Wszystkie koty jamnika Melona III- Leoś odkrywa ogona...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 22, 2012 22:43 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- WYWIADÓWKA- serial!

Dziewczyny, też TAK macie?
Właśnie się uryczałam na "Hlidays", a w wigilię planuję poryczeć na "To właśnie miłość".
Ciekawe czy jutro znajdę jakieś "Masz wiadomość" albo "Śniadanie u Tiffanyego" albo ...

Zestaw świąteczny do popłakania.Małż się popukał w głowę i poszedł z Amelią czytać nakolankowo (Ameczka lezy a Małż czyta znaczy)
Obok mnie śpi Leoś.

Właśnie ziewnął...powiedziałabym,parafrazując ,że ktoś "leży i pachnie"....Leoncjusz leży i śmierdzi.
Kocim jedzeniem i tym czymś jeszcze, nieuchwytnym leosiowym smrodkiem paszczowym...Kocham Leona.
Leon Rozczochraniec! :mrgreen:

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Sob gru 22, 2012 23:44 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- WYWIADÓWKA- serial!

Kotkins Twoje opowiadania są absolutnie genialne! Zawsze kiedy mam z jakiegoś powodu doła wchodzę tu, szybko szukam czegoś napisanego kursywą i od razu pojawia się uśmiech na mojej twarzy. dzięki. :)

A wyciskaczy łez to ostatnio nie oglądam, bo mam taki dość kiepski okres, więc wolę poczytać o Amelce z różowym plecaczkiem.

Ogromnie się cieszę, że Blusia znalazła dom. A mówiłam, niech żywi nie tracą nadzieji! Czasami na dobry dom trzeba dłużej poczekać, tylko nie można się poddawać.
Mam nadzieję, że i do Romka los się wkrótce uśmiechnie.
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

Post » Nie gru 23, 2012 0:07 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- WYWIADÓWKA- serial!

cairo pisze:Zawsze kiedy mam z jakiegoś powodu doła wchodzę tu, szybko szukam czegoś napisanego kursywą i od razu pojawia się uśmiech na mojej twarzy. dzięki. :)

Cairo , nie szukaj tylko kursywy. Kotkins pisze równie zajefajnie , jak Amelka , czy Fio :mrgreen: Ja do dziś placzę ze śmiechu , jak po raz kolejny czytam jak Mel zakrztusil się chrupkiem . Wydarzenie dramatyczne, a opis..... :ryk: :ryk:
Bo ja do tekstów kotkinsa wracam , jak - nie przymierzając - do Chmielewskiej /nie pamiętam kotkinsie , czy ją lubisz, ja - uwielbiam taki dowcip trochę surrealistyczny. Więc jest to komplement

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Nie gru 23, 2012 12:20 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- WYWIADÓWKA- serial!

kotkins pisze:Dziewczyny, też TAK macie?
Właśnie się uryczałam na "Hlidays", a w wigilię planuję poryczeć na "To właśnie miłość".
Ciekawe czy jutro znajdę jakieś "Masz wiadomość" albo "Śniadanie u Tiffanyego" albo ...

Zestaw świąteczny do popłakania.Małż się popukał w głowę i poszedł z Amelią czytać nakolankowo (Ameczka lezy a Małż czyta znaczy)
Obok mnie śpi Leoś.

Właśnie ziewnął...powiedziałabym,parafrazując ,że ktoś "leży i pachnie"....Leoncjusz leży i śmierdzi.
Kocim jedzeniem i tym czymś jeszcze, nieuchwytnym leosiowym smrodkiem paszczowym...Kocham Leona.
Leon Rozczochraniec! :mrgreen:

Też tak mamy, tzn. ja mam :) Każdy z filmów, który wymieniłaś mogę oglądać setki razy. "Holidays" też wczoraj obejrzałam :)
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Nie gru 23, 2012 13:22 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- WYWIADÓWKA- serial!

Izko, akurat nie przepadam za Chmilewską.W sumie nie wiem dlaczego- miałam do niej kilka podejść.Lubiłam w dzieciństwie taką Chmilewską dla dzieci- kryminały z Janeczką i Pawełkiem,zaczytywałam się tym:)

Idę piec keks i przygotować łososia na dziś, podkarmić stado mjensem a potem coś napiszę.
Mieliśmy z Małżem jechać na kilka dni na narty po Nowym Roku, nawet wziąść MK.
I d...- odwilż ma być PLUS DZESIĘĆ w dzień.
Potrzebuję odpoczynku...nie mamy pomysłu gdzie jechać wobec tego.
Nie może być daleko,bo to tylko od środy do niedzieli.
Macie jakiś pomysł???

kotkins

Post » Nie gru 23, 2012 14:15 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- WYWIADÓWKA- serial!

Jestem i doczytuję! Między makowcem, sałatką i sernikiem. Nie, nie jem, dopiero robię :wink: .
Kto wygrał bójkę - Fio czy Ofelia wspomagana przez Amelkę? Rozumiem, że bitwa była o to, jakie kotki ładniejsze - puszyste czy smukłe. Ofelia znów marudzi nad michą z miąsem :evil:
Uciekam na razie, bo mi się makowiec przypali. Wpadnę między sernikiem a mięsem pieczonym.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Nie gru 23, 2012 14:32 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- WYWIADÓWKA- serial!

Witam, odpowiadam na apel - przyznaję, jestem podczytywaczką. Zanim jeszcze zarejestrowałam sie na "miau", już czytałam o Melonie i reszcie rozbójników. Uwielbiam. Dziękuję.
I kto tu mruczy<- to nasz blog, można poczytać i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie
kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

hikora

Od: Czw sie 23, 2012 5:36

Post » Nie gru 23, 2012 15:31 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- WYWIADÓWKA- serial!

hikora pisze:Witam, odpowiadam na apel - przyznaję, jestem podczytywaczką. Zanim jeszcze zarejestrowałam sie na "miau", już czytałam o Melonie i reszcie rozbójników. Uwielbiam. Dziękuję.

Tak!tak! Więcej takich coming outów to i się Kotkinsowi będzie chciało więcej pisać a Amelce podskaiwać z różowym plecaczkiem...!!! :D

I dodam ,że tytuł Najbardziej Pomocnego W Kuchni Kota Roku 2012 zdobywa jednogłośnie Leoncjusz (zwany leonem Rozczochrańcem)- nawet Amelkę przewyższył wsadzając łapę do blaszki wypelnionej surowym ciastem na keks...lubi widać bakalie.
Potem dramatycznie pokuśtykał do pokoju z łapą uniesioną do góry (oblizać się tego nie dało bo niesmaczne a przeszkadzało),wzbudzając paniczna panikę w gronie kotkinsowo- małżowym ( "zabili nam kotka!!").
Łapa została umyta, co z kolei zostało przyjęte filozoficznie.
Obecnie delikwent (któremu nie udało się zostać denatem!) doczyszcza kończynę własnym sumptem.
Ubrudził oczywiście podłogę na trasie kuchnia-pokój bo z łapy spadało ciasto, bakalie i inne takie co to się doskonale kleją.
I gdyby nie pomoc melońska (zlizywanie) to kto wie... :mrgreen:

kotkins

Post » Nie gru 23, 2012 17:14 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- WYWIADÓWKA- serial!

Leon Podchoinkowiec:)

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Ubjeralim oinkem zez lełonem ale on śpił...ja zezbiłam se bompkem!
Durza muwja na mje Amelia Wielka Rebelja.
Ładmnie, nje?

Obrazek

kotkins

Post » Nie gru 23, 2012 17:22 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- WYWIADÓWKA- serial!

Ubjerałam tem oinkem ale byłam złom kotom.
oinkem zbijem łapom!

Obrazek

Obrazek

Ostatnio edytowano Nie gru 23, 2012 19:38 przez kotkins, łącznie edytowano 1 raz

kotkins

Post » Nie gru 23, 2012 17:30 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- WYWIADÓWKA- serial!

A ja śpjewnam kolendem!
O takom:
"...Bracia patrzcie JENOT
O!Patrzcie jak leci
To pewnie samica
Śpieszy się do dzieci..."

Innech kolenduff nje rozumjem,ale ta jezd całkjem fajmna.
Muszem pomyśleć co to ten JENOT tylko...

(kolęda bezczelnie żerżnięta z Kotki Wodnej- dla mnie BOMBA:))

Obrazek

kotkins

Post » Nie gru 23, 2012 17:41 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- WYWIADÓWKA- serial!

Wszystkim Amelkistom, Fionistom i Leonistom , oraz Felixistom i MELONIARZOM Kotkinsy życzą spokojnych, radosnych Świąt Bożego Narodzenia, wiele ciepła i miłości nie tylko tej "odzwierzęcej".Bedzomniakom -domów, chorym -zdrowia...Tym , którym odeszli ukochani- pocieszenia i wiele miłości (Lolav...Alienor...Nazira...), tym, którzy się dokocili - wielu lat razem (Ewissko...).
Znajomym kotom życzymy udanego złodziejstwa stołowego a psom- udanego żebractwa (także stołwego) i żeby im koty nie wyjadły...Papugom życzymy szybkiego remontu ,żeby mogły poudawać wiertarę....czy kogoś w życzeniach pominęliśmy??
Aaaaa!A naszym Kochanym Czytelnikom życzymy,żeby byli z nami jeszcze dłuuuugo...albowiem:
Bendziem dalej siem bawjać oinkom i innemi żeczami a najbarmdziej sfoijem ogonem!
Amela, Fionia, Felek i Leoś
zez Jamnikiem Melonem
(oraz wierna obsługa- Kotkinsy!)

Obrazek

kotkins

Post » Nie gru 23, 2012 22:53 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- Zdjęcia & Życzenia:)

ja sie juz ujawnilam :) chyba.
Za zyczenia pieknie dziekuje :) i wzajemnie zycze w przyszlym roku wiele radosci :D
Obrazek Ziva znalazla dom :)

Obrazek

Jeep wywalony na dzialki prosi o pomoc!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... #p10630944

fenek_k

Od: Pt kwi 09, 2010 8:29

Post » Nie gru 23, 2012 23:20 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- Zdjęcia & Życzenia:)

Dziękuję za życzenia odkotkinsowe. :) Kotkinsowi, wszystkim tworzącym ten wątek, wszystkim współczytającym i wszystkim jakkolwiek z nim związanym życzę spełnienia marzeń tych malutkich i tych wielkich. :)
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

Post » Pon gru 24, 2012 10:38 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- Zdjęcia & Życzenia:)

Wesołych Świąt
P.S. Amka, dużo rypy w Nowym Roku!
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

[poprzednia][następna]