moje trzy Kotki po prostu koci świat ...... IT'S OVER

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 02, 2010 23:05 Re: Etiopia i Kotołaki witają. Mamba Nala gościnnie na DT.

Nie miała baba kłopotu to znalazła kota.....

Zgarnęłam kocice z ulicy wygląda na rujkującą. Młode wybitnie domowe, nie bało się mnie. Jutro rozwieszę ogłoszenia może komuś zwiała...

musi iść gdzieś na DT u mnie nie może zostać ...... Brak miejsca brak finansów...
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Wto maja 04, 2010 8:45 Re: Etiopia i Kotołaki witają. Mamba Nala gościnnie na DT.

Ja cały czas bez internetu byłam, a że od piątku włącznie nie pracowałam to dopiero dziś mogłam od 4 dni na forum wejść.
Niedobrze :( nieszczęścia chodzą parami a nawet stadami. Może się jednak suche okazało jadalne?
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Wto maja 04, 2010 13:20 Re: Etiopia i Kotołaki witają. Mamba Nala gościnnie na DT.

Afatima pisze:Ja cały czas bez internetu byłam, a że od piątku włącznie nie pracowałam to dopiero dziś mogłam od 4 dni na forum wejść.
Niedobrze :( nieszczęścia chodzą parami a nawet stadami. Może się jednak suche okazało jadalne?

Suche nadal jest bleee . Tequila tylko mokry renal chce jeść.

Dobrze że wogule coś je. Bo chyba przegrywam walkę o nią ...... :cry:
IT'S OVER

Etiopia

Post » Wto maja 04, 2010 13:49 Re: Etiopia i Kotołaki witają. Mamba Nala gościnnie na DT.

Kiciu śliczna zacznij jeść :( masz jeszcze dużo spraw do załatwienia tutaj, trzeba chrupki zjadać!
Obrazek

Afatima

Post » Śro maja 05, 2010 14:39 Re: Etiopia i Kotołaki witają. Mamba Nala gościnnie na DT.

Chyba mam powód niegryzienia chrupek -dziąsła w kiepskim stanie - w krótkim czasie jej tak się porobiło. Ale niestety przy PNN inaczej być nie może. :cry:

Dzięki wsparciu Kotomaniaków Faktura za diagnostykę i Faktura za operację Tequili została spłacona.

W szczególności Dziękuję:

-Afatima za wielkie wsparcie finansowe

-Fona za podarowanie fantow bazarkowych

- Noemik za podarowanie fantów bazarkowych

-Pucka69 za podarowanie fantów bazarkowych

Teraz czekam na rachunek za badania krwi.

Kicia "nowy nabytek" ma na imię Sabina Rapsodia. Jutro jedzie na szczegółowy przegląd do weta - niestety ma krwiomocz.

Muszę na nią wystawić bazarki - ale czy mi coś pójdzie wątpię......

Mamba Nala dalej charczy i kicha oprócz tego cud miód i orzeszki . Bryka skacze rozrabia je wszystko nie wybrzydza. Już nie ma nic przeciwko kotom - potrafi się z nimi bawić.

Mufasek paskudasek w sumie ok - jak się ciut odkuje finansowo to mu zrobię badania krwi.

Nalusia lalusia dobrze jak na nią.

Psica jutro będzie miała pobraną krew a potem krew zawiozę do Myślenic na szczegółowe badania.

Tequila kiepsko się czuje albo je albo śpi. Zero aktywności.
Mam jeszcze saszetki dla niej na dwa dni :cry:
IT'S OVER

Etiopia

Post » Śro maja 05, 2010 15:08 Re: Etiopia i Kotołaki witają. Mamba Nala gościnnie na DT.

Muszę uciekać do domu, a w domu netu niet. Przeczytam spokojnie jutro, a na razie życzę Wam - z wyprzedzeniem - spokojnej nocy.
Obrazek

Afatima

Post » Śro maja 05, 2010 15:47 Re: Etiopia i Kotołaki witają. Mamba Nala gościnnie na DT.

Afatima pisze:Muszę uciekać do domu, a w domu netu niet. Przeczytam spokojnie jutro, a na razie życzę Wam - z wyprzedzeniem - spokojnej nocy.

Dziękujemy.

Miałam telefon od osoby zainteresowanej adopcją Sabiny. Tylko nie do końca jestem przekonana...
IT'S OVER

Etiopia

Post » Śro maja 05, 2010 22:58 Re: Etiopia i Kotołaki witają. Mamba Nala gościnnie na DT.

Intuicja kociarza ponoć jest nieomylna... zrobisz to co Ci podpowie przeczucie.

Przed spaniem włączyli mi net łaskawcy. Ale już za późno na dziś, uciekam spać.
Obrazek

Afatima

Post » Pt maja 07, 2010 11:50 Re: Etiopia i Kotołaki witają. Mamba Nala gościnnie na DT.

Sabina Rapsodia ma infekcje pęcherza uffff bałam się że to coś gorszego. Dr Roman pobrał jej mocz i krew do badania. Kicia ma nie więcej niż 8-9 miesięcy ( jeszcze nie wszystkie zęby wymienione). Dostała powtórnie Cyclonaminę przeciwkrwotoczny i zmieniono jej tabletki na zastrzyki.
Ufffffff

Kicia szuka DS.

Tequila od dzisiaj na sterydach dwa razy dziennie po 2,5 mg + Rubenal + Renal saszetki. Czeka nas Sanacja jamy ustnej. Mam nadzieję że po sanacji da rade jeść suchy renal bo jak nie to :cry:

Psica prawdopodobnie w przyszłym tygodniu będzie miała zabieg usuwający guzka.
IT'S OVER

Etiopia

Post » Pt maja 07, 2010 14:40 Re: Etiopia i Kotołaki witają. Mamba Nala gościnnie na DT.

Podobno koty po usunięciu wszystkich zębów nawet dobrze sobie radzą z suchym. Ja nie wiem, a boję się, że prędzej czy później mnie to czeka. Melania ma nawracające zapalenia dziąseł, podczas ostatniej wizyty wetka powiedziała, że prawdopodobnie trzeba będzie usunąć jej wszystkie zęby, a ona ma dopiero dwa lata :(
Będziemy trzymać kciuki za psiczkę.
I proszę pogłaskotać wszystko co tam lata pod nogami ;)
Obrazek

Afatima

Post » Wto maja 11, 2010 21:11 Re: Etiopia i Kotołaki witają. Mamba Nala gościnnie na DT.

Bazarek na Sabine :

viewtopic.php?f=20&t=111161
IT'S OVER

Etiopia

Post » Pt maja 14, 2010 13:30 Re: Etiopia i Kotołaki witają. Mamba Nala gościnnie na DT.

Jak tam wszystkie maluchy?
Cichutko tak u Was :(
W jakim wieku jest Tequila? Pytam, bo moja Melania ma dwa latka dopiero i wet stwierdził, że trzeba usunąć jej wszystkie ząbki, nie ma nawet kamienia tylko dziąsła wiecznie chore. Jakoś mi tak dziwnie, że jej muszę paszczę ogołocić.
Obrazek

Afatima

Post » Pt maja 14, 2010 14:48 Re: Etiopia i Kotołaki witają. Mamba Nala gościnnie na DT.

Afatima pisze:Jak tam wszystkie maluchy?
Cichutko tak u Was :(
W jakim wieku jest Tequila? Pytam, bo moja Melania ma dwa latka dopiero i wet stwierdził, że trzeba usunąć jej wszystkie ząbki, nie ma nawet kamienia tylko dziąsła wiecznie chore. Jakoś mi tak dziwnie, że jej muszę paszczę ogołocić.

Mamba Nala nadal kicha i prycha ale coraz rzadziej - bryka i skacze po domu jak tylko jej otworze króliczy apartament.... Mam nadzieję że wkrótce da się ją zaszczepić i poddać zabiegowi. U mnie siedzi już od lutego ....... A wiecznie siedzieć nie może.

Mufasek paskudasek w sumie ok - je, bryka, fika. Tak czy tak chce mu zrobić badania ale nie wiem kiedy - finansowo leżę. Muszę go pilnować bo zdarza mu się że na Mambę poluje - i nie jest to zabawowe :-(

Nalusia Lalusia znowu jej się strupki pojawiają na łepku - ona tak co jakiś czas ma ( zeskrobina wyszła ujemna) chyba znowu dostanie steryd. Prawdopodobnie jest to u niej hormonalne- ona nie może być sterylizowana.

Psica miała wykonane badania kontrolne w sumie nie jest tragicznie ufffffff nie jest tak do końca dobrze ale cieszę się z tego co jest. Muszę ją monitorować i dawać odpowiednia karmę - Najważniejsze że z nerkami jest wszystko w porządku :-))
Zabieg odwołany tzn. przesunięty w czasie nie dam rady finansowo na razie.

Sabina Rapsodia ma struwity w moczu wymaga karmy specjalistycznej...... Z czym wiążą się koszty.
Poza tym nadal ma wyskoki jestem dziki dziki kot i obgryza.... Odkąd została złapana miała już dwa razy rujkę.. Na razie nie kwalifikuje się na sterylizację..W DT gdzie teraz jest może zostać do końca maja.... Potem muszę jej znaleźć kolejny DT lub pilnie szukać DS.... Na razie nikt nie dzwoni w jej sprawie :cry:

Tequila na sterydach jest ciutkę lepiej. Nadal krzywi się na suchy renal - za to inne suche ma ochotę szamać ........ Kończą mi się saszetki renal..
Tequila za tydzień będzie miała 3 lata.... U niej w sumie nie chodzi o usunięcie zębów lecz o ściągnięcie kamienia nazębnego i leczenie dziąseł......Jeżeli to nie pomoże to wtedy poleci uzębienie.
tequila znowu sika tam gdzie nie powinna ostatnio nasikała na szafkę z butami bo jej się leżące rzeczy nie podobały........

A ja w przyszłym tygodniu znowu idę do szpitala :cry:
IT'S OVER

Etiopia

Post » Pt maja 14, 2010 18:21 Re: Etiopia i Kotołaki witają. Mamba Nala gościnnie na DT.

Ech dzieciaki...
Takie piękne wszystkie jesteście, żebyście jeszcze zdrowe były :(
Obrazek

Afatima

Post » Pt maja 14, 2010 21:18 Re: Etiopia i Kotołaki witają. Mamba Nala gościnnie na DT.

Afatima pisze:Ech dzieciaki...
Takie piękne wszystkie jesteście, żebyście jeszcze zdrowe były :(

Niestety nie można mieć wszystkiego.....Nie można być jednocześnie pięknym i mądrym - jak pewna żaba w kawale
Jak to się mówi kto ma pszczoły ten ma miód kto ma dzieci kotki pieski ( wpisz dowolne ten ma s...d

Najbardziej boję się tego że nadejdzie taka chwila że będę musiała uśpić Tequile nie ze wzgledu na jej stan zdrowia ale na fakt braku finansów na leczenie.
IT'S OVER

Etiopia

[poprzednia][następna]