Ptachu ['] 3. Żegnaj wspaniały kocie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 25, 2011 22:55 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

Ptachu uważaj na siebie :| Niekontrolowane loty to nic dobrego :|
zmartwiony Badylek
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Sob mar 26, 2011 5:50 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

Ptachu, ty lepiej nie fruwaj, jak się źle czujesz.
Trzymam łapki za następną kotkę. W naszej toalecie ciągle jest ta sama, wczoraj była z dużą w gabinecie i została zaszczepiona. Teraz musi trochę odpocząć po szczepionce. Ciocia wet powiedziała, że się bardzo ładnie zagoiła.
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob mar 26, 2011 16:32 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

Duża rano pojechała na działki tak jak umówiła się z karmicielką, ta już na nią czekała cała zadowolona, bo przyszła kotka, która rzadko przychodzi i udało jej się złapać ją i to samej. Duża zabrała koszyk równie ucieszona, co karmicielka i pojechała, do doc, kotka dostała narkozę i na stół, i wtedy okazało się, że ta kota to Kocurek, ponieważ już dostał narkozę to Duża zdecydowała, że pozbawiamy go jajek, ale w między czasie zadzwoniła do karmicielki, z pytaniem czy nie da się jeszcze jakiejś kotki dziś złapać, niestety reszta już nakarmiona. Karmicielka jak usłyszała, że to kocur to nie pozwoliła go kastrować, ale Duża jej powiedziała, że za późno, bo już jest bez jajek, karmicielka się nie zgada na kastracje kocurów.
Kocurek został wykastrowany i dostał preparat na karm na robaki, bo jest bardzo mocno zarobaczony, prze tydzień będzie siedział w klatce, bo Duża przed wypuszczeniem musi go wyleczyć, chłopak ma katar i będzie dostawał w jedzeniu antybiotyk.
Kotka, którą miała złapać karmicielka jest niemal identyczna jak ten, kocurek, to jego matka, Duża jest trochę smutna, bo wolałaby, aby złapała się kota, bo te pilniejsze i nie na wszystkie ich sterylki ma pieniądze, za kocurka zapłaciła 70zł i jest do tyłu z kolejną kotką. W przyszłą sobotę Duża będzie łapała dwie kotki, bo ma jeszcze tą jedną sterylkę z FFA Łódź i zostało jej 115 zł ze zbiórki formowej, jeszcze nie wie, za co wysterylizuje resztę kotek, ale tym będzie się martwić jutro ;)

Duża zabrałam tego niby kota Dolly na pobranie krwi, doc na miejscu otworzyła szeroko paszczę Dolly i zrobiła tak 8O , po czym kazała też zaglądać Dużej, zerknęła i zrobiła tak 8O 8O 8O nie ma guzka, zniknął, tak po prostu go nie ma, są jakieś ślady na samym języku, ale doc mówi, że to mogą być zabliźnienia po poprzedniej operacji, ależ się Duża cieszy.
Nie spodziewały się aż takiego efektu po kuracji sterydem, trzymajcie mono kciuki za małą, aby guzek nie odrastał.

Ptachu
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Sob mar 26, 2011 17:02 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

Ale jaja! :oops:

Kciuki bardzo mocno!

Mru
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Sob mar 26, 2011 18:36 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

Bardzo prosimy z Dużą jeśli ktoś jeszcze nie głosował oddajcie głos na schronisko w Radomsku.
Zwierzęta tam umierają z głodu a pani prezydent nie widzi problemu i mówi, że schronisko to nie hotel :(

http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=13353

Ptachu z Dużą
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Sob mar 26, 2011 18:47 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

iwcia pisze:Bardzo prosimy z Dużą jeśli ktoś jeszcze nie głosował oddajcie głos na schronisko w Radomsku.
Zwierzęta tam umierają z głodu a pani prezydent nie widzi problemu i mówi, że schronisko to nie hotel :(

Ptachu z Dużą

Tak, juz glosowalismy na Radomsko.
I prosilismy zaprzyjaznionych.

Mru
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Post » Sob mar 26, 2011 20:55 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

Dorota pisze:
iwcia pisze:Bardzo prosimy z Dużą jeśli ktoś jeszcze nie głosował oddajcie głos na schronisko w Radomsku.

Ptachu z Dużą

Mru

Dzięki Mru,
na ciebie zawsze można liczyć :D

Wyprowadzamy się z Dużym
Duża "katuje" Vivaldiego :roll:
Ale to i tak lepsze od wczorajszego Wagnera i Cwału Walkirii :?

Ptachu

iwcia

Post » Sob mar 26, 2011 21:27 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

My z Dużą nie możemy zagłosować, cały czas nam błąd wyskakuje :(

Dużej nie było w domu od 6 rano i dopiero wróciła i jestem na nią zły!
Miauczę i nawet ją użarłem, niech ma za swoje!
Ja nie lubię być sam :oops:

Badylek
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Post » Sob mar 26, 2011 21:39 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

caldien pisze:My z Dużą nie możemy zagłosować, cały czas nam błąd wyskakuje :(

Dużej nie było w domu od 6 rano i dopiero wróciła i jestem na nią zły!
Miauczę i nawet ją użarłem, niech ma za swoje!
Ja nie lubię być sam :oops:

Badylek

Badylku, Duża powinna ci zorganizować kociego kolegę.
Fajnie mieć kumpla z którym można uprawiać zapasy :D
Nie jest się samym gdy Duża wychodzi

Ptachu

iwcia

Post » Sob mar 26, 2011 21:48 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

iwcia pisze:
Dorota pisze:

Ptachu z Dużą

Mru

Dzięki Mru,
na ciebie zawsze można liczyć :D

Wyprowadzamy się z Dużym
Duża "katuje" Vivaldiego :roll:
Ale to i tak lepsze od wczorajszego Wagnera i Cwału Walkirii :?

Ptachu

:lol:

My dzis katujemy Bolero Ravela :roll:

Wole jednak Campanelle Paganiniego.

Mru

Dorota

Post » Sob mar 26, 2011 22:22 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

Dzisiaj udało mi się zagłosować, wczoraj próbowałam kilkakrotnie i wyskakiwał mi błąd.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Nie mar 27, 2011 17:23 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

iwcia pisze:

Ja już lepiej, Duża się o mnie bardzo martwiła, bo atak mnie złapał jak spałem w naszym kocim gnieździe to taki odpowiednik bocianiego gniazda i spadłem z niego na podłogę, trochę przy tym się poobijałem, ale już jest lepiej.

Ptachu

:strach: :strach: :strach:

iwcia pisze: Wyprowadzamy się z Dużym
Duża "katuje" Vivaldiego
Ale to i tak lepsze od wczorajszego Wagnera i Cwału Walkirii

...a u nas Apocalyptica i Ozzy... Zastanawiam się czy to dlatego, że Duża się wściekła bo kupiła w sklepie internetowym całą paczkę jakiegoś świństwa, którego jeść nie będziemy... co z tego, że twierdzi że to drogie i miało być dobre... :evil:
Principessa odęta
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Nie mar 27, 2011 17:28 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

A ten bandyta Duduś w odwecie buchnął pół kiści winogron i jakoś tak mu wpadło pod kanapę :twisted:
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Nie mar 27, 2011 17:29 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

Duża myśli nad kotlegą, ale nie zależy to tylko i wyłącznie od niej... Ja też nie wiem czy byłbym się dobrze czuł wtedy, tam gdzie mieszkałem wcześniej była kotka i się z nią nie dogadywałem, biła mnie :oops:

Jak się dzisiaj Ptachu czujesz?
I wiesz może, jak się miewa Miś? Duża pyta...
ObrazekObrazekObrazek

caldien

[poprzednia][następna]