Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
ka_towiczanka pisze: I ja i domek mieliśmy szczęście że na siebie trafiliśmy.![]()
![]()
ka_towiczanka pisze:W sprawie ewentualnych domków oczywiście będziemy trzymać rękę na pulsie!! W naszym domku koty były wcześniej niż dzieci i wszyscy mają równe prawa i priorytety: ludzie i zwierzaki. Wśród znajomych nie dla każdego jest to tak samo oczywiste.
A Loona to wspaniały zwierzak, idealnie pasujący do naszej rodziny. Tak mogłaby wyglądać relacja:
Nie jestem typowym kotkiem nakolankowym, nie narzucam swojego towarzystwa, w fazach odpoczynku znalazłam już swoje ulubione miejsca do spania na "kociej sofie" pod kaloryferem, ale kiedy chcę się bawić, od razu aktywnie szukam kontaktu z Dużymi ( i Małymi:)). Pięknie aportuję myszki i godzinami chcę żeby je rzucać. Pół nocy grzecznie przesypiam z Dużymi w łóżku, a drugie pół poluję na ich nogi i gryzę je przez kołdrę, a robię to w tak wdzięczny sposób, że nie sposób się na mnie gniewać.
Nie sprawiam żadnych kłopotów, szybko nauczyłam się że tu stoły nie są dla kotów, ale jest wiele innych interesujących miejsc z których nikt nie zganiaJedzenie bezproblemowo - w pierwszych dniach testowali która karma i które puszki mi najlepiej smakują, a Cotton nie jest wybredny. Kuwetka - 100%. Pazury? - no przecież drapak ogólnodostępny. Dzieci - oczywiście! Do póki grzecznie głaszczą i rzucają myszki, jestem na środku i bawię się. Zaczynają się piski i gonienie - umykam w zakątki gdzie mnie nie dosięgną. Agresja? Jaka agresja??? Bawię się pięknie i bardzo delikatnie, nie gryzę, nie drapię, no raz strzeliłam Cottona w papę, gdy się na mnie zamachnął i to chyba tyle. Zresztą od tamtej pory przestał na mnie fukać
Rosnę i pięknieję i jest mi dobrze. I ja i domek mieliśmy szczęście że na siebie trafiliśmy.
![]()
![]()
ka_towiczanka pisze:Taki los, ale najważniejsze że sytuacja opanowana, pacjenci żyć będą, na dzieci moje też zostanie jeszcze trochę grosza i poziom MOICH hormonów stresu tez powoli wraca do normy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 82 gości