H2E2- związek czystej miłości

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 08, 2012 9:06 Re: H2E2- koty na szóstkę

u mni ena blacie jakby jeszcze koty weszly to by nie bylo jak co kolwiek zorbic czy pokroić (no chyba ze ich :oops: )
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Nie sty 08, 2012 20:13 Re: H2E2- koty na szóstkę

Normalnie to kicie spokojnie siedzą obok i obserwują, ale jak mnie długo nie ma to za wszelką cenę chcą bym zwróciła na nie uwagę. Dzisiaj Hans grzecznie siedział na lodówce i patrzył co też ja robię. A robiłam sporo- dwie sałatki, kotlety z wkładką(dwa rodzaje).

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Nie sty 08, 2012 20:26 Re: H2E2- koty na szóstkę

Helga właśnie buszuje w komodzie- wciska się przez szparę i wywala bluzki. Widać, ze sprawia jej to wielką frajdę :D

sunshine

Post » Pon sty 09, 2012 13:37 Re: H2E2- koty na szóstkę

Shalom udało mi się namówić HSB na kupno zabawki- wybrał ten drewniany tunel z mnóstwem dziurek. Niedługo przyjdzie i zdam relację(może nawet uda mi się kilka fotek zrobić).

sunshine

Post » Pon sty 09, 2012 13:47 Re: H2E2- koty na szóstkę

Pozdrawiamy poniedziałkowo :)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon sty 09, 2012 14:03 Re: H2E2- koty na szóstkę

A ja kupiłam ten plastikowy w końcu :mrgreen: tez niedługo przyjdzie. A zdecydowałam się na niego, bo można dokupić kolejne części, a w tym drewnianym póki co w zooplusie mają tylko ten zakręt czy jakoś tak, nie wiadomo czy potem by coś było...A mam zamiar rozbudować im tą frajdę jak się spodoba. Acha, za plastikowym przemawiał u nas fakt, że Konan próbuje rozgryźc na kawałki, rozszarpać, rozwalić wszystko co tekturowe czy cienkie drewniane. I bałam się że te deseczki będą właśnie delikatne i go skuszą :twisted:
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Pon sty 09, 2012 14:24 Re: H2E2- koty na szóstkę

shalom pisze:...A mam zamiar rozbudować im frajdę jak się spodoba. ..

tę - jak już o czystości polszczyny około łódzkiej ;)

zgubiłam wątki Sunshine :oops: nie ma casu, nie ma casu, krucabomba!
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon sty 09, 2012 14:34 Re: H2E2- koty na szóstkę

Georg-inia pisze:

Czyli, że która łódzka?
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Pon sty 09, 2012 14:47 Re: H2E2- koty na szóstkę

shalom pisze:
Georg-inia pisze:

Czyli, że która łódzka?

zależy :) ja urodzona na Starych Bałutach, do 6-go roku życia mieszkałam tam, potem się przeniosłam na... stare Polesie :lol: ale staram się wyplenić wszystkie naleciałości, świra mam na tym punkcie, niestety czasem mi się "żeśmy" wyrwie :( A wg opinii różnych obcokrajowców - Łódź ma piękny, czysty język :ok:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon sty 09, 2012 15:03 Re: H2E2- koty na szóstkę

Ja się nie znam, polonistka ze mnie żadna :wink: Świra też nie mam na tym punkcie, w zasadzie moją uwagę zwróciły tylko te końcówki bez "i" i chyba tylko dlatego, że trochę głupio brzmią, źle mi się tego słuchało. Inne określenia na coś itp po prostu przyjmowałam do wiadomości. U mnie w rodzinie zawsze były jakieś naleciałości ze względu na różne pochodzenie.
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Pon sty 09, 2012 15:24 Re: H2E2- koty na szóstkę

Ja mam hopla na punkcie "ą" zamiast "om", np "powiedz chłopaką", "przyniosłam kotą" itd :strach:
Czytałam kiedyś, że spora część infolinii i call center ma swoje siedziby we Wrocławiu, ze względu na stosunkowo największą czystość i uniwersalność języka.

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Pon sty 09, 2012 15:24 Re: H2E2- koty na szóstkę

Inga odnalazłaś nas? Ale fajnie :ok:
Ja nie mam wykształcenia polonistycznego i często robię błędy- w moim rejonie mówiło się aby zamiast tylko(np aby chleb pani kupuje? aby głowa mu wystaje nad stół, itp). Co do tę, tą to zawsze mam wątpliwości :roll:

sunshine

Post » Pon sty 09, 2012 15:55 Re: H2E2- koty na szóstkę

W moim regionie jest podobno niewiele naleciałości, wiec błędy jakie robię są chyba moimi osobistymi :twisted: a jak jestem zmęczona to mówić jak Kali czasem :twisted: :lol:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Pon sty 09, 2012 16:43 Re: H2E2- koty na szóstkę

Pasibrzucha pisze:Czytałam kiedyś, że spora część infolinii i call center ma swoje siedziby we Wrocławiu, ze względu na stosunkowo największą czystość i uniwersalność języka.

Niewykluczone - pisałam już kiedyś, że jak studiowałam (byli ludzie z różnych stron Polski) to wszyscy dziwili się, że tak ładnie mówię po polsku. A po prostu u nas (to znaczy na Ziemiach Odzyskanych) musieliśmy wypracować sobie jeden uniwersalny język, żeby się dogadać. w szkołach uczyli wiadomo - literacko, gwara się nie wykształciła i tak już nam zostało. A łapie się bardzo szybko takie rzeczy - jak mieszkałam parę lat w Poznaniu to też śpiewałam :lol:
Shalom, polonistką nie jesteś ale niestety - będziesz pisała opinie i takie tam - trzeba zwracać uwagę na poprawność, niestety 8)

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Pon sty 09, 2012 17:07 Re: H2E2- koty na szóstkę

Jak będę je pisać ręcznie to będzie dobrze :wink: gorzej z wersją elektroniczną, pisząc na kompie robię błędy, których nie robię pisząc odręcznie :roll:
Obrazek

Obrazek

shalom

[poprzednia][następna]