beda na Wawie
7ksiezyc

Post » Czw maja 10, 2012 19:33 Re: FIONA - rodowodowa Maine coon schron Starogard Gdański

Jeżeli jest zgoda to tak.
Ja bym Ci podała namiary na PW.

Wymieniłabym też ze spincą namiary na PW i jakoś by się sprawę dograło.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

dobra to na pw powymieniamy się tel i bedziemy w kontakcie
Ostatnio edytowano Czw maja 10, 2012 19:38 przez 7ksiezyc, łącznie edytowano 2 razy
7ksiezyc

[poprzednia][następna]