Broszka & Company cz.5

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 26, 2013 7:49 Re: Broszka & Company

Alienor pisze:Broszko, jakby co to jakiego weta - traumatologa polecasz we Wrocławiu? Bo zastanawiamy się z Kinnią nad wizytą Fionki, bo nie do końca jestem przekonana, że wszystko jest OK... I jakby jacyś Twoi znajomi chcieli pieska, to może ktoryś z tych: viewtopic.php?f=21&t=151922 by się załapał?

Niestety nie bardzo pomogę bo nie znam wetów z Wro.
Z Broszką byłam dwa razy na klinikach UP, operował ją Z.Kiełbowicz, szef chirurgii. Uratował jej życie :1luvu: ale na tym moja wiedza o wetach wrocławskich się kończy.
Trzymam kciuki za znalezienie domów psiakom, niestety nie znam nikogo kto by chciał któregoś przygarnąć :(

Revontulet pisze:O rany Broszka, a Ty z tą anginą ropną biegasz po podwórku :strach: . Kładź się do łózka ale już!

Niestety muszę być na chodzie bo przecież nie zostawię zwierząt bez jedzenia i opieki bo jestem chora :( Robię tylko to co niezbędne i w międzyczasie poleguję... Tylko nie wiem co z tymi świętami bo zupełnie nie mam siły na sprzątanie i pitraszenie :?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Wto mar 26, 2013 8:21 Re: Broszka & Company

Pozdrawiam serdecznie, a najważniejsze jest zdrowie. Trzeba chorobę wyleżeć. :lol:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Wto mar 26, 2013 8:27 Re: Broszka & Company

Zdrowej Broszko i oszczędzaj się na ile się da :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto mar 26, 2013 9:04 Re: Broszka & Company

Wielkie dzięki :1luvu:
Antybiotyk robi swoje i czuję się już trochę lepiej :ok:
Ale nie ma szans żebym przed świętami wróciła do sprawności a tu tyle roboty czeka :strach:
Jutro muszę się w końcu ruszyć z domu na jakieś świąteczne zakupy bo TZ w tym tyg bardzo długo pracuje i nie może mi w tym pomóc... Siedzę teraz nad listą i z zaplanowanych potraw wykreślam te których raczej nie dam rady przyrządzić :? Wychodzi na to że chyba przyjmę gości samymi jajkami faszerowanymi i mazurkiem :roll: :strach:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto mar 26, 2013 9:27 Re: Broszka & Company

ważne, żebyś była zdrowa i towarzystwo dobre , stół się uginać nie musi :-)
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto mar 26, 2013 14:13 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:Wielkie dzięki :1luvu:
Antybiotyk robi swoje i czuję się już trochę lepiej :ok:
Ale nie ma szans żebym przed świętami wróciła do sprawności a tu tyle roboty czeka :strach:
Jutro muszę się w końcu ruszyć z domu na jakieś świąteczne zakupy bo TZ w tym tyg bardzo długo pracuje i nie może mi w tym pomóc... Siedzę teraz nad listą i z zaplanowanych potraw wykreślam te których raczej nie dam rady przyrządzić :? Wychodzi na to że chyba przyjmę gości samymi jajkami faszerowanymi i mazurkiem :roll: :strach:
Serdecznością i dobrym sercem :1luvu:
Zdrowiej! Nie stresuj się! :ok:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Śro mar 27, 2013 10:07 Re: Broszka & Company

Jak dla mnie mógłby być sam mazurek :mrgreen:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Śro mar 27, 2013 11:42 Re: Broszka & Company

Kilka mazurków :mrgreen: Dużych...
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro mar 27, 2013 12:20 Re: Broszka & Company

morelowa pisze:Kilka mazurków :mrgreen: Dużych...

U nas będzie kilkanaście :mrgreen: Dużych i mniejszych.
Pól piątku i cala sobota mi zeszla na robieniu ciasta i pieczeniu spodów :roll:
Ale u nas od lat żadnych innych ciast nie ma, bo chętnych brak. Jeszcze tylko w piątek pewnie upieczemy placek drożdżowy (który się zje na bieżąco :wink: ) oraz drożdżową bulkę z rodzynkami do wędlin. Jutro krojenie góry bakalii :strach:

Btw, zoo+ daje 200 punktów za friko. Wystarczy zamówionko za 99 pln.
Wszystko mamy, bo paczuszka dopiero co przyszla.
Ale najbardziej podoba mi się to: http://www.zooplus.pl/shop/zwierzeta/pr ... psa/345837 Gdybym spala na kasie, to pewnie ze dwa bym wzięla - do ogrodu na letnisku bylyby jak znalazl :)

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Śro mar 27, 2013 20:29 Re: Broszka & Company

felin pisze:Ale najbardziej podoba mi się to: http://www.zooplus.pl/shop/zwierzeta/pr ... psa/345837 Gdybym spala na kasie, to pewnie ze dwa bym wzięla - do ogrodu na letnisku bylyby jak znalazl :)

Ale jaka cena 8O :strach:
Powariowali czy co? Czy w ogóle ktoś kupuje legowisko za taką kasę? :?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro mar 27, 2013 20:52 Re: Broszka & Company

No fajne jest, ale bardziej podobają mi się wyroby (niestety nie zadaszone :wink: ) ewexoxo (viewtopic.php?f=27&t=151249). Gdyby nie to, że moje by je raz-dwa przerobiły na kuwety lub szmaty, to bym się zdecydowała. Ale ponieważ gadzina kocha rozrabianie, wolę "opędzać" to poduchami hand made by me - nie są tak śliczne ani dopracowane, ale prócz pracy i nici nic nie kosztują (skrawki polaru dostałam, nadziewam resztkami materiału, ubrań lub poduszkami z lumpka).
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro mar 27, 2013 21:12 Re: Broszka & Company

Śliczne te podusie ewexoxo :D A to jajo to by się na balkon przydało - cena jest paranoiczna po prostu.

Nie mam mazurków :cry: I nie umiem :cry:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Śro mar 27, 2013 22:28 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:
felin pisze:Ale najbardziej podoba mi się to: http://www.zooplus.pl/shop/zwierzeta/pr ... psa/345837 Gdybym spala na kasie, to pewnie ze dwa bym wzięla - do ogrodu na letnisku bylyby jak znalazl :)

Ale jaka cena 8O :strach:
Powariowali czy co? Czy w ogóle ktoś kupuje legowisko za taką kasę? :?

Coś jak te super drapaki co wyglądają jak "zdechle" psie grzybki: http://www.zooplus.pl/shop/koty/drapaki ... _cm/334818 :mrgreen:
Co nie zmienia faktu, że jajco śliczne jest :)

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Czw mar 28, 2013 7:54 Re: Broszka & Company

morelowa pisze:Nie mam mazurków :cry: I nie umiem :cry:

Ale mazurek to jest chyba najprostsze ciasto do zrobienia :wink:

Wczoraj byłam na zakupach, rany jak ja nie cierpię oszalałych tłumów ludzi biegających między regałami w markecie :? Na szczęście zrobiłam sobie wcześniej listę bo bez niej połowy bym nie kupiła. Teraz pora wziąć się solidnie do roboty bo zostało już tak mało czasu :evil:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw mar 28, 2013 9:28 Re: Broszka & Company

Nigdy nie robiłam mazurków, a jest ich tyle, że skąd mam wiedzieć, który jest najprostszy?? I czy sie da w prodiżu??

Niby cieplej... niby.. Popatrzyłam na długoterminową .. nie wygląda to optymistycznie, nie..

Broszka, lepiej Ci?

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]