Baks ['], Gin i Mundek

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon sie 25, 2008 13:16

JoasiaS pisze:
anna09 pisze:[Proszę o kciuki, aby to nie była grzybica :?

A gdzie tam! Tfu, tfu!!

Kciuki zgodnie z życzeniem są: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Joasia

Bardzo dziękujemy za kciuki :1luvu: Są nam bardzo potrzebne. Od powrotu od weta o niczym innym nie myślę i mam już czarną wizję grzyba u całej naszej trójki :? A za dwa tygodnie ja wyjeżdżam :(

Oby to nie był grzyb...
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Pon sie 25, 2008 13:19

mb pisze:Co do obcinania pazurków, to mogę wpaść w tygodniu około 16-tej lub w sobotę, najchętniej między 13-tą i 14-tą.

Przesyłam Wam pozdrowienia i życzenia, żeby uszko Baksia szybko wróciło do normy :D

Dziękujemy za pozdrowienia i życzenia dla uszka :wink: :D

Mb, chyba musimy poczekać do wyniku badania zeskrobin z Baksiowego uszka, bo jeśli to grzybica, to nie będziemy narażać Ciebie i Twoich dziewczynek. A jesli okaże się, że to nie grzyb, to zapraszamy w najdogodniejszym dla Ciebie terminie - my się dostosujemy :D
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Post » Pon sie 25, 2008 14:33

Żadnych czarnych wizji, tfu , tfu ! Zaczynamy zaklinanie - to zwykła , banalna alergia. Mam nadzieję, że nie na karmę dietetyczną :roll:

Będzie dobrze, nie martw się na zapas :ok:
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Pon sie 25, 2008 14:51

mjs pisze:Żadnych czarnych wizji, tfu , tfu ! Zaczynamy zaklinanie - to zwykła , banalna alergia. Mam nadzieję, że nie na karmę dietetyczną :roll:

Będzie dobrze, nie martw się na zapas :ok:

Dziękuję za zaklinanie :1luvu: Oby pomogło. Jeśli to jest alergia, to raczej nie pokarmowa, bo karmę odchudzającą Baks je dość długo i reakcja alergiczna na nią pojawiłaby się już wcześniej, a innych nowych pokarmów też nie dostawał. Wet mówił, że może być alergia na cokolwiek, nawet na pyłki roślin. Niestety ten grzyb, jako skutek antybiotyku, wydaje się być bardzo realny, stąd te czarne wizje :( Do tego mój wyjazd i obciążenie Ciebie opieką nad nimi i dalszym leczeniem. oraz narażanie na zarażenie...
Buu :crying:

Niech już będzie środa.

anna09

Post » Pon sie 25, 2008 15:06

Uwielbiam grzyby, choć z takimi jeszcze do czynienia nie miałam :wink: Cóż, dostaliśmy kiedyś w prezencie stonkę, to teraz Ty w rewanżu zawieziesz grzybka :lol: Głupio gadam, bo też się trochę denerwuję, ale przecież poradzimy sobie ze wszystkim,trzeba dzielnie stawić czoła rzeczywistości :)

Nie masz w domu clotrimazolum? Można spróbować potraktować uszko tym. Skoro naszej vaginie nie szkodzi, to ucho też to zniesie.
Obrazek

mjs

Post » Pon sie 25, 2008 15:50

mjs pisze:Uwielbiam grzyby, choć z takimi jeszcze do czynienia nie miałam :wink: Cóż, dostaliśmy kiedyś w prezencie stonkę, to teraz Ty w rewanżu zawieziesz grzybka :lol: Głupio gadam, bo też się trochę denerwuję, ale przecież poradzimy sobie ze wszystkim,trzeba dzielnie stawić czoła rzeczywistości :)

Nie masz w domu clotrimazolum? Można spróbować potraktować uszko tym. Skoro naszej vaginie nie szkodzi, to ucho też to zniesie.

Dziękuję za Twoje optymistyczne (pomimo zdenerwowania :wink: ) podejście :D Nie ma wyjście, trzeba będzie sobie z tym poradzić. Głupio mi, że bedę musiała Ciebie tym problemem obarczyć :(

Na razie mam jakąś maść przepisaną przez weta, a jak już będzie wiadomo, czy to grzyb, to na pewno dostaniemy coś specjalnego na niego.

anna09

Post » Pon sie 25, 2008 17:05

Za uszko Baksia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Żeby to nie był grzyb :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

I żeby wytrzymać to napięcie do środy :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Pon sie 25, 2008 19:45

mb pisze:Za uszko Baksia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Żeby to nie był grzyb :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

I żeby wytrzymać to napięcie do środy :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

I moje! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pon sie 25, 2008 20:58

A ja myślę, że to zwykła komarzyca ukąsiła w uszko :!:

Niemniej mocno trzymam kciuki :ok: i życzę zdrówka Baksinemu uchu :)

kciuk

Od: Sob kwi 12, 2008 20:11

Post » Pon sie 25, 2008 22:05

Dziękujemy wszystkim ciociom za kciuki i dobre myśli :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Przez dominujący temat ewentualnej grzybicy po dzisiejszej wizycie u weta zupełnie zapomniałam napisać, że dziąsła Baksia według Pana Doktora wyglądają lepiej niż się spodziewał :D Jeszcze przez jakiś czas będę smarowała dziąsła maścią, ale już tylko raz dziennie. No i oczywiście myjemy ząbki :D

Wklejam trochę zdjęć, bo z grzybicą, czy bez, Baksiu jest śliczny, a Ginuś również jest przystojny 8)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pozdrawiamy wszystkie ciocie i prosimy o dalsze trzymanie kciuków :D

anna09

Post » Wto sie 26, 2008 7:47

Łapeczki podfirankowe - przecudne :lol:

Ja się rozwija TO COŚ ? :roll:

Schudł Baksiu przynajmniej troszeczkę, czy bez dalszych sukcesów?
Obrazek

mjs

Post » Wto sie 26, 2008 7:56

anna09 pisze:

witam, cudnych przystojniaków, we wtorkowy poranek i jak tam zdrówko?
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Wto sie 26, 2008 15:58

mjs pisze:Łapeczki podfirankowe - przecudne :lol:

Ja się rozwija TO COŚ ? :roll:

Schudł Baksiu przynajmniej troszeczkę, czy bez dalszych sukcesów?

Łapeczki przecudne, a firanka... no cóż :wink: :lol:

To coś na moje oko się nie rozwija. Znaczy się nie zauważyłam żadnej zmiany (ani na gorsze, ani na lepsze) od wczoraj. Smarujemy przepisaną maścią według zalecenia dwa razy dziennie i czekamy na jutrzejszy wynik :roll:

Wagi Baksia nie sprawdzałam, bo od poprzedniego ważenie minął tylko tydzień, a zbyt częste ważenie i mały spadek ciała działa demobilizująco :wink:

iwona_35 pisze:witam, cudnych przystojniaków, we wtorkowy poranek i jak tam zdrówko?

Witamy ciocię Iwonę :D Chłopakom bardzo miło, że ciocia o nich pamięta :D Zdrówko generalnie dobrze, tylko co rusz jakieś małe "co nieco" się przyplącze i teraz właśnie mamy takie małe jeszcze niewiadomoco :wink:

Dzisiaj dokładnie obejrzałam zęby chłopaków i doszłam do wniosku, że myte codziennie ząbki Baksia wygladają, jak z reklamy pasty do zębów. A zęby Ginusia... no cóż, widać, że nie są myte :? Dlatego zakupiłam drugą szczoteczkę do zębów i mam zamiar też myć jemu zęby codziennie. O ile oczywiście ten mały łobuziak na to pozwoli, bo on niestety nie jest tak chętny jak Baks do współpracy przy jakichkolwiek zabiegach leczniczo-pielęgnacyjnych. Dzisiaj wieczorem odbędzie się pierwsze mycie ząbków Ginusia. Jeśli jutro nie napiszę nic w wątku, będzie to oznaczało, że nie jestem w stanie stukać w klawiaturę zabandażowanymi po łokcie rękoma :wink:

anna09

Post » Wto sie 26, 2008 18:58

anna09 pisze:Dzisiaj dokładnie obejrzałam zęby chłopaków i doszłam do wniosku, że myte codziennie ząbki Baksia wygladają, jak z reklamy pasty do zębów. A zęby Ginusia... no cóż, widać, że nie są myte :? Dlatego zakupiłam drugą szczoteczkę do zębów i mam zamiar też myć jemu zęby codziennie. O ile oczywiście ten mały łobuziak na to pozwoli, bo on niestety nie jest tak chętny jak Baks do współpracy przy jakichkolwiek zabiegach leczniczo-pielęgnacyjnych. Dzisiaj wieczorem odbędzie się pierwsze mycie ząbków Ginusia. Jeśli jutro nie napiszę nic w wątku, będzie to oznaczało, że nie jestem w stanie stukać w klawiaturę zabandażowanymi po łokcie rękoma :wink:

Jestem bardzo ciekawa jak Ci to pojdzie! :lol:

Moze sprobowalabym swoim umyc zabki, ale znajac wlasne koty... :lol:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto sie 26, 2008 21:13

kasia86 pisze:Jestem bardzo ciekawa jak Ci to pojdzie! :lol:

Poszło całkiem nieźle 8) Gin ma jako tako umyte ząbki a ja jedynie kilka ran kłutych :D Bronił się uzbrojonymi łapkami (jakoś nie mam odwagi zabrac się za obcięcie pazurków :oops: ) i zaciskając usta, ale ja się nie poddałam i zęby i tak umyłam :twisted: Teraz jeszcze bardziej doceniam spokój Baksia przy myciu ząbków :D Mam nadzieję, że Ginuś się w końcu przyzwyczai i nie będzie się tak mocno opierał (no i muszę mu obciąć pazurki :roll: ).

Pozdrawiamy odwiedzające nas ciocie i życzymy spokojnej nocy :D

anna09

[poprzednia][następna]