Jedyne takie Dranie. Życie wariata to nie bułka z masłem ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 13, 2011 13:18 Re: Jedyne takie Dranie. Mój mały Skarb - diabli wiedzą co :(

Nie byłam w żadnym ZUS-ie :( Może jutro :(
Mdli mnie cały czas, potwornie boli mnie głowa, trzęsę się z zimna, kolejny krwotok-niespodzianka :roll: ...
Wiem, że ja jestem nienormalna i powykręcana, ale jest mój typowy 'pakiet promocyjny', często tak mam przy okazji dołków :(
Nie mam siły nawet posprzątać kuwet, a przecież trzeba jeszcze zawlec się z Busiątkiem do lecznicy...

Wszystko się sypie. Boję się :(
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Czw sty 13, 2011 13:19 Re: Jedyne takie Dranie. Mój mały Skarb - diabli wiedzą co :(

Wielbłądziu, piszę Ci PW
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw sty 13, 2011 14:03 Re: Jedyne takie Dranie. Mój mały Skarb - diabli wiedzą co :(

Klara rzuciła się na Ropuszka :(
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Czw sty 13, 2011 14:07 Re: Jedyne takie Dranie. Mój mały Skarb - diabli wiedzą co :(

Kurczę to nie wesoło i u Ciebie i u drani :(

A może ją jednak do klatki wsadź na trochę chociaż :?
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Czw sty 13, 2011 14:10 Re: Jedyne takie Dranie. Mój mały Skarb - diabli wiedzą co :(

AgaPap pisze:A może ją jednak do klatki wsadź na trochę chociaż :?

Od wczoraj poważnie się nad tym zastanawiam :twisted:
Nie wiem, czy po tak długim czasie na wolności nie byłoby to bestaialstwo, ale zołza zwyczajnie znęca się nad moimi rezydentami :twisted: Jeśli nakryję ją jeszcze raz na atakowaniu i biciu innych - klatka czeka już przygotowana :twisted:

Wielbłądzio

Post » Czw sty 13, 2011 14:13 Re: Jedyne takie Dranie. Mój mały Skarb - diabli wiedzą co :(

Wielbłądzio pisze:
Alyaa pisze:Dotarła przesyłka?

Nic nie dotarło... Ani rzeczy, na które czekam i których się spodziewam od ponad tygodnia :twisted: , ani żadna niespodzianka... Dzisiaj wieczorem idę na pocztę robić awanturę :twisted:

Teraz to niespodziankę szlag trafił :(

W tym sensie, że wiesz, że przesyłka powinna być.

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Czw sty 13, 2011 14:22 Re: Jedyne takie Dranie. Mój mały Skarb - diabli wiedzą co :(

To powiedz mi teraz jeszcze, czy to list czy paczka.
Zresztą awanturę muszę zrobić i tak w obu okienkach :twisted: ...

Nuśka i Maciej obleźli mnie jak mszyce i mruczą :1luvu:
Moje ukochane pchlarze :1luvu:

Wielbłądzio

Post » Czw sty 13, 2011 14:37 Re: Jedyne takie Dranie. Mój mały Skarb - diabli wiedzą co :(

Do koperty się zmieściło :wink: Ale koperta do skrzynki się nie zmieści ;)

Alyaa

Post » Czw sty 13, 2011 15:19 Re: Jedyne takie Dranie. Mój mały Skarb - diabli wiedzą co :(

OK, wieczorem będę szukać :twisted:
Mam tylko nadzieję, że to nie kot :strach: :wink:

Wielbłądzio

Post » Czw sty 13, 2011 19:48 Re: Jedyne takie Dranie. Mój mały Skarb - diabli wiedzą co :(

Spokojnie, to tylko kotka :ryk:

Alyaa

Post » Czw sty 13, 2011 21:31 Re: Jedyne takie Dranie. Mój mały Skarb - diabli wiedzą co :(

Alyaa pisze:Spokojnie, to tylko kotka :ryk:

:twisted:
Prawdę mówiąc, z dwojga złego zdecydowanie wolałabym już koczurka :roll: ...

Jednakże udało mi się odnaleźć na poczcie moją przesyłkę (pan z okienka był taaaaki zdziwiony, że ani na list, ani na paczkę nie miałam awiza... A moja to wina, że nie miałam :twisted: ??? gdybyś nie zapytała mnie, czy dotarło, nie wiedziałabym nawet, że mam szukać :roll: ) i okazało się, że wcale nie był to kot/kotka, tylko krowa 8) Bardzo sympatyczna, niekłopotliwa, aromatyczna karmelowa krówka do kąpieli :mrgreen:
Dziękuję :1luvu:

Wielbłądzio

Post » Czw sty 13, 2011 22:04 Re: Jedyne takie Dranie. Mój mały Skarb - diabli wiedzą co :(

A Busiątko moje maleńkie już dawno po dzisiejszej wizycie. Ostatni zylexis w sobotę.
Pan Doktor powiedział, że można dać jej jeszcze kilka (ile, nie wiem), ale chyba na razie poprzestaniemy na tych trzech, ze względów wiadomych :(

Klara zamknięta do klatki.
Rzuciła się z łapami na Juliana, podczas kiedy ten najspokojniej w świecie sobie jadł i był do niej odwrócony zadkiem :roll:
Zaatakowany Julek oczywiście oddał, po czym, wywróciwszy w popłochu miskę z chrupkami, w odwecie pogonił i natłukł Bogu ducha winnego Maćka :(
Nie mogę pozwolić na coś takiego. Nie przejdę do porządku dziennego nad tym, że jakiś nowo przybyły kot znęca się (już od prawie 1,5 miesiąca i nic nie wskazuje na to, żeby miała zamiar przestać) nad moimi rezydentami (Julek np. jest tutaj od listopada 2004, Nunka - od marca 2005) i codziennie powoduje taką rozpierduchę w stadzie :twisted: Wrzaski, gonitwy, zrzucanie rzeczy, fruwające kłęby kłaków, Norysia skulona i trzęsąca się na szafkach pod sufitem w kuchni... Trudno, jeśli zołzie się nie podoba i nie ma ochoty zgodnie funkcjonować w warunkach, które mogę i chciałam jej zaoferować, to nic na siłę :twisted: Jutro rano ją wypuszczę i zobaczymy, czy zrozumiała, że to zamknięcie było karą. Jeżeli znów kogoś pobije, wróci do karceru.
Przykro mi, ale bywają typy, które najwyraźniej mają w d. wszelkie moje próby dojścia do porozumienia po dobroci.

Wielbłądzio

Post » Czw sty 13, 2011 22:07 Re: Jedyne takie Dranie. Mój mały Skarb - diabli wiedzą co :(

Ano zdarzają się takie typy ... :roll:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Czw sty 13, 2011 22:25 Re: Jedyne takie Dranie.Buś - diabli wiedzą co:(, Klara tłucze..

Wiecie, że jutro po północy (czyli właściwie już pojutrze) minie dokładnie miesiąc, jak nie ma z nami Złośliwej Zielonookiej Burasicy Tadzinki :cry: ...?
Obie śnią mi się do dzisiaj, o obu myślę też na jawie. Tak strasznie, strasznie smutno :cry:

Wiem, że nie wszyscy z Was kładą się tak póżno spać, także nie będę prosić o zapalenie jutro świeczek ok. 40 minut po północy... Ale kto zechce i będzie mógł, poproszę o te światełka wieczorem. Moje Bure na pewno je wszystkie zobaczy...
A w poniedziałek będą z kolei już dwa miesiące, jak odeszła nasza koślawa korabiewicka Księżniczka :cry: O Niej nie zapomnę pewnie nigdy nigdy nigdy do końca życia, bo Biduś była (w przeciwieństwie np. do Tadźki :oops: ) kociną absolutnie wyjątkową :cry:

Wielbłądzio

Post » Czw sty 13, 2011 22:28 Re: Jedyne takie Dranie.Buś - diabli wiedzą co:(, Klara tłucze..

Każdy z naszych kociastych jest w jakiś sposób wyjątkowy , Tadzinka na pewno też :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

[poprzednia][następna]