Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Część 8.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 10, 2010 11:55 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

AYO pisze:Pozwole sobie w takim razie byc ostrożną optymistką - dla Was to też nie byłoby łatwe, takie rozstania 8)

Kiedy wróciłam wczoraj zmęczona do domu (wyszłam wcześniej z pracy, bo i tak nie było ze mnie pożytku :? ), wypuściłam koty do ogrodu, a sama usiadłam ciężko w fotelu, żeby posiedzieć w ciszy, bo głowa mi pękała. Frycek, dla którego świat zewnętrzny nie jest tak fajny jak bycie z człowiekiem, od razu wyrósł koło moich nóg, wskoczył mi na kolana, niemal dał buzi, przytulił się i zaczął mruczeć jak najęty, uświadomiłam sobie, że nie ma takiego opiekuna, któremu umiałabym go powierzyć... To jest absolutnie wyjątkowy kot :1luvu:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Wto sie 10, 2010 11:56 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

MarciaMuuu pisze:Pamiętaj Joasiu, że na forum z reguły piszemy, że na takie dogadanie potrzeba czasu. O broku postepu i radykalnych krokach myśli się wtedy, kiedy leje się krew lub sa bezustanne konflikty np. po miesiącu czy dwóch mieszkania pod wspólnym dachem :ok:

Wiem, Martuś :) . Dlatego dostaną ten czas :ok:
Obrazek

JoasiaS

Post » Wto sie 10, 2010 11:59 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

I tego sie trzymajcie a my tu wagony ciepłych myśli będziemy słać

:ok: :ok:
:ok: :ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Wto sie 10, 2010 12:00 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

Dzięki :lol: :1luvu:
Obrazek

JoasiaS

Post » Wto sie 10, 2010 12:00 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

JoasiaS pisze:
AYO pisze:Pozwole sobie w takim razie byc ostrożną optymistką - dla Was to też nie byłoby łatwe, takie rozstania 8)

Kiedy wróciłam wczoraj zmęczona do domu (wyszłam wcześniej z pracy, bo i tak nie było ze mnie pożytku :? ), wypuściłam koty do ogrodu, a sama usiadłam ciężko w fotelu, żeby posiedzieć w ciszy, bo głowa mi pękała. Frycek, dla którego świat zewnętrzny nie jest tak fajny jak bycie z człowiekiem, od razu wyrósł koło moich nóg, wskoczył mi na kolana, niemal dał buzi, przytulił się i zaczął mruczeć jak najęty, uświadomiłam sobie, że nie ma takiego opiekuna, któremu umiałabym go powierzyć... To jest absolutnie wyjątkowy kot :1luvu:

Boszzz ja już Go kocham :1luvu: :1luvu: :1luvu:

wiesz, myślę sobie że ten Jego stoicki spokój i siła "ojcowska" powodują że się dzieciaki z deka opamiętały, taka mam koncepcję :mrgreen: i mocno zaciskam żeby było już tylko lepiej i lepiej :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

edit: uważam że koty Sznycopodobne z Twego rejonu ( w tym lekko podobny Neryś) mają w sobie życiową mądrość i spokój, ale oczywiście potrafią być zadziorne gdy trzeba :wink:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Wto sie 10, 2010 12:06 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

alus1 pisze:wiesz, myślę sobie że ten Jego stoicki spokój i siła "ojcowska" powodują że się dzieciaki z deka opamiętały, taka mam koncepcję :mrgreen:

A myśmy z Michałem doszli dziś do wniosku, że z Frycka to jest taka trochę cicha woda 8) . Niby łagodny luzak, a Tośka już drugiego dnia poczuła przed nim respekt :wink: . Kropka też wyraźnie złagodniała... Ani się obejrzymy, a będzie rządził całą ekipą :lol:
Obrazek

JoasiaS

Post » Wto sie 10, 2010 12:27 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

No takie wieści to mniód na serce :mrgreen: :1luvu:
Oby wszystkim kotom ten spokój Frycka się udzielił :D :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Wto sie 10, 2010 12:31 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

W końcu skoro przetrwał tę swoją bezdomność w stosunkowo dobrej formie to musi być GOŚĆ :1luvu:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Wto sie 10, 2010 12:50 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

Tośka nie czuje zagrożenia ze strony Frycka, więc nie widzi potrzeby zaczepiania. I tak jej nie odda, więc po co siły marnować ? :twisted:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto sie 10, 2010 12:56 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

Chcesz powiedzieć, że koty nie biją kotek? 8O
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Wto sie 10, 2010 13:08 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

AYO pisze:Chcesz powiedzieć, że koty nie biją kotek? 8O

A skąd, nie ma takiej reguły :lol:
Frycek nie bija kotek (i w ogóle nikogo) :wink:

Michał wczoraj żartował ze mnie, że sama jestem sobie winna, że to dokocenie tak właśnie przebiega :roll: . Podobno kompletnie zepsułam swoje koty, całując po sto razy każdego dnia ich łebki i zapewniając, że są absolutnie wyjątkowe, mądre, kochane i PRZENAJPIĘKNIEJSZE (faktycznie tak im często mówię :oops: ). Teraz one, takie niezwykłe, nie mogą pogodzić się z tym, że mają zamieszkać z jakimiś zwykłymi kotami...

No może... :roll: :wink:
Obrazek

JoasiaS

Post » Wto sie 10, 2010 13:12 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

JoasiaS pisze: Teraz one, takie niezwykłe, nie mogą pogodzić się z tym, że mają zamieszkać z jakimiś zwykłymi kotami...

musisz im wytłumaczyć że te Nowe koty też są niezwykłe :lol:
Tośka z jedynym niepowtarzanym spojrzeniem :wink: :1luvu:
Frycek z pokładami miłości zastępując "prawie" całe stado :1luvu:

alus1

Post » Wto sie 10, 2010 13:17 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

alus1 pisze:
JoasiaS pisze: Teraz one, takie niezwykłe, nie mogą pogodzić się z tym, że mają zamieszkać z jakimiś zwykłymi kotami...

musisz im wytłumaczyć że te Nowe koty też są niezwykłe :lol:
Tośka z jedynym niepowtarzanym spojrzeniem :wink: :1luvu:
Frycek z pokładami miłości zastępując "prawie" całe stado :1luvu:

Chyba ciężko będzie je przekonać po 5. latach indoktrynacji :roll:
To jednak musi potrwać :lol:
Obrazek

JoasiaS

Post » Wto sie 10, 2010 13:20 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

no i zeby sie udalo :lol:
:ok:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Wto sie 10, 2010 13:32 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

JoasiaS pisze:Chyba ciężko będzie je przekonać po 5. latach indoktrynacji :roll:
To jednak musi potrwać :lol:

One są inteligentne więc pięciu lat nie będą potrzebowały :mrgreen:

alus1

[poprzednia][następna]