PIĘKNA I TRZY BESTIE...moje słońce zgasło.....

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 02, 2011 11:11 Re: PIĘKNA I CZTERY BESTIE.....wątek z nadzieją na lepsze jutro.

Powodzenia :ok:

O, Bianka - kogo to moje cudne ślipka widzą? 8)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro lis 02, 2011 11:15 Re: PIĘKNA I CZTERY BESTIE.....wątek z nadzieją na lepsze jutro.

Dziewczyny, a może na allegro cegiełkę zrobić na Gosi, po złotówce...
Nie znam się zupełnie, może któraś z Was ma większe doświadczenie...

rapsodia82

Od: Nie sty 03, 2010 14:55

Post » Śro lis 02, 2011 11:18 Re: PIĘKNA I CZTERY BESTIE.....wątek z nadzieją na lepsze jutro.

Bardzo dobry pomysł :ok:

Mruczeńka1981 właśnie zrobiła dla Pixelka i Perełki: http://allegro.pl/show_item.php?item=1912332966

Roześlijcie proszę :oops:

Erin

Post » Śro lis 02, 2011 11:46 Re: PIĘKNA I CZTERY BESTIE.....wątek z nadzieją na lepsze jutro.

o rany a co my takie zaspane? Gina i Lilka , no i DUża ;-)
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Śro lis 02, 2011 11:59 Re: PIĘKNA I CZTERY BESTIE.....wątek z nadzieją na lepsze jutro.

Erin, a mogłybyście zrobić dla Gosi? Może ze zdjęciem Wiktora i jego rany...
Ja zupełnie nie wiem jak :oops:

rapsodia82

Post » Śro lis 02, 2011 12:02 Re: PIĘKNA I CZTERY BESTIE.....wątek z nadzieją na lepsze jutro.

Ja nie robię, bo to musi ktoś z fundacji - tylko te organizacje mają prawo do publicznej zbiórki pieniędzy, prywatne osoby - nie.

Generalnie trzeba napisać kilka zdań o zwierzaku i dołączyć kilka zdjęć.
A potem, jak się uzbiera jakaś kwota, wziąć od weta na tę kwotę fakturę.

Erin

Post » Śro lis 02, 2011 12:35 Re: PIĘKNA I CZTERY BESTIE.....wątek z nadzieją na lepsze jutro.

Rachunki Gosia ma, więc o fakturę nie będzie trudno. Tylko z tą fundacją...podobno w Częstochowie nie najlepiej z tym.

rapsodia82

Post » Śro lis 02, 2011 12:46 Re: PIĘKNA I CZTERY BESTIE.....wątek z nadzieją na lepsze jutro.

Napiszcie do Mruczeńki1981.

Erin

Post » Śro lis 02, 2011 13:20 Re: PIĘKNA I CZTERY BESTIE.....wątek z nadzieją na lepsze jutro.

się melduję i kibicuję i :ok: :ok: utrzymuję :D
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro lis 02, 2011 14:20 Re: PIĘKNA I CZTERY BESTIE.....wątek z nadzieją na lepsze jutro.

ja też wysyłam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: na odległość - za Małgosię, Wiktora i Punia...!!! :ok: :ok: :ok: :ok:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Śro lis 02, 2011 14:24 Re: PIĘKNA I CZTERY BESTIE.....wątek z nadzieją na lepsze jutro.

Małgoś, nieustające :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Śro lis 02, 2011 16:21 Re: PIĘKNA I CZTERY BESTIE.....wątek z nadzieją na lepsze jutro.

No tak, zostawić Was na parę dni samych, to człowiek ma 30 stron do przeczytania...
Melduję się na nowym wątku, trzymam kciuki za całą bandę i donoszę, że jutro lub pojutrze robię przelew :]

kotbert

Od: Śro lip 19, 2006 20:44

Post » Śro lis 02, 2011 16:27 Re: PIĘKNA I CZTERY BESTIE.....wątek z nadzieją na lepsze jutro.

A gdzie to lepsze jutro?

Nie u mnie i nie dla mnie, oj nie :(

Jedyną dobrą wiadomością dziś jest poziom kreatyniny u Kitki, ale cała reszta...

Zbieram na Zylexis...
najszczesliwsza

Post » Śro lis 02, 2011 19:19 Re: PIĘKNA I CZTERY BESTIE.....wątek z nadzieją na lepsze jutro.

Gosiu jak dzisiaj Wiktor? I jak ty się trzymasz?

Rozmawiałam dzisiaj z moim wetem o Wiktorze. Postara się pomóc chociaż radą, tylko potrzebuje dokładnych danych o lekach jakie Wiktor dostał na ropień i co dostaje teraz.
Jego ostrożne wnioski z mojego opisu całej sytuacji (podałam też wyniki, to sbie akurat zapisałam):
ugryzienie przez owada jest bardzo prawdopodobne, Wiktor musiał już być osłabiony, więc wdała się infekcja, która mogła szybko pogorszyć stan nerek. Nie wykluczone, że nerki już wcześniej nie pracowały jak trzeba, a infekcja je szybko osłabiła. Ale mówi, że wygląda mu to na ostrą niewydolność nerek i mimo wyników widzi szansę na uratowanie Wiktora.
Długo mu opowiadałam co wiem, ale jakbyś Małgoś napisała takie podumowanie - choroby, leki, terminy...Wiek i to że jest wychodzący już powiedziałam.

Szkoda Małgosiu, że nie możesz tu przyjechać. A może możesz? na kilka dni ?
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Śro lis 02, 2011 19:34 Re: PIĘKNA I CZTERY BESTIE.....wątek z nadzieją na lepsze jutro.

Stan Wiktorka mojego nie poprawia sie jakos bardzo widocznie, ale i nie pogarsza drastycznie.
Czasem je. Pije. Wychodzi na siku, myje łapki...teraz drzemie.

Cioteczki, przepraszam, że tak późno, ale długo byłam na cmentarzu.
Z Puniem trafiłam na przerwę w sterylkach, po wielkim rotweilerze, a przed czarnym labradorem.
Coś go musiało zakłuć w prawego pultaska od spodu, mogło sie to zdarzyć nawet przy jedzeniu trawki.
I oczywiście co? Oczywiście ropień. Na szczęście nie ząb.
Ale został wyczyszczony, dostał Synergal + tablety do domku, i problem zniknie.
Został zważony- z przyjemnością informuję, że waga mojego Pusia podniosła sie o kolejne 300g :mrgreen: .
Wetki przez te sterylki nie miały czasu, żeby mu zrobić bio, ale morfologię mi zrobiły na miejscu.
Wyniki Punia są książkowe :D .
Troszeczkę wyższe leukocyty, ale to przez ten stan zapalny.
Poza tym jest pokazowy :mrgreen: .
Jakże ja się cieszę :D :D :D !
Dziewczyny, ze względu na brak czasu dr. Piątkowska nie wydrukowała mi dzisiaj paragonu, ale obiecała w piątek wypisać mi wszystkie dotychczasowe koszty leczenia moich kotów. Jeśli ktoś chciałby, to podam nr tel. do poradni i upoważnie dr. Piątkowską do udzielenia wszystkich informacji.

Marysiu, bardzo bym chciała, ale na razie Wiktora nie zostawię...
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

[poprzednia][następna]