Mój kocio-psi świat.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 11, 2013 11:14 Re: Mój kocio-psi świat. Kitka-aport :D filmik str.39

Focha raczej nie ma, bardziej byłabym skłonna myśleć, że świeżo po wypuszczeniu przestanie przychodzić. A ona przez pierwsze dni przychodziła, jak zawsze wybiegała na spotkanie, a teraz nie przychodzi. Jak jej dziś nie będzie to znowu pójdę szukać. Teraz leży śnieg więc ślady trochę mi ułatwiają wybór kierunku, w którym mogłaby pójść. Boję się, że pies, którego spuszcza z łańcucha pewien pan mógł jej coś zrobić. A z drugiej strony ona go znała i wiedziała, że przed nim trzeba uciekać. Ja się psów nie boje, ale ten jest strasznie narwany, gania koty, do mnie też pędzi jakby chciał na mnie skoczyć z zębami, a mały to on nie jest (takie straszonko uskutecznia) :? Zawsze boję się tam chodzić z Aronem bo tamten czepia się go, a staruszek chcąc się bronić rozjeżdża się przez co jego kontuzja może się odnowić.
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Wto mar 12, 2013 12:56 Re: Mój kocio-psi świat. Kitka-aport :D filmik str.39

Przyszła, była wczoraj na posiłku, ufff :)
Wszystkie koty ładnie stawiają się na karmieniu nawet w nadwyżce - przychodzi też taki czarny bezogonek, koty się go boją i wyganiają go z garażu, a on nic sobie z tego nie robi. Zjada i dopiero wychodzi :D .
Wczoraj tak napaliłam w piecyku, że myślałam, że rura od komina nie wytrzymie :lol: Ale za to koty jakie zadowolone, że im Duża saunę zafundowała :mrgreen: Muszę wymienić jeden kartonik do spania bo przemókł i narąbać drewienka na kolejne dni. Będzie dziś co robić.
A ta w ogóle to znowu nas zasypało. Mam już dość tej cholernej zimy :evil:
Obrazek

nelka83

Post » Wto mar 12, 2013 13:07 Re: Mój kocio-psi świat. Kitka-aport :D filmik str.39

Szaraczka też przyszła na śniadanko. Już dwa razy dzisiaj była. Pojadła wątróbki, pojadła chrupek, popiła wodą. Zapytałam, gdzie się szlajała w czwartek, ale odmówiła odpowiedzi.
Koszalin także zasypany. W miejscach nieodśnieżonych białego puchu po kostki. Aż się nie chce z domu wychodzić. Ech, jednak te moje koty mają dobrze... Ja rano dreptam do roboty, a one się na kocykach wylegują :evil:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Śro mar 27, 2013 14:21 Re: Mój kocio-psi świat. Kitka-aport :D filmik str.39

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A to bezogonek, który przychodzi,koty straszy, zjada i ucieka. Nie mogę wypatrzeć czy to kotka czy kocur.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

nelka83

Post » Śro mar 27, 2013 14:33 Re: Mój kocio-psi świat. Kitka-aport :D filmik str.39

Biedny bezogonek :(
Ale reszta kotów wygląda nieźle. Czyste, puchate, nie chude. Widać że zaopiekowane :D
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Śro mar 27, 2013 14:45 Re: Mój kocio-psi świat. Kitka-aport :D filmik str.39

Zaopiekowane, nooo... Trzeba tylko znaleźć jakiś odrobaczacz, którego gadziny w jedzeniu nie wyczują :evil: Jak do tej pory wszystko wyczuwają i odrobaczacze się tylko marnują :roll:
Nie znam niestety historii bezogonka, ale niektórzy widują go już od kilku lat. Oczywiście nawet gdyby to był czyjś kot to i tak nikt się nie przyzna. Nie potrafię odmówić kotu porcji jedzenie więc bezogonek przychodzi od kilkunastu dni regularnie na jedzonko, czasem czeka nawet już w garażu. Mimo, że to raczej niekłopotliwy kot to garażowe się go boją i nie zawsze wchodzą do garażu gdy on jest (stąd zdjęcie kotów jedzących na dworze). Powoli jednak zauważam, że coraz mniej na siebie fukają. Mogą się nie lubić, ale spokój przy jedzeniu musi być, o :wink:
Obrazek

nelka83

Post » Pt mar 29, 2013 13:42 Re: Mój kocio-psi świat. Kitka-aport :D filmik str.39

Wczorajsze karmienie, wsio w komplecie :) (bezogonek w garażu)

Obrazek
Obrazek

nelka83

Post » Pt mar 29, 2013 15:29 Re: Mój kocio-psi świat. Kitka-aport :D filmik str.39

Bazyliszkowa pisze:Życzymy spokojnych, radosnych Świąt

Obrazek

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pon kwi 01, 2013 11:41 Re: Mój kocio-psi świat. Kitka-aport :D filmik str.39

Wesolych Swiat Kochani :)
Obrazek

nelka83

Post » Śro kwi 24, 2013 11:39 Re: Mój kocio-psi świat. Kitka-aport :D filmik str.39

Może ktoś zechce mnie uwolnić od sporej ilości ubrań? :wink:
viewtopic.php?f=27&t=152603
Obrazek

nelka83

Post » Czw kwi 25, 2013 10:18 Re: Mój kocio-psi świat. Kitka-aport :D filmik str.39

Wczoraj minął rok od odejścia Młodego [*] :(
Mimo, że było to kot, który miał być u mnie tylko na czas leczenia to bardzo zapadł mi w pamięci. Był naprawdę pięknym, miłym, sympatycznym i bardzo wyrozumiałym kotkiem. Pozwalał robić przy sobie dosłownie wszystko. Pamiętacie, mieliśmy szukać mu domu.
To moja pierwsza i jedyna (na razie) porażka :( Choroba zwyciężyła :(
Ech... :cry:

Obrazek
Obrazek

nelka83

Post » Sob kwi 27, 2013 16:44 Re: Mój kocio-psi świat. Kitka-aport :D filmik str.39

Jako że wątek umarł poproszę moderator o jego zamknięcie :(

Ale na koniec zamieszczę jeszcze fotki garażowych, z czwartku.

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Zamykam. W razie potrzeby (po zgłoszeniu na PW lub raportem) wątek zostanie otwarty. N/K
Obrazek

nelka83

[poprzednia]