Glaki tchórz i niebieskie cudo - jest dobrze

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 25, 2009 20:56 Re: Glaki tchórz i niebieskie cudo - szukamy imienia

ale dzięki waszym wskazówkom mamy tok myślenia ukierunkowany - tylko, że każdy inny :roll:

Tyzma

Od: Sob wrz 20, 2008 21:44

Post » Nie paź 25, 2009 21:52 Re: Glaki tchórz i niebieskie cudo - chowamy się za łóżkiem

Tyzma pisze:
bazylica pisze:zaznaczamy sobie terenik :)
piękny niebieski cud :lol:

witaj bazylica, cieszym się z twojego widoku :D

chociaż wy... no szczury się jeszcze cieszą i kot bo ja= jedzenie

bazylica

Od: Wto mar 03, 2009 0:36

Post » Pon paź 26, 2009 17:43 Re: Glaki tchórz i niebieskie cudo - szukamy imienia

i jak tam idzie?będzie to imię? :D
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Od: Czw sie 07, 2008 9:08

Post » Pon paź 26, 2009 21:42 Re: Glaki tchórz i niebieskie cudo - szukamy imienia

Witam wieczorem i deszczowo. Właśnie ze szkolenia wróciłam i padnięta jestem jak nie wiem co. Małe i niebieskie spędziło dzień z córką i TŻ. Wróciłam wzięłam na ręce a toto mruczy gorzej niż traktor. Nic nie słychać. Niestety zdjęcia łapki na razie nie szło zrobić - bo znowu kotek biega a wcześniej jak spał, to mnie nie było :(

Z imieniem nie posuwamy się do przodu - dalej sprawa nie rozstrzygnięta :roll:

Tyzma

Post » Wto paź 27, 2009 7:53 Re: Glaki tchórz i niebieskie cudo - szukamy imienia

POOOBUUUDKAAA!! Wstawać! Imię wymyślać!Obrazek
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Wto paź 27, 2009 17:52 Re: Glaki tchórz i niebieskie cudo - szukamy imienia

Dzień dobry - wstałam wcześnie ale praca mi przeszkadza w życiu normalnie i nie mogłam wejść na forum.
Ale nadrobię, jutro mam zwolnienie lekarskie z racji wcześniejszych dolegliwości pęcherzowych (gucio nic nie przeszło). Przydybię też małego bo jak ja jestem to ciągle się bawi i nie mogę zdjęcia łapek zrobić. Będzie też okazja dopasować imię :)

Tyzma

Post » Wto paź 27, 2009 17:56 Re: Glaki tchórz i niebieskie cudo - szukamy imienia

Tyzma pisze:Wróciłam wzięłam na ręce a toto mruczy gorzej niż traktor. Nic nie słychać.
No z moim niebieskim jest podobnie. Pieszczoch to on raczej nie jest ale jak już mruczy podczas głaskania to firanki mi fruwają  :D A pomyśl może tak nad imieniem: my jak nadawaliśmy swojemu to najpierw obserwowaliśmy jak dokładnie wygląda i jak się zachowuje. Jak był mały to miał nieproporcjonalnie duuuuuże uszy w stosunku do głowy (taki urok rasy). Więc wyglądał jak nietoperz. Ale nietoperz mu nie dasz bo niby jak będziesz na niego wołać? To może z angielskiego "bat", batek, batuś.....ehh.... nie mogliśmy się zdecydować. W końcu dziewczyna wpadła na pomysł aby nazwać go Gacuś. No ta rasa nietoperzy.I zostało Gacuś a żeby było bardziej po rosyjsku to: Gacosław  :D Trochę kombinacji i napewno coś wymyślisz. Powodzenia

Kahalet

Od: Wto paź 27, 2009 16:18

Post » Wto paź 27, 2009 18:04 Re: Glaki tchórz i niebieskie cudo - szukamy imienia

dziękuję za pozdrowienia i witam pięknie Kahalet. Pochwal się swoim kociem :) No właśnie tak kombinuję, że mam propozycje różne i poobserwuję kocinę - zobaczymy co przylgnie :lol:

Tyzma

Post » Wto paź 27, 2009 18:06 Re: Glaki tchórz i niebieskie cudo - szukamy imienia

Pare fotek oraz opis mojego Gacka można znaleźć tutaj:
http://www.purina-one.made-in-mind.pl/d ... to=kahalet

Aha - jeszcze taka rada. Pamiętaj że jest to bardzo aktywna rasa. Potrzebuje dużo ruchu i normalną, nie za dużą (nawet jak się dopomina) porcję jedzenia. Po kastracji taki kot może chcieć jeść za dwóch ale nie wolno mu na to pozwolić bo można kotu zrobić krzywdę.

Kahalet

Post » Wto paź 27, 2009 18:11 Re: Glaki tchórz i niebieskie cudo - szukamy imienia

o matko - on je cały czas ma już wandziołek taki, że szok 8O Myślałam, że mały i tak wsuwa - to co zabierać mu jedzenie? :roll:

Tyzma

Post » Wto paź 27, 2009 18:12 Re: Glaki tchórz i niebieskie cudo - szukamy imienia

Kahalet pisze:Pare fotek oraz opis mojego Gacka można znaleźć tutaj:
http://www.purina-one.made-in-mind.pl/d ... to=kahalet

Jaki fantastyczny :1luvu:

Tyzma

Post » Wto paź 27, 2009 18:15 Re: Glaki tchórz i niebieskie cudo - szukamy imienia

Tyzma pisze:o matko - on je cały czas ma już wandziołek taki, że szok  8O Myślałam, że mały i tak wsuwa - to co zabierać mu jedzenie?  :roll:
A co dajesz swoim kociakom jeść? Bo my dajemy karmę weterynaryjną i 2x dziennie miarką dostaje swoją porcję i ani grama więcej.Wszystko zależy od tego czym karmisz. Na opakowaniu każdej karmy są tabelki, jak dużym kotom (zazwyczaj uzależnione od wagi i wieku) ile czego dawać. Jeśli jednak karmisz jakimiś domowymi metodami to niestety nie wiem jak ci doradzić.Niektóre koty lubią jeść jak odkurzacze i sprawia im to dużą przyjemność. Jednak patrząc w przyszłość, odchudzanie kota działa na niego niedobrze psychicznie.Warto o tym pomyśleć zawczasu.

Kahalet

Post » Wto paź 27, 2009 18:22 Re: Glaki tchórz i niebieskie cudo - szukamy imienia

w zasadzie wszystkie koty mogły jeść ile chciały i żaden gruby nie był nawet po kastracji :roll: Hillsa jedzą i ariona. Czasem kurze i indycze cyce, rybę. Ale może to na razie tak ładuje w siebie, bo Glaki tez teraz więcej je - może boją się, że to drugie im wyje - tym bardziej, że na razie próbują się dogadać. Zobaczymy jak będzie za dwa, trzy dni. Jak apetyt nie osłabnie to będę musiała interweniować. :twisted:

Tyzma

Post » Wto paź 27, 2009 18:25 Re: Glaki tchórz i niebieskie cudo - szukamy imienia

Na razie bym się nie martwiła - młody rośnie. I jesienią koty zawsze więcej jedzą. Moje teraz też podżerają, lekko nabierają wagi i przede wszystkim kłaków.
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Wto paź 27, 2009 18:29 Re: Glaki tchórz i niebieskie cudo - szukamy imienia

No obserwuj. Zresztą nie od wczoraj masz koty to też coś nie coś wiesz na ten temat.
Mi się najbardziej w tej rasie podaba jego towarzystwo... hmmm... po prostu wszędzie. Gdzie nie pójdziesz polezie za tobą.
Ja siedzę przed kompem i pracuje to potrafi i na klawisze "beszczelnie" wejść i się położyć na nich. Jak myję gary w kuchni to wskoczy na ramię i jak papuga patrzy co się dzieję. Jak się kompie w wannie to łazi po krawędzi wanny i się pianą bawi.
No nie nie pozbędziesz się kota. I oczywiście mogę zapomnieć żeby spał dalej niż metr od naszego łóżka. Wolałby na łóżku ale chyba za bardzo się w nocy kręcimy więc ma legowisko zaraz obok łóżka. Tylko nie na ziemi oczywiście bo przecież z tamtąd nie będzie nas mógł kontrolować. Jak mu zrobiliśmy legowisko na podłodze to właził na komodę i na gołych meblach spał byle by nas widzieć. No i w końcu przenieślimy spanie na komodę bo się szkoda kota robiło jak na gołych dechach komody spał.
ehhh.... te kocury. :D

Kahalet

[poprzednia][następna]