Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 09, 2011 14:07 Re: Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

he he :mrgreen: Chętnie obejrzymy takie dyskusje. Moja Zuza (odpowiednik mmk'owej Yuki i AYOwego B) lubi sobie pogadać wydając niestworozne dzwięki na moej pytania. Dzwieki sa nie do powtórzenia, od cichego "griiiii ...?" po te jej niespozyte "mia-u?" albo niesamowite terkocące ni to "chraaaa" ni to "kr-a" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: . Tak czy siak gadulstwo jak dwa diabły :twisted:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Śro mar 09, 2011 14:43 Re: Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

Cudowne som takie rozgadane koty...mój Korek też dyskutuje, tyle, że jest monotematyczny..."miska jest pusta", "wrzuc coś dobrego do miski", "nie chcę chrupek, daj mi mięsko", "dlaczego tak mało, oszczędzasz na kotach ?"...itp, ale i tak uwielbiam gadajace futrzaki :1luvu:
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Śro mar 09, 2011 14:52 Re: Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

Czyli Korek Basicy jest z gatunku kotów marudzących :wink:
Yuki jest kotem żądającym pieszczot i czasem jedzenia, jak nie zauważę, że miska jest pusta :wink:
Rosen, podobnie jak Zuza Psiamy prowadzi rozmowy - opowiada, odpowiada i zadaje pytania.
Kuba gada tylko sam do siebie jak ma głupawkę, ale jego dźwięki są nie do powtórzenia :lol: Najbliższym określeniem jest ćwierkanie, albo świergotanie :wink: I śpiew - takie przeciągnięte po pełnej skali miiiiiiiiiiiiaaaaaaaaaauuuuuuuuuuu

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Śro mar 09, 2011 14:54 Re: Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

Jesooo, Mru tez gada jak najęta i też dźwięków jakie wydaje nie potrafię odtworzyć :oops: Grrr, mrrr, niiau, miau, no takie różne że padać można ze śmiechu :lol:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Śro mar 09, 2011 15:08 Re: Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

Behemot komentuje otaczajacą go rzeczywistość no i oczywiście rozmawia ze mną. Micha w tym wszystkim jest najmniej ważna. Najistotniejszy i najgłośniej komentowany jest ewentualny dyskomfort kotecka :mrgreen:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro mar 09, 2011 17:46 Re: Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

Koty są rewelacyjne! Jak ja mogłam przez tyle lat uważać, że psy są fajniejsze? :roll: Psy owszem są fajne, ale koty są zdecydowanie bardziej inteligentne. I na kocią miłość trzeba zasłużyć, a zawsze bardziej się ceni to, co kosztowało trochę wysiłku :wink:

mmk

Post » Czw mar 10, 2011 9:21 Re: Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

mmk pisze:Czyli Korek Basicy jest z gatunku kotów marudzących :wink:

no żesz musiałam mieć takiego pecha i trafić na marudę :mrgreen:
ale i tak go kocham i nie zamienię na żadnego innego :1luvu:

Basica

Post » Czw mar 10, 2011 10:52 Re: Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

Koty marudy są super!!! Rodzice takiego mają. Ten kot jest wychodzący - lubię na niego patrzeć jak narzeka na naszą powolność siedząc na parapecie lub pod drzwiami czekając na wpuszczenie :lol: Biedny zawsze musi poczekać chwilę dłużej, jeśli ja go wpuszczam :twisted:

mmk

Post » Czw mar 10, 2011 10:57 Re: Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

Lubisz jak Ci pośpiewa? :mrgreen:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Czw mar 10, 2011 12:35 Re: Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

A nie słyszałyście jeszcze mojego dzikota Kleofasa. To starszy Pan, wielki dzentelmen, z nami od półtorej roku, zgarnięty ot spod bloku. Znak szczególny: cztery śruty w cielsku. On najaktywniejszy bywa w nocy. A robi to łążąc po domu bezszelestwnie i znienacka wydający zawodzące dźwięki brzmiące nie inaczej jak "MAU". Robi to donośnym , niskim tembrem. Oprócz tego zawodzi i czekam aż mnie sa siedzi posądzą o utrzymywanie duchów :mrgreen: Musze kiedyś gada nagrać ale łatwe to nie będzie, bo jego oddzywki sa rzadkie i nieoczekiwane i zawsze porze 1-5 w nocy :twisted:

Dla odmiany Rózia nie miauczy to piska. Jak wychodze do pracy codziennie obwieszcza mi swoje piiiiii, piiiiiiii :mrgreen:

Czwarta jest chyba niemową. A nie ! Ona zawodzi i tylko w czasie szczotkowania. Ale tak wyjcuje, że tylko czekać az obrońcy zwierząt się zlecą w końcu :mrgreen:
Obrazek

psiama

Post » Nie mar 13, 2011 18:12 Re: Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

AYO pisze:Lubisz jak Ci pośpiewa? :mrgreen:

Lubię :twisted:

Psiama :ryk: :ryk: :ryk:

mmk

Post » Nie mar 13, 2011 19:06 Re: Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

mmk pisze:Koty marudy są super!!! Rodzice takiego mają. Ten kot jest wychodzący - lubię na niego patrzeć jak narzeka na naszą powolność siedząc na parapecie lub pod drzwiami czekając na wpuszczenie :lol: Biedny zawsze musi poczekać chwilę dłużej, jeśli ja go wpuszczam :twisted:

Sadystka! 8)
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pon mar 14, 2011 10:59 Re: Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

Od razu, że sadystka... :roll: Po prostu lubię, jak kotek śpiewa :twisted: Sadystką będę dziś wieczorem :evil: Koty wariują - coś im się w głowach poprzestawiało i już drugą noc z rzędu nie dają nam spać. Dziś jak wrócę do domu dopilnuję, żeby te potffforry nie spały aż do wieczora :twisted:

mmk

Post » Pon mar 14, 2011 11:23 Re: Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

Wiosna idzie Panie Sierżancie ! :mrgreen:
Obrazek

psiama

Post » Wto mar 15, 2011 13:35 Re: Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

mmk pisze:Od razu, że sadystka... :roll: Po prostu lubię, jak kotek śpiewa :twisted: Sadystką będę dziś wieczorem :evil: Koty wariują - coś im się w głowach poprzestawiało i już drugą noc z rzędu nie dają nam spać. Dziś jak wrócę do domu dopilnuję, żeby te potffforry nie spały aż do wieczora :twisted:

boszeeee....naprawdę masz sadystyczny plan ? czy tylko żartujesz? :ryk:

Basica

[poprzednia][następna]