Cosia,Czitka,Balbi,Mić-idzie jesień!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 18, 2013 19:20 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Co jest Balbusi? Nóżka.....

W temacie wiosny:

białe puchowe kołderki
drzewa gałęzie okryły
zmarznięte ptaki w swych gniazdach
o słońcu i wiośnie marzyły

niebo się w chmury wtuliło
wiatry nad ziemią szalały
zmarznięte mrówki i myszy
o wiosny przyjście pytały

Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pon mar 25, 2013 20:26 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Co jest Balbusi? Nóżka.....

w złoto się niebo ubrało
słońce się nisko schyliło
na szare kocie ulice
z uśmiechem dziś popatrzyło

pączki zielone głaskało
kwiaty do życia budziło
myszom muskało wąsiki
o ciepłej wiośnie marzyło

Inka

MaryLux

Post » Pt mar 29, 2013 18:19 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Co jest Balbusi? Nóżka.....

Nie ma wiosny, nie ma sąsiada w kaloszach, za oknem coś obrzydliwego, w dodatku pada taka ciapa :roll:
Koty marudzą, marudzą tak, że zrobię z nich pasztet świąteczny za chwilę :evil: Wchodzą i wychodzą, posiedzą chwilę w ogrodzie i wracają. Głodne. Głodne coraz bardziej :evil: Głodne z nudów. Chcą jeść. Wszystko chcą jeść, zjadły już zapasy na całe święta i chcą jeszcze :evil: Chcą to, a nie tamto, z podłogi, a nie z miski, z puszki, a nie z saszetki, z parapetu, albo ze stołu. Chcą w łóżku, chcą na kominku, wyją, jak nie dostaną. Tyją. Są coraz grubsze i grubsze :roll: A potem śpią. Potem marudzą, jedzą i znowu tyją.
Nie wolno wchodzić do kuchni, każde wejście do kuchni, to wejście z głodnym kotem za chwilę na blacie. Cośka kradnie kiełbasy, szynki, wszystko. Wszystko wynosi gdzieś, nie wiem gdzie. Za chwile zwariuję :twisted:
Czekam tylko na wieczór, gdy się położę, to w końcu przestają coś chcieć :evil:
Ja wyjdę do ogrodu i wrócę wiosną. A one niech sobie zostaną w domu i marudzą dalej.
Alleluja :1luvu:
Cosia w imieniu całej ekipy, życzy wszystkim ciepłych, słonecznych i pełnych jedzenia Świąt Wielkanocnych :ok:
Obrazek
A to życzenia z ogrodu :roll:
Obrazek
Będzie dobrze, koty kocham, a wiosna niebawem przyjdzie :1luvu:
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Pt mar 29, 2013 19:15 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6Alleluja!Dlaczego tak jedzą i je

A ja nie lubię kotów. Bardzo.

MaryLux

Post » Sob mar 30, 2013 12:07 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6Alleluja!Dlaczego tak jedzą i je

Obrazek

Wszystkiego najlepszego na Święta i na po świętach dla czitki z kocikami życzy Alienor z ferajną :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob mar 30, 2013 12:28 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6Alleluja!Dlaczego tak jedzą i je

Wesołego Alleluja!
Obrazek

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Sob mar 30, 2013 14:47 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6Alleluja!Dlaczego tak jedzą i je

Obrazek

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Nie mar 31, 2013 9:27 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6Alleluja!Dlaczego tak jedzą i je

Bardzo dziękujemy i Alleluja :ok: :P
U nas zadyma śnieżna, ale nic to, przetrzymamy.
Przed chwilką zrobiłam takie białe, śnieżne Taśtasie, dzielimy się więc i życzymy ciepłych, słonecznych i Wesołych Świąt! :ryk:
Obrazek
Na takiej strzępiastej sałatce ładniej to wygląda, ale nie miałam. Połówki jajek.Główki to kulka z białego sera, oczka z pieprzu, montujemy na wykałaczce. Pływają oczywiście w sosie tatarskim :P
Obrazek

czitka

Post » Nie mar 31, 2013 10:00 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6Alleluja i śieżne Taśki.

Wesołego Alleluja!!!
Obrazek
Zdjęcie zrobione godzinkę temu :evil:
A Taśki śliczne :D

Zazusia

Od: Pon lut 21, 2005 9:50

Post » Nie mar 31, 2013 10:26 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6Alleluja i śieżne Taśki.

Zazusia pisze:Wesołego Alleluja!!!
Obrazek
Zdjęcie zrobione godzinkę temu :evil:
A Taśki śliczne :D

O, pięknie :1luvu:
A teraz element rozrywkowy :ok: Zazusiu, trzy dni temu listonosz dostarczył mi przepiękne życzenia świąteczne od Was, ale z okazji Bożego Narodzenia!!!!! :D Gdzieś się koperta zawieruszyła, bardzo przepraszał w imieniu Poczty Polskiej :P
Serdecznie dziękuję, a te wieści dodatkowe to serce radują! Kiedy to, kiedy?????? :1luvu:
Obrazek

czitka

Post » Nie mar 31, 2013 10:49 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6Alleluja!Dlaczego tak jedzą i je

czitka pisze:Bardzo dziękujemy i Alleluja :ok: :P
U nas zadyma śnieżna, ale nic to, przetrzymamy.
Przed chwilką zrobiłam takie białe, śnieżne Taśtasie, dzielimy się więc i życzymy ciepłych, słonecznych i Wesołych Świąt! :ryk:
Obrazek
Na takiej strzępiastej sałatce ładniej to wygląda, ale nie miałam. Połówki jajek.Główki to kulka z białego sera, oczka z pieprzu, montujemy na wykałaczce. Pływają oczywiście w sosie tatarskim :P

Musisz jeszcze popracować nad kaczymi dziobami :D

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Nie mar 31, 2013 11:23 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6Alleluja i śieżne Taśki.

Taśki piękne, a ktostu w dziób chce dostać :D
świątecznego
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Nie mar 31, 2013 12:02 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6Alleluja i śieżne Taśki.

A teraz element rozrywkowy :ok: Zazusiu, trzy dni temu listonosz dostarczył mi przepiękne życzenia świąteczne od Was, ale z okazji Bożego Narodzenia!!!!! :D Gdzieś się koperta zawieruszyła, bardzo przepraszał w imieniu Poczty Polskiej :P
Serdecznie dziękuję, a te wieści dodatkowe to serce radują! Kiedy to, kiedy?????? :1luvu:

U nas sceneria iście Bożonarodzeniowa :D
Nawet choinka w ogrodzie jeszcze oświetlona.
Mamy termin na 2 czerwca :1luvu:
Będzie dziewczynka :1luvu:

Zazusia

Od: Pon lut 21, 2005 9:50

Post » Nie mar 31, 2013 17:16 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6Alleluja i śieżne Taśki.

Zazusia pisze:

U nas sceneria iście Bożonarodzeniowa :D
Nawet choinka w ogrodzie jeszcze oświetlona.
Mamy termin na 2 czerwca :1luvu:
Będzie dziewczynka :1luvu:

2-gi czerwca to już za chwilkę, oczekujemy :ok:
U nas sypie i sypie i zima coraz większa 8O :evil:
Goście byli, posiedzieli, pojedli, poświętowali i poszli sobie, było bardzo miło, a teraz....
Teraz posprzątałam, naczynka do zmywarki, ślady świętowania zniknęły i ....i przyznam się :oops:
I mam to, co najświętsze na świecie, święty spokój :ryk:
Książeczka i buch na kanapę, obok Micio, o tak:
Obrazek
Teraz to sobie po prostu poleniuchujemy. Alleluja :ok:
Obrazek

czitka

[poprzednia][następna]