BABINIEC: Lola & Pixi & Mila część II.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 17, 2011 23:34 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

Oj tam, oj tam. Takie pierniki to żadna filozofia. Proste są i szybkie. Nad ozdabianiem się zastanawiam, może zwyczajnie je jakąś czekoladą poleję :roll: . Leniwa jestem jeśli chodzi o jakaś precyzyjniejszą robotę, szybko się zniechęcam i nie lubię się tak babrać :twisted: .

A koty super. Pixi dzisiaj porwała gałązkę od pomidora i łaziła z nią w zębach cała dumna, robiła defiladę :lol: . I nie pozwalała się do siebie zbliżyć bo to jej zdobycz i jej gałązka. :ok:
W ogóle stwierdzam, że wymyślne zabawki dla kotów są bez sensu, najlepiej sprawdzają się zwykłe słomki, papierek, foliowa reklamówka czy kartonowe pudło. :lol: Zajmują je na długi czas i są całe szczęśliwe. :)

karola7

Od: Pon paź 25, 2010 18:18

Post » Sob gru 17, 2011 23:45 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

karola7 pisze:Oj tam, oj tam. Takie pierniki to żadna filozofia. Proste są i szybkie. Nad ozdabianiem się zastanawiam, może zwyczajnie je jakąś czekoladą poleję :roll: . Leniwa jestem jeśli chodzi o jakaś precyzyjniejszą robotę, szybko się zniechęcam i nie lubię się tak babrać :twisted: .

A koty super. Pixi dzisiaj porwała gałązkę od pomidora i łaziła z nią w zębach cała dumna, robiła defiladę :lol: . I nie pozwalała się do siebie zbliżyć bo to jej zdobycz i jej gałązka. :ok:
W ogóle stwierdzam, że wymyślne zabawki dla kotów są bez sensu, najlepiej sprawdzają się zwykłe słomki, papierek, foliowa reklamówka czy kartonowe pudło. :lol: Zajmują je na długi czas i są całe szczęśliwe. :)

pierniki :ok: super ,możesz oblac lukrem i posypką ozdobic,kolorową albo koralikami jadalnymi :wink:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pon gru 19, 2011 12:53 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

karola7 pisze:....

A dzisiaj zapachniało trochę świętami, piekłam pierniczki, mam nadzieję, że trochę zmiękną bo na razie są twarde jak kamienie.

Chwale się 8) :

ObrazekUploaded at ImageFra.me

ObrazekUploaded at ImageFra.me

a przepis gdzies jest ?
/na łatwe pierniki z naciskiem na ŁATWE/
Obrazek

Quqam

Od: Wto gru 13, 2011 10:35

Post » Pon gru 19, 2011 13:08 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

Ja do pierników użyłam:

550g mąki tortowej ( + dodatkowa mąka do podsypywania, żeby ciasto się nie kleiło do stolnicy podczas zagniatania i wałkowania )
300g miodu naturalnego
100g cukru pudru
120g masła
1 jajko
2 łyżeczki proszku do pieczenia
50g przyprawy do piernika

Masło rozpuściłam potem wszystkie składniki trzeba wymieszać, zagnieść, tak żeby ciasto było gładkie, następnie rozwałkować i wyciąć pierniki. Pieką się w temp. 180 stopni ( ustawiłam na termoobieg ) przez 9-10min. I gotowe :) .

karola7

Post » Pon gru 19, 2011 14:05 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

To ja się skuszę, ale na przyszłe święta :mrgreen:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pon gru 19, 2011 14:16 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

karola7 pisze:Oj tam, oj tam. Takie pierniki to żadna filozofia. Proste są i szybkie. Nad ozdabianiem się zastanawiam, może zwyczajnie je jakąś czekoladą poleję :roll: . Leniwa jestem jeśli chodzi o jakaś precyzyjniejszą robotę, szybko się zniechęcam i nie lubię się tak babrać :twisted: .

Jedno kartonowe pudło wyrzuciliśmy, to ze zdjęć, ale już mamy następne ;) Stoi czwarty dzień. Maniusia w nim mieszka i założyła tam kolejną dobrze prosperującą fabrykę konfetti. A wczoraj Melisa usiłowała tam wejść - została złośliwie i podstępnie ugryziona pod ogonem przez samozwańczą właścicielkę pudła :ryk:
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Pt gru 23, 2011 14:46 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

ObrazekWesołych, rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia Karola, dla futrzastych dziewczynek również :D

Obrazek
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Pt gru 23, 2011 20:07 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

Bardzo dziękujemy i również życzymy Wszystkim wesołych i mile spędzonych Świąt :s2: :s2: .

Panny jutro mają królewskie śniadanie - zaserwuję im danie z bażantem :lol: 8) . Kupiłam im jakieś puchy w prezencie których nigdy wcześniej nie jadły :lol: . A co, niech mają też coś z tych świąt :ok: .

Jeszcze raz wszystkiego dobrego :s1: .

karola7

Post » Sob gru 24, 2011 15:11 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

wesołych świąt :s4:
dla wszystkich kociastych i tych trochę mniej kociastych :s5:

peate

Od: Czw paź 11, 2007 21:58

Post » Sob gru 24, 2011 16:32 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

Wesołych Swiat dla Dużej i całej słodkiej, futrzastej trójki :1luvu:

Obrazek
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Sob gru 24, 2011 23:05 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

Niech się spełnią Bożonarodzeniowe życzenia,
te trudne i łatwe do spełnienia.
Niech się spełnią te duże i małe,
mówione głośno lub niemówione wcale
WESOŁYCH ŚWIĄT!!!
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Wto gru 27, 2011 20:16 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

Bardzo dziękujemy za życzenia :1luvu: .

Koty miały również świąteczne obżarstwo, zwłaszcza Pixi spełniła swoje marzenie i w wigilię najadła się do wypęku, ponieważ ona nie zdzierży gdy w miskach coś zostaje więc czyściła je również po dwóch pozostałych pannach. Tak się napchała, że aż jej się odbijało :roll: . Potem położyła się na dywaniku w łazience i wyciągnięta na maksymalną długość z wielkim zaangażowaniem trawiła :roll: . Święta - świętami, chwila rozpusty nie zaszkodzi, a teraz wracamy do racjonalnego żywienia ;) . Dania z bażantem nie polecam, co prawda kotom smakowało, ale to była totalna mielonka, diabli wiedzą co tam wsadzili, puszka 6zł :| , osobiście spodziewałam się czegoś lepszego :roll: . Natomiast sardynki z makrelą prawie o połowę tańsze super - całe rybki !

karola7

Post » Wto gru 27, 2011 20:49 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

A jakiej firmy to były puszki?
Moje koty jeszcze bażanta nie jadły, ani kangura, ani strusia, ani krokodyla.
Rybki dla moich niezjadliwe. :evil:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Wto gru 27, 2011 21:16 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

Moje koty ryby uwielbiają, zwłaszcza tuńczyka którego niestety im już nie daję po tym jak odkryłam, że to przez niego Pixi rozdrapuje się do krwi.
Ta pucha z bażantem to mokra karma Acany - Evanger's , a z rybami Stuzzycat - obie są dostępne Kakadu.
Ja kiedyś dawałam eksperymentalnie saszetki Animondy z bawołem i strusiem chyba - zjadły, ale bez szału. :roll:
No i muszę za kilka dni zrobić znowu nową mieszankę, ciekawe jak mi się to uda bez maszynki do mielenia :twisted: . A nie mam mączki kostnej więc sama nie wiem, chyba znowu czeka mnie krojenie wszystkiego. :twisted: Czad. 8)

karola7

Post » Wto gru 27, 2011 22:10 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

Nabawisz się pęcherzy.
Współczuję papraniny i to bez sprzętu. :(
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

[poprzednia][następna]