BANDA KULAWEGO -przyszła wiosna, rzucamy palenie :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 22, 2009 8:42 Re: BANDA KULAWEGO - brak koncepcji na tytuł. chwilowo.

Femka pisze:Zagrożenie grypą w okresie późnojesiennym występuje co roku i trzeba na nią uważać. To nie sama grypa jest groźna, tylko jej powikłania wynikające z niedoleczenia. Zgodnie z panującą histerią, na okres od listopada do marca należałoby się wyłączyć z życia, nie przyjmować listonosza, a żarcie przyjmować tylko doniesione do domu po wcześniejszej dezynfekcji. O wiele prościej często myć ręce, nie pozwolić sobie nikomu dmuchać, kochać i kasłać w nos :mrgreen: i iść do lekarza (a nie do apteki po gripex), gdy wystąpią pierwsze objawy grypy.

Dzień dobry !
bardzo mi się podobają zasady prewencji przeciwgrypowej Femki :D
Dodałabym- nie latac z byle katarkiem,kaszelkiem do przychodni, bo najłatwiej grypę ( w dziecięcej poradni dodatkowo ospę wietrzną)złapac w kolejce do lekarza.Bezpieczniej zaprosic zaprzyjaźnionego,niekaszlącego i niekichającego lekarza do domu.
Pozdrawiam !
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Nie lis 22, 2009 8:45 Re: BANDA KULAWEGO - brak koncepcji na tytuł. chwilowo.

Pobudkaaaa! :twisted:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Nie lis 22, 2009 9:34 Re: BANDA KULAWEGO - brak koncepcji na tytuł. chwilowo.

Lemoniada pisze:
Femka pisze:Dziewczyny, idę się robić na bóstwo. Zaraz koncert :D

I co? I co? Kogo wyrwałaś? :D

I co, i co? 8)
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Nie lis 22, 2009 9:48 Re: BANDA KULAWEGO - brak koncepcji na tytuł. chwilowo.

Marcelibu pisze:
Lemoniada pisze:

I co, i co? 8)

Ooo ... ciekawskie Ciotki tematu do plotek szukają :twisted:
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Nie lis 22, 2009 10:05 Re: BANDA KULAWEGO - brak koncepcji na tytuł. chwilowo.

Lemoniada pisze:

jakby Ci to powiedzieć... :roll:

:mrgreen:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Nie lis 22, 2009 10:08 Re: BANDA KULAWEGO - brak koncepcji na tytuł. chwilowo.

Femka pisze:
Lemoniada pisze:

jakby Ci to powiedzieć... :roll:

:mrgreen:

Rozumiem. Było ich tak wielu, że nie wiedziałaś, którego wybrać i olałaś? 8)
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Post » Nie lis 22, 2009 10:09 Re: BANDA KULAWEGO - brak koncepcji na tytuł. chwilowo.

NITKA/KARINKA pisze:
Femka pisze:Zagrożenie grypą w okresie późnojesiennym występuje co roku i trzeba na nią uważać. To nie sama grypa jest groźna, tylko jej powikłania wynikające z niedoleczenia. Zgodnie z panującą histerią, na okres od listopada do marca należałoby się wyłączyć z życia, nie przyjmować listonosza, a żarcie przyjmować tylko doniesione do domu po wcześniejszej dezynfekcji. O wiele prościej często myć ręce, nie pozwolić sobie nikomu dmuchać, kochać i kasłać w nos :mrgreen: i iść do lekarza (a nie do apteki po gripex), gdy wystąpią pierwsze objawy grypy.

Dzień dobry !
bardzo mi się podobają zasady prewencji przeciwgrypowej Femki :D
Dodałabym- nie latac z byle katarkiem,kaszelkiem do przychodni, bo najłatwiej grypę ( w dziecięcej poradni dodatkowo ospę wietrzną)złapac w kolejce do lekarza.Bezpieczniej zaprosic zaprzyjaźnionego,niekaszlącego i niekichającego lekarza do domu.
Pozdrawiam !

po pierwsze primo to była literówka :mrgreen:
po drugie się z Tobą zgadzam. Dlatego wspomniałam o ściągnięciu do domu lekarza.
Z objawami też przesadziłam. Do lekarza się zgłoszę natychmiast, gdy poczuję, że z temperaturą coś nie halo (niższa, wyższa), poczuję ból mięśni albo łamanie w kościach. U mnie to twarde dowody czegoś poważniejszego. Zawsze.

O ile latem radzę sobie bez pomocy lekarza, o tyle z sezonową grypą na pewno nie będę igrać.
Ale to wszystko nie jest odkryciem bieżącego roku przecież.
Dzięki, Doktorko :1luvu: :D
Obrazek

Femka

Post » Nie lis 22, 2009 10:10 Re: BANDA KULAWEGO - brak koncepcji na tytuł. chwilowo.

Marcelibu pisze:Rozumiem. Było ich tak wielu, że nie wiedziałaś, którego wybrać i olałaś? 8)
kolejka była taka, że nawet wstępna weryfikacja zabrałaby mi z dwie godziny. A w domu Szczypiorki, więc wróciłam :mrgreen:
Obrazek

Femka

Post » Nie lis 22, 2009 10:13 Re: BANDA KULAWEGO - brak koncepcji na tytuł. chwilowo.

Femka pisze:
Marcelibu pisze:Rozumiem. Było ich tak wielu, że nie wiedziałaś, którego wybrać i olałaś? 8)
kolejka była taka, że nawet wstępna weryfikacja zabrałaby mi z dwie godziny. A w domu Szczypiorki, więc wróciłam :mrgreen:

Normalne. Ja też tak mam :mrgreen: . Nie widzę sensu długiego zastanawiania się, kogo wybrać. Dlatego olewam i myślę sobie wtedy, że zrobię to następnym razem, bo akurat teraz mi się nie chce.

Marcelibu

Post » Nie lis 22, 2009 10:15 Re: BANDA KULAWEGO - brak koncepcji na tytuł. chwilowo.

Femka pisze:Wróciłam z koncertu.
Było miło.
Było ciepło.
Było mądrze.
Było złośliwie :mrgreen:
Było z dystansem.

Było jakoś.
Było o czymś.

Lubię jak jest jakoś i o czymś.
Nawet, jak się pieprzy głupoty.

bry, podoba mi sie relacja z koncertu- bardzo oszczedna w srodkach wyrazu.
Mniej podoba mi sie teoria grupowa czy tam instrukcja jak kto woli- slowo Nie kochac sie nie przejdzie mi przez swiadomosc :twisted:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Nie lis 22, 2009 10:19 Re: BANDA KULAWEGO - brak koncepcji na tytuł. chwilowo.

Femka pisze:(...)
po drugie się z Tobą zgadzam. Dlatego wspomniałam o ściągnięciu do domu lekarza. (...)

Ale przecież wetka NwŚwZ nie ma wizyt domowych? 8)

Marcelibu

Post » Nie lis 22, 2009 10:19 Re: BANDA KULAWEGO - brak koncepcji na tytuł. chwilowo.

przecież zamieściłam sprostowanie o literówce :evil:
kichanie miało być :lol:
Ostatnio edytowano Nie lis 22, 2009 10:20 przez Femka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Femka

Post » Nie lis 22, 2009 10:20 Re: BANDA KULAWEGO - brak koncepcji na tytuł. chwilowo.

Marcelibu pisze:
po drugie się z Tobą zgadzam. Dlatego wspomniałam o ściągnięciu do domu lekarza. (...)

miałam na myśli ludzkiego konowała, a nie dobrego weta :mrgreen:
Obrazek

Femka

Post » Nie lis 22, 2009 10:22 Re: BANDA KULAWEGO - brak koncepcji na tytuł. chwilowo.

Femka pisze:
Marcelibu pisze:

miałam na myśli ludzkiego konowała, a nie dobrego weta :mrgreen:

Zmieniłaś lekarza? 8)

Marcelibu

Post » Nie lis 22, 2009 10:26 Re: BANDA KULAWEGO - brak koncepcji na tytuł. chwilowo.

Sama przecież napisałaś, że Szczypiorkowa wetka nie ma wizyt domowych :twisted:
Obrazek

Femka

[poprzednia][następna]