Ebi i Milo

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 12, 2020 15:01 Re: Ebi, Milo i Kizia - komu słodką Krówkę str. 32

Może będą ją wyczesywać?
Fajnie, że ma domek, oby wszystko dobrze poszło! :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw mar 12, 2020 15:13 Re: Ebi, Milo i Kizia - komu słodką Krówkę str. 32

Będą, bo już o tym mówili. Jak wychodziłam, to pan miał pójść od razu do piwnicy po rzeczy, które zostały po poprzednim kocie. Inne nowe córka już zamówiła, jutro ma być kurier. Ale mimo wszystko się trochę boję. Poprzedni kot był rudy i chyba aż tak się nie lenił. Przeżył 18 lat i bardzo ciepło go wspominają. Córka też zwierzolubna. No dobrze to rokuje, ale kazałam jakby co dzwonić.

Koki-99

Od: Pt mar 23, 2007 13:48

Post » Czw mar 12, 2020 15:29 Re: Ebi, Milo i Kizia - Krówka pojechała do nowego domku

Oby się malutkiej udało! :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Czw mar 12, 2020 15:38 Re: Ebi, Milo i Kizia - Krówka pojechała do nowego domku

Dokładam swoje kciuki :ok: :ok: :ok:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Czw mar 12, 2020 15:55 Re: Ebi, Milo i Kizia - komu słodką Krówkę str. 32

Koki-99 pisze:Zawiozłam Krówcię do nowego domku, zobaczymy czy się zaaklimatyzuje. Obeszła mieszkanie, zjadła, rozłożyła się na kanapie. Z podwórkowca zrobił się kotek kanapowy. Była rano z moimi kotami, goniła Ebi, ta na nią syczała. Z Milusiem bez interakcji. Kizia ją osyczała, ale to normalne, Kizia syczy na wszystkie koty. Tam będzie sama i będzie mieć czworo rąk do głaskania. Spodoba jej się. Tylko na dwór nie będzie chodzić. Chociaż pani coś wspominała o szeleczkach, ale to jest osiedle w środku miasta, gdzie tam pójść z kotem? Ważne, że ma ciepło i dobrze. Państwo są starsi, ale mocno wspierani przez córkę. Martwi mnie tylko, że Krówcia zaczęła się mocno lenić. Czy to ich nie zniechęci, te białe kłaki wszędzie widać :roll:

Czyli Krówcia od razu poczuła się "u siebie" :)
Niech jej sie wiedzie w swoim domku :ok: :ok: :ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw mar 12, 2020 21:43 Re: Ebi, Milo i Kizia - Krówka pojechała do nowego domku

Powodzenia, Koteńko! :ok: :201461
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Wto mar 17, 2020 11:05 Re: Ebi, Milo i Kizia - Krówka pojechała do nowego domku

Dzwoniłam do domu Krówki. Koteczka czuje się jak u siebie, nawet nie myśli o uciekaniu na korytarz czy balkon. Ma nowy drapaczek, który bardzo jej się podoba. Z kłaczkami już nie ma problemu, bo daje się codziennie czesać i nawet to lubi. Śpi z panem w nogach łóżka :wink: Wczoraj troszkę wymiotowała, ale to się zdarza. Zwróciłam pani uwagę na kwiatki, które może podgryzać. Pani obiecała kupić dla niej trawkę. Widać, że kicia szukała domu i nie chciała być dłużej na dworze, wybrała wygodę, ciepełko i pełną miskę. Nie wiadomo skąd do mnie przyszła i jak przetrwała zimę, dobrze że łagodną. Teraz ma się już dobrze :ok: Miałam obawy czy dobrze robię, że może lepiej by jej było na ogródku, na wolności. Jednak okazało się, że to typowo domowy kotek. Pani bardzo mnie zapraszała, jak tylko będę kiedyś w Opolu mam ich odwiedzić :D

Koki-99

Post » Wto mar 17, 2020 11:46 Re: Ebi, Milo i Kizia - Krówka pojechała do nowego domku

Wspaniale! :1luvu: A okna zabezpieczyli? Bo latem to będzie problem!
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Wto mar 17, 2020 11:55 Re: Ebi, Milo i Kizia - Krówka pojechała do nowego domku

Koki-99 pisze:Dzwoniłam do domu Krówki. Koteczka czuje się jak u siebie, nawet nie myśli o uciekaniu na korytarz czy balkon. Ma nowy drapaczek, który bardzo jej się podoba. Z kłaczkami już nie ma problemu, bo daje się codziennie czesać i nawet to lubi. Śpi z panem w nogach łóżka :wink: Wczoraj troszkę wymiotowała, ale to się zdarza. Zwróciłam pani uwagę na kwiatki, które może podgryzać. Pani obiecała kupić dla niej trawkę. Widać, że kicia szukała domu i nie chciała być dłużej na dworze, wybrała wygodę, ciepełko i pełną miskę. Nie wiadomo skąd do mnie przyszła i jak przetrwała zimę, dobrze że łagodną. Teraz ma się już dobrze :ok: Miałam obawy czy dobrze robię, że może lepiej by jej było na ogródku, na wolności. Jednak okazało się, że to typowo domowy kotek. Pani bardzo mnie zapraszała, jak tylko będę kiedyś w Opolu mam ich odwiedzić :D

byle Krówcia nie pomyślała , ze ją chcesz zabrać :wink:
a jak jej dali na imię? czy pozostała Krówcią?
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Wto mar 17, 2020 12:24 Re: Ebi, Milo i Kizia - Krówka pojechała do nowego domku

Okna niestety nie są zabezpieczone, ale Krówka jest taka lekko bojaźliwa i nie wychodzi. Może się boi, że już jej nie wpuszczą. U mnie też zazwyczaj siedziała pod drzwiami tarasowymi jak ją wypuszczałam do ogródka. Trochę pobiegała, nawet wskakiwała na drzewo, ale zaraz wracała i potrafiła godzinę czekać aż ją wpuszczę. Mówiłam pani o osiatkowaniu, ale to są starsi ludzie, a ich córka jest za granicą i miała przyjechać w czerwcu. Może wtedy coś z balkonem zrobią, gdyby się okazało, że kotka jednak ma ochotę na zwiedzanie. Ale to są bloki, dużo ludzi się kręci i raczej będzie się bała wychodzić. Moja Koki taka była, na balkon wyszła, ale trzymała się blisko ściany.
O imię nie pytałam, bo pani mówiła "kicia" i nie wiem czy tak ją nazwali, czy została Krówka. Nieważne :wink: W książeczce było zostawione wolne miejsce. Mogą sobie jakieś imię wymyślić. Najważniejsze żeby jej było dobrze, a wszystko na to wskazuje, że jest.

Koki-99

Post » Wto mar 17, 2020 12:28 Re: Ebi, Milo i Kizia - Krówka pojechała do nowego domku

Koki-99 pisze:Okna niestety nie są zabezpieczone, ale Krówka jest taka lekko bojaźliwa i nie wychodzi. Może się boi, że już jej nie wpuszczą. U mnie też zazwyczaj siedziała pod drzwiami tarasowymi jak ją wypuszczałam do ogródka. Trochę pobiegała, nawet wskakiwała na drzewo, ale zaraz wracała i potrafiła godzinę czekać aż ją wpuszczę. Mówiłam pani o osiatkowaniu, ale to są starsi ludzie, a ich córka jest za granicą i miała przyjechać w czerwcu. Może wtedy coś z balkonem zrobią, gdyby się okazało, że kotka jednak ma ochotę na zwiedzanie. Ale to są bloki, dużo ludzi się kręci i raczej będzie się bała wychodzić. Moja Koki taka była, na balkon wyszła, ale trzymała się blisko ściany.
O imię nie pytałam, bo pani mówiła "kicia" i nie wiem czy tak ją nazwali, czy została Krówka. Nieważne :wink: W książeczce było zostawione wolne miejsce. Mogą sobie jakieś imię wymyślić. Najważniejsze żeby jej było dobrze, a wszystko na to wskazuje, że jest.

super, tak ma być :ok:
Obrazek

mir.ka

Post » Wto mar 17, 2020 12:31 Re: Ebi, Milo i Kizia - Krówka pojechała do nowego domku

No, to się zmartwiłam. Nieosiatkowane okno i balkon to proszenie się o nieszczęście. Które to piętro?
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Wto mar 17, 2020 12:50 Re: Ebi, Milo i Kizia - Krówka pojechała do nowego domku

Parter. Nie martw sie. Jak na drzewo wskoczyla, to i na balkon da rade.

Koki-99

Post » Wto mar 17, 2020 13:17 Re: Ebi, Milo i Kizia - Krówka pojechała do nowego domku

Parter to oczywiście niebezpieczeństwo, że wyjdzie i coś jej się stanie, ale przynajmniej nie wypadnie z duzej wysokości.
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Wto mar 17, 2020 17:32 Re: Ebi, Milo i Kizia - Krówka pojechała do nowego domku

Jak już pisałam, ona się boi wychodzić. Może to wynika z tego, że krótko tam jest, a może z tego, że jednak to kot, który pcha się do domu, a nie z niego ucieka. Chyba już sobie zapamiętała, że na dworze nic fajnego nie ma i lepiej jest w środku.
Za to moje dziewczyny były dziś na ogródku, bo ciepło. Któraś przytargała mi zdechłą sikorkę :placz: Mam nadzieję, że znalazły, a nie same zamordowały :roll: Na wszelki wypadek wyrzuciłam, żeby nie zeżarły, bo Ebi już się nią bawiła.

Koki-99

[poprzednia][następna]